Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει!

«Γιατί θα πρέπει να δικαιούνται τις ίδιες παροχές όσοι συμπληρώνουν το μίνιμουμ των ενσήμων ετησίως με όσους καταβάλλουν διπλάσιες εισφορές», αναρωτήθηκε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Η παρέμβαση του Διοικητή του ΙΚΑ έρχεται ως συνέχεια των σκληρών νεοφιλελεύθερων αξιώσεων της τρόικας η οποία ζητά μέτρα για την μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα των εισφορών με τις παροχές από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Εκτός αυτού, η τρόικα, μετά από δημοσιοποίηση σχετικού e-mail, απαιτεί αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακά με θύμα τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Μεταξύ άλλων, ζητάει να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση για τις ομαδικές απολύσεις, να μειωθεί η κατώτατη σύνταξη, να καταργηθεί το ΕΚΑΣ αλλά και η δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης.

Η θέση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου θυμίζει το πιο σκληρό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού όπως εκφράστηκε από την αμερικανική δεξιά και ακροδεξιά κατά την διάρκεια του μεγάλου ντιμπέιτ για το Obama Care. Θεωρείται υπερβολή, πολυτέλεια, κομμουνιστικής κατεύθυνσης η παροχή υπηρεσιών υγείας σε ανθρώπους που έχουν την ατυχία να ζουν στην ελληνική εργασιακή ζούγκλα;

Φαίνεται πως λίγο πριν καταρρεύσει η κυβέρνηση επιδιώκει να ξηλώσει κάθε θεσμό και νομοθεσία η οποία προβλέπει μια μίνιμουμ προστασία των εργαζόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων και των λιγότερο ευνοημένων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.