Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ο ψευτόμαγκας του Μεταξουργείου και τα δημοσιογραφικά λαμόγια του καθεστώτος


Του Γιώργου Βάμβουκα

Αγαπητοί μου φίλοι, στη σημερινή μας επιφυλλίδα θα αναφερθώ σε ένα φαιδρό περιστατικό, που έγινε προχθές (22.10.2014) στο κανάλι Extra Channel, στη μεταμεσονύκτια εκπομπή “Απαγορευμένη Ζώνη”, που ήμουν καλεσμένος του Γιώργου Τράγκα. Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχα μαζί του, μου είχε υποσχεθεί ότι στην τρίωρη εκπομπή του, θα μίλαγα ελεύθερα και άνευ σκόπιμων διακοπών. Πήγα στην εκπομπή του με την ελπίδα ότι θα τηρούσε το λόγο του. Τελικά, οι υποψίες μου ότι δεν θα τηρούσε το λόγο του επαληθεύτηκαν.

Ο φωνόμαγκας με σκόπιμες παρεμβάσεις, δεν με άφηνε να εξηγήσω στους τηλεθεατές, ότι, το δικομματικό καθεστώς με πλαστά στοιχεία, παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό για την πραγματική κατάσταση των Δημοσίων Οικονομικών. Τα σχετικά στιγμιότυπα με την άνανδρη συμπεριφορά του κουτσαβάκια Τράγκα, έχουν ανέβει στο youtube και μπορεί ο ίδιος να θαυμάσει τη μετάλλαξή του, από φανατικό αντιμνημονιακό σε δουλόφρονα μνημονιακό. Μερικοί από τους μνημονιακούς καλεσμένους του φωνόμαγκα, αυθαίρετα υποστήριζαν ότι οι δαπάνες των τοκοχρεολυσίων για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους είναι 11 δις ευρώ (€). Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών είναι συνάδελφος καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο οποίος απεδείχθη περισσότερο άσχετος απ’ όσο τον φανταζόμουνα.

Παρέθετε ανύπαρκτα στοιχεία, που δεν υπάρχουν σε καμία επίσημη στατιστική πηγή. Υποστήριζα συνεχώς διακοπτόμενος, ότι, τα στοιχεία αυτά είναι ανύπαρκτα και όποιος τα επικαλείται, αποσκοπεί στην παραπληροφόρηση των τηλεθεατών. Τους έλεγα ότι το 2014, μόνο οι δαπάνες των τοκοχρεολυσίων εκτιμώνται σε 137 δις € και ο Τράγκας ωρυόταν και έβγαζε αφρούς από το στόμα. Ξεχνάς κ. φωνόμαγκα ότι αυτά τα στοιχεία και πολλά άλλα, τα έχω δημοσιεύσει σε μερικά άρθρα μου από το άλλοτε αντιμνημονιακό σου Crash. Δεν πειράζει, οι τηλεθεατές και οι αναγνώστες σου σε πήραν χαμπάρι και θα μείνεις μαγκούφης με τις μπότες των Γερμανών, που έδειχνες για αρκετά χρόνια στο Χωρίς Αναισθητικό. Μπροστά στην αυτοδιάσωσή σου, ξέχασες τα αντιμνημονιακά σου λογίδρια και τις αντιμνημονιακές ψευτομαγκιές που έκανες στις εκπομπές σου. Και μας το παίζεις λουλές του Μεταξουργείου, με ασπρόμαυρο μυτερό παπούτσι. Έτσι είναι οι μάγκες του Μεταξουργείου σαν του λόγου σου είναι;

Για να καταλάβεις τις μνημονιακές αρλούμπες που αραδιάζεις, δες τον πίνακα του κειμένου και αν έχεις καμιά απορία τηλεφώνησε στον Στουρνάρα και τον Χαρδούβελη να σου εξηγήσουν. Τα στοιχεία του πίνακα προέρχονται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και οφείλεις να τα γνωρίζεις, ώστε να ενημερώνεις μαζί με τους παπαχελάδες και τον θέμο, σωστά τους αναγνώστες σας. Στον πίνακα αναφέρεται ότι την περίοδο 2009-2014, οι δαπάνες για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους από 84,4 δις € εκτινάχτηκαν σε 145,7 δις €.

Τώρα που επανέκτησες τα κονέ σου με το δικομματικό καθεστώς, μπορείς να πείσεις τον Χαρδούβελη, να μας απαντήσει στο ερώτημα, γιατί το 2014 οι δαπάνες τοκοχρεολυσίων εκτιμώνται σε 145,7 δις €; Πώς είναι δυνατόν το δημόσιο χρέος να χαρακτηρίζεται από τον πρωθυπουργό της χώρας βιώσιμο, όταν την περίοδο 2009-2014, οι δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους καλπάζουν με εξωφρενικούς ρυθμούς; Το 2014 το σύνολο των δαπανών του ΓΚΠ (Γενικός Κρατικός Προϋπολογισμός), εκτιμάται ναι ή όχι σε 195 δις €; Αυτά τα στοιχεία προσπάθησα κ. Τράγκα να πω στην εκπομπή σου και με ανέντιμες χουντικές πρακτικές, προσπαθούσες να μου κλείσεις το στόμα. Συγκράτησε τη φράση του Φραγκλίνου Ρούζβελτ (1882-1945) και κοιτάξου στον καθρέφτη: «Η αλήθεια δεν χάνεται ποτέ».


Πηγή:http://www.kontranews.gr/component/k2/item/22930-pseftomagas-dimosiografika-lamogia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.