Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ο "αυτοκράτορας" μίλησε ξανά


Του system failure

Οι τελευταίες κινήσεις Ντράγκι (http://tvxs.gr/news/ellada/nea-meiosi-sto-005-basiko-epitokio-tis-ekt) επιβεβαίωσαν δύο πράγματα: Πρώτον, την ηγεμονία της τραπεζικής ελίτ που έχει εδραιωθεί για τα καλά στην ευρωζώνη και δεύτερον, την κυκλοφορία περισσότερης ποσότητας χρήματος ανάμεσα στα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με την, βαριά λαβωμένη, πραγματική οικονομία να "παρακαλάει" και πάλι για παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες.

Τα νέα μέτρα δεν πρόκειται να φέρουν καμία βελτίωση στην οικονομία της ευρωζώνης και το ξέρουν. Οι οικονομικές ελίτ και οι πολιτικοί-μαριονέτες τους θα επιδιώξουν μια "επιτυχή" ολοκλήρωση του πειράματος στην Ελλάδα έτσι ώστε να το επεκτείνουν σε όλη την ευρωζώνη, καθώς αυτός είναι ουσιαστικά ο βασικός τους στόχος. Η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και ιδιαίτερα του μικρομεσαίου κλάδου, καθώς και η μείωση της ανεργίας, θα ήταν καταστροφικοί παράγοντες για την επιθυμητή κατάληξη του πειράματος, γι'αυτό και δεν πρόκειται να συμβούν.

Έχει καταντήσει ρουτίνα η πολιτική των Ευρωπαίων αξιωματούχων που από τη μια επαναλαμβάνουν ότι "η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου" και από την άλλη ότι "χρειάζεται να γίνουν περισσότερα". Το πρώτο είναι απλά ένα ψέμα καθώς η Ελληνική οικονομία έχει καταρρεύσει και το δημόσιο χρέος αλλά και η ανεργία βρίσκονται σε πολύ χειρότερο σημείο απ'ότι το 2010, όταν η Ελλάδα αποκλείστηκε από τις αγορές. Το δεύτερο, είναι ένα σήμα προς την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση-μαριονέτα να βιαστεί, ώστε να ολοκληρωθεί το πείραμα, προτού διακοπεί απότομα από ένα "ατύχημα" σε πιθανές εθνικές εκλογές.

Η επίσημη διακήρυξη της ηγεμονίας των χρηματοπιστωτικών ελίτ έγινε πριν από δύο χρόνια, με τον "αυτοκράτορα" να ανακοινώνει την απεριόριστη αγορά κρατικών ομολόγων στην ευρωζώνη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. (http://failedevolution.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8431.html)

Η τελευταία απόφαση του "αυτοκράτορα", στην ουσία σημαίνει ένα πράγμα: Απεριόριστη πρόσβαση και έλεγχος της ροής χρήματος μέσα στην ευρωζώνη από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η κυριαρχία της Ευρωπαϊκής νεοφιλελεύθερης οικονομικής αυτοκρατορίας είναι τώρα ολοκληρωτική και αδιαμφισβήτητη!

Πηγή:http://failedevolution.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.