Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, απειλεί, τρομοκρατεί ή «πηδάει από το καράβι»;


Γεωργιάδης: Δεν θα μείνει φράγκο στις τράπεζες μόλις πέσει η κυβέρνηση 
«Θα αφήσω εγώ τα λεφτά μου να μου τα φάει ο Βερεμένος;» 

Αρμοδιότητα Εισαγγελέα οι δηλώσεις του Άδωνι...  

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος 
Πηγή GrCitizen 

Ηλίθιος, επικίνδυνος ή… τρομοκράτης; Αυτή η ερώτηση έρχεται αυθόρμητα στον κάθε εχέφρονα, μετά την «τοποθέτηση» του γνωστότατου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε κόντρα που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου, για το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι εάν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα μείνει ούτε ευρώ στις τράπεζες. 

Μιλώντας στο Mega, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει κρυφή ατζέντα για τη δραχμή και τόνισε ότι «γι αυτό δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες αν πέσει η κυβέρνηση».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπλήρωσε: «Θα αφήσω εγώ τα λεφτά μου να μου τα φάει ο Βερεμένος; Όχι μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόλις πέσει η κυβέρνηση, δεν θα μείνει φράγκο στις τράπεζες».

Απαντώντας ο κ. Βαρεμένος στον «λαλίστατο» (και επικίνδυνο;) κ. Γεωργιάδη είπε πως «ο κ. Γεωργιάδης πάσχει από ακράτεια λόγων και δεν θα υποστώ τις συνέπειες αυτού του προβλήματός του. Αν υπάρχουν τραπεζικές αρχές πρέπει να παρέμβουν για αυτά που γίνονται σε αυτή τη χώρα», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «αυτό που κάνουν έχει ξεπεράσει κάθε όριο».

«Ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι ο τρελός του χωριού. Δυστυχώς εξακολουθεί να είναι στέλεχος της ΝΔ και πρώην υπουργός. Η ΝΔ εμπορεύτηκε τον φόβο όσο μπορούσε. Είναι ένα κόμμα παλαιοημερολογίτικο, παλαιολιθικό και επί κυρίου Σαμαρά έχει φτάσει σε ένα επίπεδο, αυτού που εκπροσωπεί ο κ. Γεωργιάδης. Εμείς λέμε τέρμα σε αυτό. Αυτά είναι φαινόμενα σήψης» τόνισε ο Γ. Βαρεμένος.

Εμείς, από την πλευρά μας, μη έχοντας καμία εμπιστοσύνη τόσο στην πνευματική οξύτητα και συνέπεια του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, όσο και στην πολιτική ορθότητα (κυρίως επί των εθνικών θεμάτων, που δεν τόλμησε να «αγγίξει» ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις του στη ΔΕΘ) του κ. Βαρεμένου, θεωρούμε πως οι κοκορομαχίες αυτού του τύπου μπορούν πολύ εύκολα να χαρακτηριστούν ως «γραφικές» στην περιρρέουσα πολιτική – ιδεολογική κατάρρευση (κυρίως της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου). Η πραγματικότητα που αναδύεται, όμως, μέσα από τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, είναι κατά πολύ περισσότερο «δυσάρεστη», αφού αποκαλύπτεται η χαλαρότητα (πολιτική και πνευματική) αλλά και η επικινδυνότητα των επιχειρημάτων που πλέον χρησιμοποιεί ένα προβεβλημένο στέλεχος της συγκυβερνώσας παράταξης της Ν.Δ.

Απειλεί και προτρέπει, επιθυμεί και ανακοινώνει ή απλά προειδοποιεί για τα επερχόμενα (εξ ανάγκης πλέον) τα οποία ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης θεωρούσε καταστροφή για τη χώρα, αλλά σήμερα τα βρίσκει ως «ιδανική λύση» για τον ίδιο, τοποθετώντας τον εαυτό σου στη θέση του ποντικιού που τρέχει να σωθεί από το καράβι που βυθίζεται;

Σίγουρα, αυτές οι δηλώσεις του «περιλάλητου» βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας (αποτέλεσμα πολιτικής μεταγραφής από το ΛΑ.ΟΣ. του κ. Καρατζαφέρη) ενέχουν μία σαφή απειλή κατά των πολιτών ή και υπόδειξη για να διασώσουν εαυτούς… Όμως, επί της ουσίας, οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη αποτελούν κόλαφο για την ποιότητα, την σοβαρότητα της προσπάθειας διάσωσης της χώρας από τον οικονομικό όλεθρο. Προφανώς, ο κ. Γεωργιάδης επιθυμεί την αυτοδιάσωσή του (πολιτική και φυσική) και όχι την διάσωση της χώρας, και έμμεσα προτρέπει τους πολίτες να τον ακολουθήσουν σε ένα «bank run».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, έχει και ο ποινικός κώδικας, για τα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης: 

Τι λεει, λοιπόν, ο Ποινικός Κώδικας;

Ποινικός Κώδικας – Άρθρο 191

1. Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον σε φυλάκιση έξι μηνών και σε χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων χιλιάδων μεταλλικών δραχμών.

2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.

Απαντώντας στο αρχικό ερώτημα, δηλαδή αν ο κ. Γεωργιάδης είναι "Ηλίθιος, επικίνδυνος ή… τρομοκράτης", καταλήγουμε πως είναι όλα αυτά, αλλά και επιπλέον, χρήσιμος ως ηλίθιος, χρήσιμος ως επικίνδυνος και χρήσιμος ως τρομοκράτης. Και, φυσικά, δεν είναι χρήσιμος ούτε για τους πολίτες, ούτε για την χώρα. Είναι χρήσιμος στους δανειστές τοκογλύφους, που έχουν αλώσει την κυβέρνηση της χώρας, που έχουν μετατρέψει την πατρίδα μας σε χώρο αέναου χρέους και που επιθυμούν να διατηρήσουν αυτό το καθεστώς έως ότου κατορθώσουν να πάρουν τα πάντα (και έπειτα οι άμεσα εμπλεκόμενοι θα πάρουν τις καταθέσεις τους και θα φύγουν για πάντα από την Ελλάδα, για να διασωθούν, αφού η χώρα θα έχει μετατραπεί για τους ίδιους σε ένα απέραντο ναρκοπέδιο, στο οποίο δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν)...

Ο κ. Γεωργιάδης, λοιπόν, είναι γενικά "χρήσιμος", αλλά σε κάποιους λίγους και συγκεκριμένους (Έλληνες και ξένους) και όχι σε όλους τους Έλληνες...
Και όσο για την "σαλταδόρικη" (γενικότερα) πολιτική συμπεριφορά του, ίσως θα ήταν καλύτερα να "σάλταρε" από το κόμμα του (δεν θα ήταν η πρώτη του φορά) και μετά ας αποφάσιζε με ποιά πτήση θα έφευγε από τη χώρα... Αλλά να το έκανε σιωπηλά και όχι ως "χρήσιμος ηλίθιος" ή "τρομοκράτης" (οικεία έκφραση για τον ίδιο, όταν αναφέρεται στους πολιτικούς του αντιπάλους)...

Αναλογιζόμενοι πως ο συγκεκριμένος πολιτικός αποτέλεσε (και αποτελεί) το κόσμημα της κυβέρνησης Σαμαρά, αναλογιζόμενοι επίσης και την «εθνικοφροσύνη» του συγκεκριμένου (Άδωνι Γεωργιάδη), ειλικρινά δεν τολμούμε να σκεφτούμε τι θα πρότεινε ο συγκεκριμένος εάν δεν ήταν… «εθνικόφρων» και «υπηρέτης της χώρας»… Πραγματικά αναρωτιόμαστε τι άλλο θα έκανε (μην ξεχνάμε το πέρασμά του από το υπουργείο Υγείας) εάν δεν αγαπούσε τόσο πολύ την Ελλάδα!...

ΥΓ: Βέβαια, δεν θεωρούμε διόλου απίθανο ο κ. Γεωργιάδης να μην είναι τίποτε από όλα τα παραπάνω, αλλά απλά να... εκδικείται τον Σαμαρά για την απομάκρυνσή του από τον... κυβερνητικό "νυμφώνα"!!!

Πηγή:http://kostasxan.blogspot.gr/2014/09/blog-post_746.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.