Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Υποχρεωμένοι οι Εφοριακοί να παραλαμβάνουν προσφυγές πολιτών κατά του ΕΝΦΙΑ


Αρνούνται οι εφοριακοί να παραλάβουν τις προσφυγές των πολιτών κατά του περιβόητου ΕΝΦΙΑ παρά το γεγονός ότι στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής τους. Αυτό προκύπτει από έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που εστάλη στις εφορίες όλης της χώρας και αφορά «μη παραλαβή εγγράφου (ενδικοφανούς προσφυγής κατά εκκαθαριστικού σημειώματος) από ΔΟΥ». Η υπόθεση αφορά προσφυγή πολίτη στον οποίο η Εφορία που απευθύνθηκε αρνήθηκε να παραλάβει την προσφυγή του στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στο έγγραφο με ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου 2014 και αριθμό πρωτοκόλλου Δ6Δ 112422ΕΞ2014ΕΜΠ, επισημαίνεται ότι «οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, συνεπώς και των ΔΟΥ, οφείλουν να παραλαμβάνουν τις αιτήσεις των πολιτών και να τις διεκπεραιώνουν εντός των προθεσμιών που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 4 του νόμου 2690/1999, όπως ισχύει καθώς και από την αριθμ. 1097636/1212/0006Δ/3.12.2004 (Β΄1839) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας & Οικονομικών». 


Σε αυστηρό τόνο μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Εσόδων διαμηνύει ότι «οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών οφείλουν να συμπεριφέρονται με σεβασμό και ευπρέπεια προς τους πολίτες», υπενθυμίζοντας ότι «οι θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τη δράση των υπαλλήλων του υπουργείου κατά την άσκηση των καθηκόντων τους έχουν καταγραφεί στον Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας, που συντάχθηκε από την Ομάδα Καταπολέμησης Διαφθοράς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, όπως είχε προαναγγείλει, έχει διανείμει μέχρι τώρα περισσότερες από 2.000 φόρμες προσφυγών σε ενδιαφερόμενους.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Πηγή:http://koinoniaenfia.blogspot.gr/2014/09/blog-post_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.