Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (2):Ταξίδι στα Κύθηρα Charles Lloyd Μαρία Φαραντούρη

Ο θρυλικός σαξοφωνίστας Τσαρλς Λόυντ και το κουαρτέτο του συναντούν τη Μαρία Φαραντούρη στην κόψη του ήχου! Η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια και ο πατέρας της λεγόμενης «World Music Scene» ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας προσκαλούν σε μια μουσική διαδρομή στα Κύθηρα. Μαζί τους εμφανίζονται τρεις εκπληκτικοί μουσικοί από τους πιο προικισμένους της γενιάς τους, που συμπληρώνουν το περίφημο «Charles Lloyd quartet», ο πιανίστας Τζέισον Μόραν, o μπασίστας Ρούμπεν Ρ. Ρότζερς και ο ντράμερ Έρικ Χάρλαντ. 

Ο Λόυντ και η Φαραντούρη συναντήθηκαν πριν μερικά χρόνια στην Καλιφόρνια, όταν τον Νοέμβριο του 2002 ο Λόυντ παρακολούθησε τη συναυλία της στο Πανεπιστήμιο της Santa Barbara. Οι δύο καλλιτέχνες αισθάνθηκαν πολύ κοντά και μια δυνατή φιλία γεννήθηκε μαζί με την υπόσχεση να συναντηθούν επί σκηνής.

Η υπόσχεση γίνεται πραγματικότητα με τη συναυλία στο Ηρώδειο, όπου η Μαρία Φαραντούρη, από τις πλέον αναγνωρίσιμες διεθνώς εκπροσώπους της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής επιχειρεί την προσωπική της υπέρβαση ερμηνεύοντας συνθέσεις του Τσαρλς Λόυντ, την ίδια στιγμή που ο πολυπολιτισμικής καταγωγής συνθέτης επιδιώκει να προσεγγίσει και την ελληνική μουσική ταυτότητα μέσα από τη φωνή της.... Για εκπαιδευτική χρήση...... Για εκπαιδευτική χρήση...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.