Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Οι κατ’ επάγγελμα κεκράκτες του τρόμου και της υγειονομικής αλητείας...


Του Οθωνα Κουμαρέλλα

Οφειλόμενη απάντηση στους κατ’ επάγγελμα κεκράκτες του τρόμου και της υγειονομικής αλητείας

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και προωθείται αναπαραγόμενο κάποιο κείμενο αισχίστου προπαγάνδας αναφορικά με την πανδημία και τα emv@ολια υπό τον τίτλο «Συγκεντρωτικό Mythbusting» ενός τύπου ονόματος Nikos Sarakenidis, αγνώστων λοιπών στοιχείων. 

Καλό είναι να του απαντήσουμε κι εμείς σημείο προς σημείο:

1. Γράφει: «Τα εμβόλια είναι πειραματικά. -Λάθος. Η τεχνολογία messenger RNA ερευνάται πλέον των 15 ετών, γι αυτό άλλωστε έχουμε breakthroughs και σε πεδία εκτός κορωνοϊού όπως η πρόσφατη ανακοίνωση για ραγδαία επιβράδυνση επιθετικών καρκίνων με χρήση mRNA τεχνολογίας».

Απάντηση: Η τεχνολογία όντως είναι παλιά στην έρευνα -και είναι επίσης πολλά υποσχόμενη. Όμως πρώτη φορά εφαρμόζεται σε ανθρώπους απ’ ευθείας και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο. Το ζήτημα δεν είναι η τεχνολογία, αλλά ο τρόπος που εφαρμόζεται και ο λόγος που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη τεχνολογία στο προκείμενο. 

Η βιασύνη, η επιπολαιότητα και τα τεράστια λάθη στον σχεδιασμό των συγκεκριμένων εμβολίων, κάτω από το κράτος του πανικού των κυβερνήσεων από τη μια που αισθάνθηκαν να χάνουν τον έλεγχο των εξελίξεων και τη βουλιμία για εύκολο και γρήγορο κέρδος των φαρμακευτικών εταιρειών από την άλλη, δεν άφησαν χώρο για προσεκτικές και καλά μελετημένες κινήσεις. Έτσι, επιλέχθηκε το πιο τοξικό κομμάτι του ιού (spike protein), να παραχθεί από το ίδιο μας το σώμα και αυτό είναι το ζήτημα. Ο συγγραφέας του προπαγανδιστικού αυτού κειμένου προφανώς έχει μπερδέψει τις πούτσες με τις βούρτσες είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα, είτε από συνδυασμό και των δύο.

2. Γράφει: «Τα εμβόλια δεν έχουν περάσει κλινική μελέτη φάσης 3. -Λάθος. Και τα 4 εμβόλια που χρησιμοποιούμε έχουν περάσει κλινικές μελέτες φάσης 3 και έχουν δημοσιευτεί τα αποτελέσματα αυτών». 

Απάντηση: Μισή η αλήθεια! Τα εμβόλια αυτά όντως εισήλθαν σε φάση ΙΙΙ η οποία όμως διεκόπη μόλις σε δύο μήνες από την έναρξή τους και πήραν άδεια έκτακτης ανάγκης στηριζόμενη σε πολύ πρώιμα και προσωρινά δεδομένα. Σύμφωνα με τις ίδιες τις εταιρείες η φάση αυτή των δοκιμών θα ολοκληρώνονταν το 2023. Αποτέλεσμα: Σωρεία παρενεργειών που προκαλούν τα σκευάσματα αυτά ούτε καν ανιχνεύθηκε υποψία πρόκλησής τους, στη διακοπείσα φάση η οποία και συνεχίζεται -ως φάση ΙV πια- στον γενικό πληθυσμό, με συνεχή εμπλουτισμό των αντενδείξεων χρήσης και των ανεπιθύμητων ενεργειών. Μόλις σήμερα ο ΕΜΑ ζήτησε να συμπεριληφθούν στις ενδεχόμενες παρενέργειες των σκευασμάτων οι μυοκαρδίτιδες και οι περικαρδίτιδες, ενώ βοά ο κόσμος για αμέτρητα περιστατικά, τα οποία ούτε καν καταγράφονται από την φαρμακοεπαγρύπνηση.

3. Γράφει: «Ένας εμβολιασμένος δεν έχει να φοβάται τίποτα από έναν ανεμβολίαστο. -Λάθος. Δεν έχουν όλοι ανοσολογική ανταπόκριση στο εμβόλιο...». 

Απάντηση: Βεβαίως! Και ο εμβολιασμένος έχει να φοβάται πολλά από έναν ανεμβολίαστο, αλλά και ο δεύτερος επίσης έχει να φοβάται πολλά από έναν εμβολιασμένο. Φυσικά ισχύει ότι δεν έχουν όλοι την ίδια ανοσολογική απόκριση σε τέτοιου τύπου εμβόλια. Αλλά αυτό είναι ένα μικρό μόνον μέρος της αλήθειας. Η αλήθεια είναι ότι τα προχειροφτιαγμένα αυτά εμβόλια δεν είναι αποστειρωτικά (sterilizing). Δεν προσφέρουν ανοσία! Ο εμβολιασμένος και κολλάει και μπορεί να μεταδώσει την ίωση. Η προσδοκία ήταν εξ αρχής ο εμβολιασμένος να μην κινδυνεύσει από βαρειά νόσο. Ούτε αυτό φαίνεται να επιτυγχάνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό, όπως ισχυρίζονται οι dealers αυτών των σκευασμάτων, εν αντιθέσει από αυτά που προκύπτουν στο πεδίο και καταγράφονται στο Ην. Βασίλειο τουλάχιστον για την παραλλαγή Δ του ιού. Οι θάνατοι εμβολιασμένων από covid σε απόλυτους αριθμούς φαίνεται να υπερτερούν εκείνων των ανεμβολίαστων. Τα εμβόλια πέραν των πολλαπλών επιπλοκών που επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι προκαλούν -ακόμη και θανάτους-, αποδεικνύονται ολοένα και πιο πολύ τζούφια. Τελεία!

4. Γράφει: «Οι νέοι έχουν σχεδόν μηδενικό κίνδυνο από τον ιό. -Λάθος. Έχουμε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς ανήλικους και στις ηλικίες 18-30....». 

Απάντηση: Αισχρό ψεύδος! 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ σε ένα πληθυσμό 194.478 επιβεβαιωμένων περιστατικών covid στις ηλικίες από 0 έως 39 ετών μέχρι χθες (8/7/2021) είχαμε συνολικά 92 θανάτους στους 17 μήνες της πανδημίας στην Ελλάδα. Το ποσοστό θνητότητας είναι 92/194.478 = 0,047%, τουλάχιστον υποδιπλάσιο της εποχικής γρίπης και μάλιστα για ολόκληρη την περίοδο, όταν η θνητότητα ενός λοιμώδους νοσήματος υπολογίζεται σε ετήσια βάση. 

Εάν υπολογίσουμε ότι τα πραγματικά περιστατικά είναι κατ’ ελάχιστον επτά φορές περισσότερα των επιβεβαιωμένων, τότε όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η πραγματική θνητότητα της ίωσης για τις μικρότερες ηλικίες είναι ΑΜΕΛΗΤΕΑ. Τα στοιχεία αυτά από την Ελλάδα επιβεβαιώνονται από τα αντίστοιχα διεθνή «σκληρά» δεδομένα. Το κείμενο που κυκλοφορεί αποτελεί αισχίστου είδους προσπάθεια τρομοκράτησης του κόσμου ενταγμένη στη γενικότερη προπαγανδιστική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το ίδιο ισχύει για τα υποτιθέμενα «σοβαρά προβλήματα υγείας μήνες μετά την αρνητικοποίησή τους», εννοεί νέους που νόσησαν και το περίφημο long covid. Δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο, και βεβαίως δεν προσκομίζεται το παραμικρό στοιχείο επιβεβαίωσης τέτοιων ισχυρισμών. Συνήθως, μετά από κάθε είδους ίωση παρατηρούνται φαινόμενα, όπως αδυναμία και κόπωση, που διαρκούν για κάποιο χρονικό διάστημα μετά την ίαση, αλλά αυτό δεν ξεπερνά τους δύο-τρεις το πολύ μήνες.

Αντίθετα το stress που επιβάλλεται σε νοσήσαντες και μη εξ αιτίας της τρομολαγνικής περιρρέουσας ατμόσφαιρας είναι αυτό που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ψυχική υγεία και όχι μόνον.

5. Γράφει: «Οι μεταλλάξεις είναι πιο ήπιες γιατί συμβαίνουν "σχεδιασμένα" για να μη σκοτώνει ο ιός των ξενιστή του και άρα να συνεχίσει να υπάρχει. -Λάθος. Οι μεταλλάξεις είναι αποτελέσματα ελαττωματικής αντιγραφής του γονιδιώματος κατά τη μετάδοση. Είναι εντελώς τυχαίες».

Απάντηση: Μέγα ψεύδος επίσης! Οι μεταλλάξεις δεν μπορεί παρά όντως να είναι τυχαίες, αλλά επικρατούν εκείνες που διευκολύνουν τον ιό να επιβιώσει. Εάν επικρατήσουν «άγρια» στελέχη τότε ο ιός θα εξαφανιστεί μαζί με τον ξενιστή του. Τόσο απλά!

6. Γράφει: «Υπάρχει ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που απαγορεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. -Λάθος... Το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν είναι νομοθετικό σώμα, καθότι μη εκλεγμένο. Τα ψηφίσματά του έχουν μηδενική νομική βαρύτητα». 

Απάντηση: Το ψήφισμα υπάρχει και είναι δημοσιοποιημένο επίσημα.

Πράγματι το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν είναι νομοθετικό σώμα, ούτε αυτός είναι ο ρόλος του. Οι αποφάσεις του όμως και τα ψηφίσματά του αποτελούν κατά κάποιον τρόπο «κατευθυντήριες γραμμές» για το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, που η παραβίασή τους από τις κυβερνήσεις πολιτικά δεν είναι απλή υπόθεση. Επίσης, τα ψηφίσματα αυτά αποτελούν ισχυρή βάση τεκμηρίωσης στην περίπτωση που υπάρξουν προσφυγές από θιγόμενους στα εθνικά, ή ευρωπαϊκά δικαστήρια, τα οποία πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να παρακάμψουν τα εν λόγω ψηφίσματα. Ο τύπος που ισχυρίζεται ότι τα ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν έχουν την παραμικρή νομική ισχύ είναι προκλητικά αγράμματος.

7. Γράφει: «Η πανδημία θα τελειώσει αν δεν έχουμε θανάτους όσα κρούσματα και να έχουμε. -Λάθος. Δεν ορίζεται έτσι η πανδημία....». 

Απάντηση: Εδώ πρόκειται για παιχνίδι με τις λέξεις και τις έννοιές τους. Διότι αυτό που κάθε φορά μας ενδιαφέρει είναι οι επιπτώσεις ενός πανδημικού φαινομένου στη δημόσια υγεία. Κάθε χρόνο έχουμε μεγάλες πανδημίες κοινού κρυολογήματος. Δεν ιδρώνει όμως τ’ αυτί κανενός και σωστά. Συνεπώς όντως η πανδημία του κορωναϊού θα πάψει να μας απασχολεί, όταν αυτός σταδιακά περιπέσει σε ενδημική μορφή και θα προκαλεί ελαφρά νόσο τύπου κοινού κρυολογήματος. Ούτε η γρίπη εξέλειπε με μηδενισμό κρουσμάτων, ούτε η οικογένεια των κορωναϊών, αλλά και άλλοι, που ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα για χιλιετίες με το κοινό κρυολόγημα κάθε χρόνο. Όποιος πιστεύει ότι με κάποιον μαγικό τρόπο θα μηδενιστούν τα κρούσματα του κορωναϊού αυτού πλανάται πλάνην οικτράν.

8. Γράφει: «Ο ιός δεν μεταδίδεται σε εξωτερικό χώρο. -Λάθος. Ο ιός μεταδίδεται με σταγονίδια που επιβιώνουν όταν επικρατεί συνωστισμός σε εξωτερικό χώρο». 

Απάντηση: Εξαρτάται τι εννοούμε συνωστισμό. Όταν οι άνθρωποι συνωθούνται για να εισέλθουν πχ στο λεωφορείο προφανώς εκεί ακόμη και στον εξωτερικό χώρο της στάσης του λεωφορείου, μπορεί να υπάρξει μετάδοση. Στην πλατεία Συντάγματος των 40 στρεμμάτων που χωράει 80.000 κόσμο (ακόμη και 160.000 πολύ πυκνά), εάν βρίσκονται ακόμη και 10.000 περιπατητές δεν υπάρχει συνωστισμός και αποκλείεται η μετάδοση. 

9. Γράφει: «Ο ιός δε μεταδίδεται χωρίς φυσική παρουσία ενός φορέα του με έναν μη φορέα σε εσωτερικό χώρο. -Λάθος. Ο ιός μεταδίδεται και με αεροζόλ» 

Απάντηση: Κι εδώ μισή αλήθεια. Εξαρτάται από τον χώρο, πόσο καλά αερίζεται κτλ, καθώς και από τον χρόνο. Τα αερολύματα δεν ίπτανται συνεχώς στον αέρα, αλλά σταδιακά πέφτουν προς το έδαφος και διαλύονται.

10. Γράφει: «Κάποια στιγμή μετά από μήνες και ο εμβολιασμένος επιστρέφει στην ανοσολογική κατάσταση του ανεμβολίαστου. -Λάθος. Ακόμα και αν εξαφανιστούν όλα τα αντισώματα, το εμβόλιο παρέχει μερικώς μόνιμη προστασία λόγω κυτταρικής μνήμης». 

Απάντηση: Αυτό δεν το ισχυρίζονται ούτε καν οι παρασκευάστριες εταιρείες!.. Η πραγματικότητα δείχνει, ότι η όποια μερική ανοσία παρέχουν αυτά τα εμβόλια σταδιακά μειώνεται. Εάν εξαφανίζεται τελείως δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Μας προϊδεάζουν όμως όταν αναφέρονται στην ανάγκη τρίτης δόσης και ετήσιων επαναληπτικών εμβολιασμών. 

11. Γράφει: «Κάποια στιγμή θα μάθουμε να ζούμε με τον ιό. -Λάθος. Ήδη έχουμε μάθει να ζούμε με τον ιό. Έτσι θα ζούμε πάνω-κάτω όσο αυτός υπάρχει...». 

Απάντηση: Πληροφορώ τον βλάκα ότι ο ιός εγκαταστάθηκε και θα ζει μαζί μας κι εμείς με αυτόν στο διηνεκές, ακριβώς διότι δεν πρόκειται για έναν φονικό ιό, αλλά για έναν αναπνευστικό ιό που «μαθαίνει» μεταλλασσόμενος να επιβιώνει με τον ξενιστή του.

Όθων Κουμαρέλλας

09/07/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.