Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Σχολείο λοταρία


Του Απόστολου Διαμαντή

Ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, αφού φρόντισε να καταστρέψει την ελληνική ιστορία και αντί τα παιδιά στο Λύκειο να μαθαίνουν για τον Παπαφλέσσα θα μαθαίνουν για τη διατροφή επί τουρκοκρατίας, αν δηλαδή τρώγαμε σκορδαλιά και πότε, τώρα πέρασε σε άλλους ακτιβισμούς: δεν κάνει σημαιοφόρο κατ’ αξίαν, δηλαδή δεν τιμά κάποιον που είναι καλός  μαθητής, αλλά διενεργεί κλήρωση! Κάνει δηλαδή το σχολείο προποτζίδικο.

Γιατί το κάνει;
Πρώτον διότι είναι υπουργός και κάνει ό,τι θέλει. Αυτός αποφασίζει. Πρέπει βεβαίως να σημειώσουμε εδώ πως αυτά τα θέματα δεν αποφασίζονται από την εξουσία, αυτά προκύπτουν από τη φύση των πραγμάτων, από την κοινωνική ζωή. Το ποιος πρέπει να τιμάται δεν είναι ζήτημα του υπουργού, προκύπτει από τις ίδιες τις καταστάσεις.

Δεύτερον, υποθέτω, εισήγαγε τη Λοταρία στο σχολείο για να εφαρμόσει το σύστημα των θετικών διακρίσεων- αμερικανικής κυρίως προέλευσης- ούτως ώστε και ένας κουμπούρας στα μαθήματα να μην στερείται του δικαιώματος να εκπροσωπεί το σχολείο. 

Το ζήτημα αυτό των θετικών διακρίσεων είναι κατεξοχήν αυταρχικό και εν τέλει άδικο, πέραν του ότι είναι και γελοίο. Διότι, ο σημαιοφόρος είναι κι αυτός ένας άνθρωπος που τιμάται. Όπως ένας ήρωας στη μάχη που παίρνει μετάλλιο, όπως ένας γιατρός που κάτι ανακαλύπτει, όπως ένας που εκλέγεται πρόεδρος δημοκρατίας ή βουλευτής. Όλα τα αξιώματα και οι τιμές και οι διακρίσεις δίδονται κατ’ αξίαν. Εάν δεν δίνονται κατ’ αξίαν τότε η απονομή είναι κατεξοχήν άδικη.
Εγώ στο γυμνάσιο δεν ήμουν καλός μαθητής και όλο στα σφαιριστήρια γύρναγα. Ουδέποτε όμως ζήλεψα τον σημαιοφόρο μου, ούτε διανοήθηκα ποτέ ότι έχω δικαίωμα να είμαι σημαιοφόρος. Τί να εκπροσωπήσω; Τον σύλλογο σφαιριστηρίων Μαγνησίας; Αντιθέτως, καμάρωνα τον σημαιοφόρο μου και κάποια στιγμή σκέφτηκα πως πρέπει να βελτιώσω κι εγώ τις επιδόσεις μου. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποφάσισε πως η απονομή κατ’ αξίαν πρέπει να σταματήσει και να κάνουμε κλήρωση για να βγάλουμε τον σημαιοφόρο! Λότο δηλαδή. Δεν πρέπει όμως να φέρουμε και κανένα  μοντέλο, όπως στις κληρώσεις στην τηλεόραση; Μια ιδέα δίνω.

Εν  πάσει περιπτώσει, εφόσον ο σημαιοφόρος βγαίνει με κλήρωση, το σωστό είναι να βγαίνει και η κυβέρνηση με κλήρωση και να μας βγάλουν από αυτόν τον κόπο. Γιατί δηλαδή να βγαίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας με τον Κυριάκο; Αυτό είναι αδικία. Με το σύστημα των θετικών διακρίσεων, που μας έφερε από τις ΗΠΑ ο κ. Γαβρόγλου, μπορούμε να κάνουμε κλήρωση το 2019 ανάμεσα στους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, ενώπιον του προέδρου του Αρείου Πάγου και να βγει πρωθυπουργός – σημαιοφόρος ο Μιχαλολιάκος. Αυτή είναι μια δεύτερη γόνιμη σκέψη.

Πηγή:http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/sxoleio-lotaria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.