Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ενώ πανηγυρίζουν στη Θεσσαλονίκη, χαρίζουν δισεκατομμύρια στην ευρωμαφία...


12.09.2016 Συνέντευξη Ν.Χουντή - Κανάλι 1 Πειραιά

***
Κ. δικαστές και εισαγγελείς, ιδού το έγκλημα μπροστά στα μάτια σας και ομολογημένο! Τι περιμένετε για να ασκήσετε διώξεις προς κάθε κατεύθυνση με βάση το άρθρο 134 του ποινικού κώδικα περί εσχάτης προδοσίας;

Του Όθωνα Κουμαρέλλα*

Τη στιγμή που τα πανηγύρια στη Θεσσαλονίκη καλά κρατούν για τα 246 εκατομμύρια που θα εισπραχτούν από τη διανομή των τηλεοπτικών αδειών, γαρνιρισμένα με ολίγη από «καπολέμηση» της διαπλοκής και «δίκαιη ανάπτυξη», νέο μείζον πολιτικό και -συνάμα- ποινικό ζήτημα εσχάτης προδοσίας, προκύπτει για την συγκυβέρνηση των νεοδωσιλόγων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την αποκάλυψη, ότι πέραν της σκλήρυνσης του κατοχικού καθεστώτος με την εφαρμογή του νέου (τρίτου στη σειρά) μνημονίου, τουλάχιστον 6 δις ευρώ αποτέλεσαν το λάφυρο των δανειστών, εξ αιτίας της «σκληρής» διαπραγμάτευσης των δωσίλογων με τους ευρωμαφιόζους.

Το νέο αυτό έγκλημα διαπράχθηκε «δια χειρός» Τσακαλώτου στο Eurogroup του Μαΐου 2016, όπου οι ελληνόφωνοι τοποτηρητές του ευρωπαϊκού νεοναζισμού (με τα πιο γκανγκστερικά "ever" χαρακτηριστικά), συναποδέχτηκαν τη διαγραφή οφειλών του ευρωσυστήματος προς την Ελλάδα από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα -γνωστών ως SMPs και ANFAs-, τα οποία οι δανειστές, στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, είχαν δεσμευθεί ρητά, ότι θα τα επέστρεφαν στο ελληνικό δημόσιο. Με βάση αυτή τη συμφωνία, είχαν ήδη επιστρέψει 2 δισ. ευρώ το 2013 και αναμενόταν η επιστροφή πολλών ακόμα δισ. για τα επόμενα χρόνια.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Πιέρ Μοσκοβισί σε απάντηση ερώτησης του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκου Χουντή, σχετικά με το τι θα γίνει με τα κέρδη αυτά, που ακόμα οφείλονται στην Ελλάδα και ιδιαίτερα αν «υπάρχει η πρόθεση να επιστραφούν άμεσα οι εκκρεμούσες εισπράξεις από τα SMPs και τα ANFAs».

Στην απάντηση αυτή αποκαλύπτεται, ότι τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα τουλάχιστον τριών ετών από τα SMPs και τα ANFAs, που με βάση τη συμφωνία του 2012, θα έπρεπε να επιστραφούν στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να επιστραφούν ποτέ. Τέτοια συνέπεια λόγων και έργων οι ευρωμαφιόζοι!

Και δεν πρόκειται για κάποιο αστείο ποσό, αλλά για περίπου 6 δις ευρώ, αν όχι για πολύ περισσότερα Κι αυτό, διότι με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος από την ελληνόφωνη κυβέρνηση, στις 27 Ιουνίου 2015 το Eurogroup προχωρώντας σε απροκάλυπτο εκβιασμό, ανακοίνωσε την διακοπή κάθε χρηματοδοτικής δέσμευσης των δανειστών προς την Ελλάδα.

Βέβαια, μετά το πραξικόπημα της 5ης Ιουλίου 2015 και την ανατροπή της απόφασης του ελληνικού λαού, την πλήρη υποταγή ΣΥΡΙΖΑ και τη θέσπιση του του 3ου και γνωστού ως Μνημονίου Τσίπρα, επανήλθαν -υποτίθεται- όλες οι χρηματοδοτικές δεσμεύσεις, με μια «μικρή» εξαίρεση. Δηλαδή εξαιρέθηκαν των χρηματικών δεσμεύσεων των δανειστών προς την χώρα μας οι επιστροφές των ANFAs και SMPs, πράγμα που αποφασίσθηκε με τη σύμφωνη γνώμη των δωσιλόγων στο Eurogroup του Μαΐου του 2016.

Ο Τσακαλώτος γνωρίζοντας πολύ καλά τη βαρύτητα της εγκληματικής σε βάρος της χώρας μας αυτής πράξης και για να αντιστρέψει την αλήθεια, δήλωσε τότε -μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup στις 25-5-2016-, ότι «…μεσοπρόθεσμα, μέσα στο 2018, υπάρχει δέσμη μέτρων, όπως τα κέρδη από ANFA και SMP που για μήνες η αντιπολίτευση μας έλεγε ότι χάθηκαν αυτά τα λεφτά, για να κρατήσουμε τις πληρωμές σε χαμηλά επίπεδα…». Παρέλειψε όμως, να αναφέρει, ότι χάθηκαν οριστικά τα χρήματα αυτά στο μεσοδιάστημα, δηλαδή τα κέρδη από τα ANFAs και SMPs από το 2014 έως το 2017, τα οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ ξεπερνούν τα έξι δις ευρώ!.

Ωστόσο, από την απάντηση Μοσκοβισί προκύπτει, ότι ακόμα και μετά το 2018 τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ποτέ θα μπορούσαν να εισπραχτούν από το ελληνικό δημόσιο, αφού αναφέρεται εντελώς γενικά και αόριστα στην εφαρμογή τότε, μιας πιθανής δέσμης μέτρων που, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018, η οποία δέσμη θα μπορούσε να περιλαμβάνει την επιστροφή των κερδών από τα ANFAs και SMPs, που θα υπάρχουν μετά το δημοσιονομικό έτος 2017.

Η άτεχνη αυτή προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να κρατηθεί μυστική από τον ελληνικό λαό η νέα απεμπόληση δικαιωμάτων, έστω και στο πλαίσιο της ευρύτερης προδοσίας, αποκαλύπτεται σήμερα από τον ίδιο τον Μοσκοβισί και αποτελεί ένα ισχυρό ράπισμα προς τους δωσίλογους που νομίζουν ότι μπορούν να εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού και να μη γίνονται αντιληπτοί.

Αποτελεί όμως ταυτόχρονα και ένα ισχυρό ράπισμα προς όλους τους υπόλοιπους. Ένα ισχυρό χαστούκι αφύπνισης και ανάληψης ευθύνης και θετικών πρωτοβουλιών.

Κατ’ αρχήν προς την ελληνική δικαιοσύνη: Ιδού το έγκλημα κ.κ. δικαστές και εισαγγελείς, μπροστά στα μάτια σας!. Τι περιμένετε για να ασκήσετε διώξεις προς κάθε κατεύθυνση με βάση το άρθρο 134 του ποινικού κώδικα περί εσχάτης προδοσίας;

Και προς όλους εμάς:
Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει ληστεία και λαφυραγώγηση. Σημαίνει φτώχεια, πόνος, δάκρυα, αίμα, καταστροφή.

Καιρός, λοιπόν, για ρήξεις και ανατροπές.
Για εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια.
Για τιμωρία των ενόχων και δημοκρατική πατριωτική διακυβέρνηση. ΤΩΡΑ!!!

Παρακάτω αναλυτικά η απάντηση Μοσκοβισί και η τελική δήλωση του ευρωβουλευτή (από το iskra.gr):

Μοσκοβισί: «Τον Νοέμβριο του 2012 η Ευρωομάδα συμφώνησε ατύπως να μεταφερθούν στην Ελλάδα ποσά ισοδύναμα με τα κέρδη των εθνικών κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα, υπό την προϋπόθεση της «αυστηρής εφαρμογής από τη χώρα των συμφωνηθέντων μεταρρυθμιστικών μέτρων κατά την περίοδο του προγράμματος.» Τα κράτη μέλη συμφώνησαν ότι τα εν λόγω ποσά «θα εκταμιευθούν στο πλαίσιο της επόμενης επιτυχούς επανεξέτασης μετά το τέλος του δεύτερου τριμήνου, δηλαδή στο πλαίσιο της πρώτης εκταμίευσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) μετά την 1η Ιουλίου». Κατά συνέπεια, τα κράτη μέλη μετέφεραν στην Ελλάδα κέρδη ύψους 2 δισ. EUR από το πρόγραμμα για τις αγορές τίτλων (SMP) το 2013.

«Δεν υπήρξε επιτυχής επανεξέταση που να ολοκληρώθηκε μετά την 1η Ιουλίου 2014 και μέχρι τη λήξη του προγράμματος του ΕΤΧΣ στις 30 Ιουνίου 2015, όταν έληξαν όλες οι σχετικές με το πρόγραμμα διευθετήσεις. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν εκκρεμείς πολιτικές δεσμεύσεις των κρατών μελών για εκταμίευση ποσών ισοδύναμων των κερδών από τη συμφωνία για τα καθαρά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία (ANFA) και το SMP στην Ελλάδα αφότου εξέπνευσε το πρόγραμμα του ΕΤΧΣ.

«Στις 25 Μαΐου 2016, η Ευρωομάδα εξέφρασε την προσδοκία να εφαρμοστεί πιθανή δέσμη μέτρων μετά την επιτυχή εφαρμογή του νεοπαγούς προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ). Τα εν λόγω μέτρα θα «εφαρμόζονταν εάν από την επικαιροποιημένη ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους από τους θεσμούς, στο τέλος του προγράμματος, προκύπτει ότι είναι αναγκαία για να επιτευχθεί ο συμφωνηθείς στόχος των ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών (GFN), υπό την προϋπόθεση θετικής αξιολόγησης της υλοποίησης του προγράμματος από τους θεσμούς και την Ευρωομάδα.» Ένα από τα εν λόγω μέτρα ήταν η επαναφορά της μεταφοράς των κερδών ANFA και SMP στην Ελλάδα (από το οικονομικό έτος 2017) ώστε να λειτουργήσει ως εσωτερικό αποθεματικό ασφαλείας του ΕΜΣ προκειμένου να μειωθούν οι μελλοντικές ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες».

Και η δήλωση Χουντή:
«Τα ελληνικά ομόλογα, ή αλλιώς τα SMPs και ANFAs που κατέχουν η ΕΚΤ και οι Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης, αγοράστηκαν στην κορύφωση της κρίσης, το 2012, από την ΕΚΤ, στο 30-40% της ονομαστικής τους αξίας, τα ξεπληρώνει όμως η Ελλάδα στο 100% της ονομαστικής τους αξίας. Ως εκ τούτου, τα κέρδη που αποκομίζουν η ΕΚΤ και οι Κεντρικές Τράπεζες, αποτελούν προϊόν αθέμιτης κερδοσκοπίας. Για το λόγο αυτό άλλωστε, αναγκάστηκε το Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012 να συμφωνήσει στην επιστροφή των κερδών αυτών στην Ελλάδα. Στη βάση αυτής της Συμφωνίας, αποδόθηκαν πράγματι, το 2013, 2 δις στην Ελλάδα.

«Όταν όμως στις 27.6.2015 προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα, το Eurogroup, με έκτακτη απόφασή του, ανέστειλε όλες τις χρηματοδοτικές δεσμεύσεις των δανειστών προς την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των κερδών από SMP και ANFA.

«Μετά τη μετατροπή του «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ σε όλα», όλοι θεωρούσαν ότι θα συνεχιζόταν η απόδοση των υπερκερδών των ελληνικών ομολόγων SMPs και ANFAs, όπως συνεχίστηκαν και όλες οι άλλες χρηματοδοτικές δεσμεύσεις των δανειστών προς την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα εύλογα ανέμενε ότι θα εισπράξει τα ποσά αυτά. Για το λόγο αυτό άλλωστε, τα ενέγραφε στον προϋπολογισμό (για το 2016 είχαν εγγραφεί 1,691 δισ.), ενώ και η ίδια η Κομισιόν που έχει και την αυστηρή εποπτεία του προϋπολογισμού, είχε εισηγηθεί εγγράφως προς το Eurogroup του Μαΐου, όπως αποκαλύφθηκε (Καθημερινή, 10/05/2016) να αποδοθούν στην Ελλάδα τα χρήματα αυτά, υπολογίζοντάς τα μάλιστα, γύρω στα 8 δισ. (= 3 ΕΝΦΙΑ!!!)!!!

«Δυστυχώς για την Ελλάδα, στο Eurogroup στις 25.05.2016, οι Υπουργοί Οικονομικών απέρριψαν την πρόταση της Κομισιόν, αρνούμενοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα κέρδη των ομολόγων από τα 3 τελευταία έτη, αφού τα χρήματα αυτά είχαν «ζεστάνει» καλά στα χρηματοκιβώτιά τους.

«Το γεγονός αυτό, η ελληνική κυβέρνηση το απέκρυψε από τον ελληνικό λαό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα χρήματα αυτά θα μας αποδοθούν αναδρομικά από το 2018 και μετά.

«Το τεράστιο αυτό ποσό όμως, δυστυχώς χάθηκε για τον ελληνικό λαό, με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Καλούμε την κυβέρνηση να διαφωτίσει πλήρως για το τι συνέβη και πόσα ακριβώς χρήματα χάθηκαν μέχρι τον Μάιο του 2016.

«Την καλούμε επίσης να ενημερώσει για το τι ακριβώς σημαίνει η συμφωνία στο Eurogroup τον Μάιο του 2016, με την οποία προβλέπεται η μεταφορά των κερδών από το 2017 σε ειδικό λογαριασμό του ESM και πώς φτάσαμε από τις αποφάσεις του Eurogroup το 2012, αλλά και την πιο πρόσφατη πρόταση της Κομισιόν, σε αυτό το σημείο».

Την καλούμε τέλος, να απαιτήσει από τους θεσμούς την άμεση απόδοση των κερδών αυτών στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως είχε δεσμευθεί το Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012».

*Ο Όθωνας Κουμαρέλλας είναι μέλος της ΠΓ του ΕΠΑΜ

Πηγή:http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2016/09/blog-post_80.html#more
[Η προσθήκη του video στην αρχή του άρθρου δική μας]

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο Χουντής, ο Χουντίνι και τα 6 δισ. ευρώ

και η απάντηση στο παραπάνω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.