Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Kανένας δεν γνωρίζει πόσες και ποιες ΜΚΟ βρίσκονται στην Ελλάδα για το προσφυγικό!


Της Αγγελικής Λάζου

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η χώρα στραγγαλίζεται από την προσφυγική κρίση κανένας δεν γνωρίζει ακριβώς πόσες και ποιες ΜΚΟ συμμετέχουν στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος καθώς είναι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εισπράττουν από την Κομισιόν τα κονδύλια.

H Κομισιόν αποφάσισε να εκταμιεύσει 700 εκατομμύρια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης των προσφύγων και η διαχείριση θα γίνει μέσω ΜΚΟ, οι Βρυξέλλες τόνισαν πως πρόκειται για πάγια τακτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δίνει τα χρήματα σχετικά με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας απευθείας σε Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς και ποτέ σε κυβερνητικούς φορείς.

Τοπικά δίκτυα της Λέσβου αφιέρωσαν χρόνο και μελάνι για να καταγγείλουν ορισμένες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνταν στο νησί, πριν από δύο ημέρες το Χαμόγελο του Παιδιού, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των προσφύγων κατήγγειλε πως δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χρησιμοποιούνται από ορισμένες ΜΚΟ για διαφορετικούς σκοπούς.


Το newpost επιχείρησε να ενημερωθεί τελικά για τον ακριβή αριθμό των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες, αλλά κανένα εμπλεκόμενο υπουργείο δεν γνωρίζει. Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έχει ακριβή στοιχεία, όπως δεν έχει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει σχέση.

Και μέσα σε όλα αυτά τις προηγούμενες ημέρες διέρρευσαν πληροφορίες πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ζήτησε τους Πρέσβεις Μεγάλης Βρετανίας και Ισπανίας με αιχμή παρατυπίες που εντοπίστηκαν σε αγγλικές και ισπανικές ΜΚΟ. Ο Γιώργος Κυρίτσης διέψευσε στο newpost τις συγκεκριμένες πληροφορίες. 

Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα , δήλωσε το newpost ο εκπρόσωπος τύπου για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης, ωστόσο μας πληροφόρησε πως μικροπροβλήματα με ΜΚΟ υπήρξαν εντοπίστηκαν και λύθηκαν. 

Το newpost επικοινώνησε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ώστε να βρούμε επιτέλους τις ΜΚΟ. Μας παρέπεμψαν στο link who is doing what , where για να εντοπίσουμε τη λίστα με όσους οργανισμούς δραστηριοποιούνται στη χώρα μας για τους πρόσφυγες.(***)  

Πηγή:http://newpost.gr/ellada/521759/broxeros-o-kairos-thn-kathara-deytera-se-olh-th-xwra

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Λίστα οργανώσεων για μετανάστες στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.