Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Χαρίζεται το παρόν οικόπεδο. Πληροφορίες: κον Τσίπρα...

ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

Όλη η Ελλάδα ασχολείται - και καλά κάνει - με το καυτό θέμα του ασφαλιστικού, το οποίο αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, το τέταρτο μνημόνιο. Είναι τόσο σοβαρό για την Ελληνική οικογένεια, η οποία συνήθως ζει από τη σύνταξη της γιαγιάς και του παππού, είναι τόσο καταστροφικό για την Ελληνική κοινωνία, που είναι από μόνο του ένα μνημόνιο.  Οι πολυαγαπημένοι μας εταίροι, όμως, δεν θεωρούν το ασφαλιστικό σαν το πρώτο σε σπουδαιότητα ζήτημα για την Ελλάδα. 
Διάβασα ένα άρθρο σε κυριακάτικη εφημερίδα, το οποίο περιείχε ειδήσεις σημαντικές, κατά τη γνώμη μου. Τις φιλτράρω και σας τις μεταφέρω, όπως τις καταλαβαίνω εγώ. 

Κατά την πρόσφατη περιοδεία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, του πατριώτη ελληνάρα υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου (αυτού με τη μαρτυριάρα υπογραφή), ετέθη από τους συναδέλφους του ευρωπαίους υπουργούς και από στελέχη των δανειστών μας το πιεστικό αίτημα για επανεξέταση του θέματος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, ώστε να μεταφερθεί η διαχείρισή του από τους ντόπιους δωσίλογους, απευθείας στο ίδιο το κουαρτέτο των «θεσμών», που μας δολοφονούν καθημερινά. Η δήλωση του αληθινού κυβερνήτη μας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τα λέει όλα: «υπάρχει και το θέμα που συνδέεται με τη διαμόρφωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Το ΔΝΤ θεωρεί ως βασικό σημείο, ενόψει της αξιολόγησης, τη διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων». 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο ίδιο άρθρο, ένα κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου λέει πως «λαθεύει όποιος νομίζει ότι η τρέχουσα αξιολόγηση έχει ως καυτό σημείο το ασφαλιστικό, το μεγάλο πρόβλημα είναι το υπό σύσταση Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει συγκεντρώσει το ύψιστο ενδιαφέρον των δανειστών». Σύμφωνα με πληροφορίες του αρθογράφου, «Βερολίνο, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, ζητούν την τοποθέτηση ξένου μάνατζερ στη διοίκηση του νέου Ταμείου και - ει δυνατόν - έλεγχο της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου. Ταυτόχρονα, επαναφέρουν στο τραπέζι το ενδεχόμενο να ορισθεί ως έδρα του Ταμείου η πόλη του Λουξεμβούργου, αντί της Αθήνας που έχει συμφωνηθεί στο τελευταίο μνημόνιο».

Αν είναι αληθινές οι πληροφορίες του αρθρογράφου - τις οποίες δεν έχω κανένα λόγο να  αμφισβητήσω- μας προκύπτουν κάποια σοβαρά θέματα.
Κατ’ αρχήν, καταλαβαίνουμε εύκολα, πως οι δανειστές ή εταίροι ή θεσμοί ή τρόικα ή κουαρτέτο ή σωτήρες μας, δεν έχουν καμία επαγγελματική εμπιστοσύνη στα ντόπια γιουσουφάκια τους και θέλουν να έχουν αυτοί απευθείας τον έλεγχο της αρπαγής της χώρας μας, με την τοποθέτηση δικών τους ανθρώπων. Λέτε να θέλουν να μεταφέρουν την έδρα του Ταμείου στο Λουξεμβούργο, γιατί βαριούνται τα ταξίδια στην Αθήνα; Μπα! Ίσα ίσα, που θα τους έβλεπε και λίγο ο ήλιος. Κατ’ εμέ, είναι ένα ακόμα δείγμα της ξεφτίλας και της απαξίωσης, που εξακοντίζουν απλόχερα στα τωρινά τσιράκια τους που λέγονται συριζανελ. 

Φανταστείτε τα μούτρα των κυβερνώντων, που είχαν σταθεί "παλικάρια" το καλοκαίρι, συμφωνώντας το ξεπούλημα της Πατρίδας μας στους ξένους, αλλά με τον απαράβατο όρο πως το ξεπούλημα θα γίνεται από την Αθήνα. Φάνηκαν πολύ σκληροί πατριώτες οι συριζανελ. Τι θα πουν τώρα, που η δωρεά θα γίνεται από το Λουξεμβούργο; Θα μου πείτε, σιγά μην ντραπούν για αυτό το πράγμα. Έχουν τόσα και τόσα για να ντραπούν, που ένα ακόμα δε λέει και τίποτα το σπουδαίο. Τι βρεγμένος, τι μούσκεμα. Σιγά τη διαφορά.

Γιατί δημιουργείται το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων; Τι θα κάνει; 
Πολύ απλά, θα είναι ένα διευρυμένο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα περιλαμβάνει τα πάντα. Όχι μόνο παραλίες και ακτές, αλλά και κτήρια, δημόσιες επιχειρήσεις, τον ορυκτό πλούτο και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Δε θα μείνει κολυμπηθρόξυλο. Ο σκοπός είναι να μαζέψει το Ταμείο 50 δις ευρώ. Τι θα τα κάνει; Το 50% αυτών, θα χρησιμοποιηθεί στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το 25% θα πάει για την αποπληρωμή του χρέους, που δεν τελειώνει ποτέ. Το υπόλοιπο 25% θα πάει στην ανάπτυξη. Μη γελάτε. Έτσι λένε, πως θα πάει στην ανάπτυξη. Των γερμανικών εταιρειών, λέω εγώ.

Υπάρχει κανένας που πιστεύει, πως με αυτά τα χρήματα θα μειωθεί το χρέος ή θα λυθεί το πρόβλημα των τραπεζών που είναι σκέτα κουφάρια; Φυσικά όχι. Τότε, γιατί τα κάνουν όλα αυτά, με το ΤΑΙΠΕΔ στην αρχή και με το Ταμείο τώρα; Ελάτε ρε παιδιά. Ο στόχος είναι προφανής. Το οικόπεδο θέλουν. Το οικόπεδο, που ακόμα και τώρα που «δεν παράγει τίποτα», κάνει τα παρακάτω:



Δικαιώνεται έτσι και μια ψυχή που φωνάζει εδώ και χρόνια, πως θέλουν το έρμο αυτό οικόπεδο και όχι εμάς, που δεν μας θέλουν ούτε για δούλους. Το οικόπεδο, που είναι πλούσιο και από κάτω και από πάνω. Που βγάζει κάργα βωξίτη και νικέλιο και αν του πετάξεις μια πέτρα, θα φυτρώσει μια ελιά. Που είναι γεμάτο ήλιο και αέρα και πανέμορφες ακτές. Έχει κανένας απορία, γιατί το εποφθαλμιούν;

Εδώ και έξι χρόνια μας σπάνε το ηθικό, μας τσακίζουν τη θέληση, με σκοπό να παραδοθούμε και να παραδώσουμε αμαχητί την Πατρίδα μας στους ξένους. Μέχρι τώρα, τα καταφέρνουν καλά. Το δόγμα του σοκ σε πλήρη ανάπτυξη, έχει κρατήσει τους Έλληνες τρομαγμένους και ζαλισμένους στους καναπέδες τους. 
Μάλλον τελειώνει αυτό. Ο μαζικός ξεσηκωμός του κόσμου, από τους ροζιασμένους αγρότες μέχρι τους γραβατωμένους δικηγόρους, δείχνει πως μπαίνουμε σε μια νέα κατάσταση, όπου η ανοχή, ο τρόμος και η αποχή, δίνουν τη θέση τους στην οργή, στην κινητοποίηση, στο δεν πάει άλλο, στο θα σας στείλουμε στο διάολο και ακόμα παραπέρα. Δεν θα τους χαρίσουμε ούτε ένα εκατοστό γης. Η γη αυτή ανήκει στα παιδιά μας και όχι στον κάθε δωσίλογο να την χαρίζει εδώ κι εκεί. Η γη αυτή είναι ποτισμένη με το αίμα των παππούδων μας και έχουμε ιερή υποχρέωση να την παραδώσουμε στα παιδιά μας, όπως μας την παρέδωσαν οι πατεράδες μας. Δική μας.


Καλή λευτεριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.