Εξαιρετικά αποκαλυπτική για τις πραγματικές αυταρχικές προθέσεις και τους τρομοκρατικούς σχεδιασμούς της επικίνδυνης, δολοφονικής, μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν η ημερίδα «Η εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Παρούσα κατάσταση και προοπτικές» της αντιδραστικής-υπερσυντηρητικής δεξαμενής σκέψης, του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ). Μεταξύ του κοινού που την παρακολούθησαν αρκετά στελέχη της ΕΛΑΣ και των ΕΔ.
Επαναφέροντας στο προσκήνιο το ζήτημα της εμπλοκής δυνάμεων του στρατού στην καταδίωξη δραπετών στην ελληνική ύπαιθρο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επιβάλλεται η δημιουργία μιας “στρατοχωροφυλακής”.
Σύμφωνα με την αρθρογραφία «ανάμεσα στα πολλά που ακούστηκαν από τους ομιλητές ήταν και προτάσεις για νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στις Ένοπλες Δυνάμεις να δημιουργήσουν ειδικές μονάδες που θα μπορούσαν να επέμβουν σε θέματα που έχουν να κάνουν με την εσωτερική ασφάλεια. Επίσης υπήρξαν σκέψεις που εκφράστηκαν για την “στρατιωτικοποίηση” της ΕΛΑΣ, σ΄ ότι αφορά στην παρουσία μονάδων της στα σύνορα».
Το μόνο ζήτημα που εντόπισαν οι στρατοκράτες είναι αυτό της νομικής κατοχύρωσης: στο τελικό κείμενο των συμπερασμάτων της ημερίδας τονίζεται ότι «η ενδεχόμενη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε θέματα εσωτερικής ασφαλείας θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς αυτές να εκφεύγουν του θεσμικού ρόλου τους. Άλλως απαιτείται νομική κατοχύρωση…».
Όπως έχουμε επισημάνει ο κόσμος της εργασίας στην ίδια μας τη χώρα αντιμετωπίζει ολοένα εντονότερα τον κίνδυνο να βρεθεί απέναντι σε Στρατιωτικές δυνάμεις που εκπαιδεύονται και πλέον δρουν ως Δύναμη Καταστολής Πλήθους. Αν το 2008 η άρνηση του μόνιμου προσωπικού, οι αντιστάσεις των φαντάρων και η απειλή γενικότερης κοινωνικής ανάφλεξης μπλόκαραν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Καραμανλή να κατεβάσει τον Στρατό στο δρόμο για να καταπνίξει την εξέγερση του Δεκεμβρίου 2008, το ίδιο δεν συνέβη το 2012, όταν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έστρεψε την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, τρείς Επίτιμοι Αρχηγοί Επιτελείων δηλώνουν ότι σε τρείς τουλάχιστον περιπτώσεις διατάχθηκαν να στρέψουν τις στρατιωτικές δυνάμεις εναντίον κοινωνικών κινημάτων.
Παρά τις όποιες δηλώσεις και η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακριβώς γιατί ακολουθεί την ίδια ή και πιο επιθετική αστική πολιτική απέναντι στον κόσμο της εργασίας, δείχνει αποφασισμένη να κάνει χρήση των στρατιωτικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας, στοχοποιώντας τους μετανάστες, το εργατικό κίνημα αλλά και όποιον αντιστέκεται στους σχεδιασμούς της. Πρωτοφανή κλιμάκωση αυτής της απόπειρας ήταν η διεξαγωγή της Πανελλαδικής Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015 –που ελέγχει το πώς θα πολεμήσει το ελληνικό κράτος- με βασικό σενάριο τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας και την αντιμετώπιση «Ασύμμετρων Απειλών» (μετανάστες, κοινωνικά κινήματα). Είχε προηγηθεί η Άσκηση Καταστολής Πλήθους στην Κω μετά τα δραματικά γεγονότα στην Κάλυμνο, όπου ο διοικητής ζήτησε να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και να στρέψει ένοπλους φαντάρους εναντίον των μεταναστών που είχαν μείνει νηστικοί-διψασμένοι-αιχμάλωτοι. Αλλά και αντίστοιχη άσκηση των υπερεθνικιστών των Λεσχών Εφέδρων που προετοιμάζονται για μάχες μέσα σε πόλεις.
Μια ακόμη απόδειξη και κλιμάκωση της τρομοκρατικής υστερίας των Τσίπρα-Καμμένου αποτελεί όχι μόνο η διεξαγωγή στην Κοζάνη, τηνΤετάρτη 14/10, άσκησης από το 523 ΤΠ που αφορούσε στην «Επανακατάληψη» ενός εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα, το οποίο έχουν καταλάβει ‘’ταραχοποιοί’’, αλλά και η προσπάθεια του ΓΕΣ να πείσει ότι δεν πρόκειται για κάτι ξεχωριστό και ασυνήθιστο, αλλά ότι αυτός είναι ο ρόλος και η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων:
«Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αποστολής του Στρατού Ξηράς και σε περιπτώσεις εντάσεως, κρίσεως ή πολέμου, υφίσταται η πιθανότητα δολιοφθοράς εγκαταστάσεων και υποδομών ζωτικής σημασίας από τον εχθρό. Το σενάριο τέτοιου είδους ασκήσεων προσομοιάζει στην κατάσταση όπου προσωπικό του Στρατού Ξηράς φυλάσσει και προστατεύει τέτοιου είδους εγκαταστάσεις από δολιοφθορές του εχθρού».
Εμείς όχι μόνο εκφράζουμε την αντίθεση μας σε κάθε προσπάθεια συγκρότησης ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο στηρίζει το καθεστώς Ερντογάν, αλλά δείχνει έτοιμη να υιοθετήσει το τουρκικό πλαίσιο καταστολής των κοινωνικών αγώνων, σε συνδυασμό βεβαίως με την πλούσια τρομοκρατική ευρωπαϊκή και νατοϊκή εμπειρία, θωρακίζοντας το κράτος του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
Αλλά θυμίζουμε ότι αξίζει να κρατήσουμε όχι μόνο την αυταρχική επίθεση της κυβέρνησης αλλά και την Απάντηση του κινήματος, που ξεπερνώντας την Αριστερά, έθεσε για πρώτη φορά ζήτημα Μπλοκαρίσματος μιας Στρατιωτικής Άσκησης με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με την συνεργασία φαντάρων και εργατικών σωματείων. Όταν ο Ασαλουμίδης, συνδικαλιστής εκπρόσωπος από το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια “ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, ασκώντας κριτική στην εκπρόσωπο του ΚΚΕ, δηλώνει:
«θα έπρεπε να ενημερώσει τα συνδικάτα η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας, τουλάχιστον αυτοί που δεν ήταν υπέρ στη διεξαγωγή αυτής της άσκησης, ώστε να ενεργήσουν ανάλογα και να εμποδίσουν την άσκηση. Εκ των υστέρων το μάθαμε από το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Αν το γνωρίζαμε, θα προσπαθούσαμε μαζί με το ΠΑΜΕ, μαζί με τα Συνδικάτα να εμποδίσουμε την άσκηση. Δεν είχαμε ενημέρωση από κανένα δημοτικό σύμβουλο, η πλειοψηφία είναι υπέρ, δε θέλουν να ξεσηκωθεί ο κόσμος, μας θέλουν φρόνιμους. Μόνο το ΚΚΕ ήταν ενάντια και τουλάχιστον από το ΠΑΜΕ θα περιμέναμε να είχε ειδοποιήσει τα συνδικάτα που εναντιώνονται και να είχαμε παρεμποδίσει αυτή την άσκηση.
Όμως ποτέ δεν είναι αργά, οι καταλήψεις εργοστασίων αν προκύψει, αν χρειαστεί, θα γίνουν, δε θα μας εμποδίσει καμιά άσκηση. Είναι σίγουρο ότι οι εργαζόμενοι μπορούν και να καταλάβουν και να λειτουργήσουν τα εργοστάσια».
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τονίζει ότι έχει την ίδια ταξική αγωνία, στέκει δίπλα στους εργαζόμενους μοιράζεται αυτή την αποφασιστικότητα που δίνει άλλη δυναμική στο Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Το δίλημμα πλέον πρέπει να το θέσει το εργατικό κίνημα στην αυταρχική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
Την επόμενη φορά που θα σκεφτεί να βγάλει τον Στρατό εναντίον των μεταναστών και των αγωνιζόμενων εργατών, οι φαντάροι που θα διαταχτούν να το κάνουν, πρέπει να γνωρίζουν ότι την Άρνηση εκτέλεσης της διαταγής να στραφούν ένοπλα εναντίον των καταπιεσμένων και των κοινωνικών κινημάτων, θα στέκει Αλληλέγγυο ένα αποφασισμένο εργατικό κίνημα έτοιμο να Μπλοκάρει την Πολεμική και Κατασταλτική Μηχανή της άρχουσας τάξης.
Ήδη εκατοντάδες φαντάροι από 65 μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκαθαρίζουν ότι ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, Ε.Ε. και της ελληνικής ολιγαρχίας.
Το ζήτημα της μαχητικής και αποφασιστικής αναμέτρησης με την αστική κυβερνητική πολιτική και την ίδια την κυβέρνηση έχει τεθεί.
Και πρέπει να Ανατραπεί.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.gr
[Οι υπογραμμίσεις δικές μου]
Πηγή:http://info-war.gr
Δείτε σχετικά και : Ο στρατός πραγματοποιεί ασκήσεις καταστολής πλήθους;
...//...
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Δημοσιεύουμε παρακάτω, σχετικό με το σημαντικό αυτό θέμα, δημοσίευμα :
«ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
Η ενδεχόμενη εμπλοκή του στρατού σε θέματα «εσωτερικής ασφάλειας» εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο επεξεργασίας και μελέτης σε στρατιωτικούς κύκλους. Τέσσερις μήνες μετά τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Πάνου Καμμένου, παρουσία και του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ότι οι «ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα και στο εσωτερικό της χώρας», σε στρατιωτικά «φόρουμ» εξακολουθεί να τίθεται το ίδιο θέμα με ολοένα μεγαλύτερη συχνότητα.
Σε πρόσφατη ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) με θέμα «Η εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Παρούσα κατάσταση και προοπτικές» και την παρουσία στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων υπήρξαν εκτεταμένες αναφορές στο ζήτημα ενδεχόμενης ανάμειξης του στρατού σε ζητήματα ασφάλειας και καταπολέμησης του εγκλήματος. Μάλιστα υπήρξαν εισηγήσεις για την ανάγκη ύπαρξης σχετικού νομοθετικού πλαισίου, δημιουργία εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων ειδικών προεπιλεγμένων μονάδων για επεμβάσεις σε προβλήματα εσωτερικής ασφάλειας, για τη μετατροπή της «συνοριοφυλακής» της ΕΛ.ΑΣ. σε παραστρατιωτική μονάδα και άλλες σχετικές αναφορές. Στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων υπάρχει αναφορά ότι «η ενδεχόμενη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε θέματα εσωτερικής ασφαλείας θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς αυτές να εκφεύγουν του θεσμικού ρόλου τους. Άλλως απαιτείται νομική κατοχύρωση…».
Αναλύσεις για δημογραφικό
Η ημερίδα έλαβε χώρα την προηγούμενη Παρασκευή στο κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών σε συνεργασία του ΕΛΙΣΜΕ με το Γραφείο Στρατιωτικών και Αμυντικών Θεμάτων της Ακαδημίας Αθηνών. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ινστιτούτο στρατηγικών μελετών, ανάλυσης και έρευνας. Ασχολείται με ζητήματα γεωπολιτικής, εξωτερικών και εσωτερικών θεμάτων εθνικού ενδιαφέροντος, διεθνών θεμάτων, με έμφαση σε θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Ακόμη, όπως αναφέρεται στον σχετικό ιστότοπο, το ΕΛΙΣΜΕ «μπορεί να προχωρήσει σε μελέτη και παροχή εκτιμήσεων και εισηγήσεων σε φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που προκύπτουν από την ανάλυση των ανωτέρω θεμάτων».
Στην τελευταία ημερίδα υπήρξαν εμπεριστατωμένες αναλύσεις για το «δημογραφικό και τη λαθρομετανάστευση υπό το πρίσμα της Ασφάλειας» με το δεδομένο ότι από το 1950 ο πληθυσμός της Ευρώπης είναι διαρκώς μειούμενος και σε πέντε μεγάλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής ως το 2040 θα έχει δεκαπλασιαστεί με κίνδυνο διαρκούς αύξησης των μεταναστευτικών ροών. Ακόμη υπήρξε εισήγηση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων της ΕΛ.ΑΣ. ταξιάρχου κ. Α. Σούκουλη ότι θα υπάρξει το επόμενο χρονικό διάστημα συνεχής ροή μεταναστών και ότι μεγάλο ζήτημα είναι η παραμονή 2,5 εκατομμυρίων «στάσιμων» προσφύγων στα σύνορα Ιράν και Πακιστάν.
«Η αναγκαιότητα του στρατού»
Ειδικό ενδιαφέρον όμως είχε η εισήγηση του υποστράτηγου εν αποστρατεία και μέλους του ΕΛΙΣΜΕ κ. Ιπποκράτη Δασκαλάκη που έχει και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ο κ. Δασκαλάκης υπηρέτησε σε μάχιμες μονάδες και επιτελικές θέσεις εσωτερικού και εξωτερικού και ήταν επί σειρά ετών διοικητής στο Πεδίο Βολής Κρήτης. Στην εισήγησή του ανέφερε στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών: «Στο ερώτημα «η γειτονιά σας είναι ένα ασφαλές μέρος για να ζήσετε;» το 85% των Ελλήνων απαντούν θετικά, 5 μονάδες κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης που είναι 90%. Στο ακόλουθο ερώτημα «η χώρα σας είναι ένα ασφαλές μέρος για να ζήσετε;» το ποσοστό των θετικών απαντήσεων κατεβαίνει στο 80% έναντι του επίσης ελαττωμένου ευρωπαϊκού μέσου όρου που είναι 82%.
Τα Σώματα Ασφαλείας – αναφέρομαι σε ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα και Πυροσβεστικό Σώμα – έχουν τον καίριο ρόλο στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας. Παρά τις συχνές πολιτικές κορόνες περί εντυπωσιακών αλλαγών στη δομή, στον τρόπο λειτουργίας και στον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας, η αλήθεια είναι ότι το βασικό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας τους είναι σύγχρονο και συμβατό με των άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Εδώ όμως πρέπει να επισημάνουμε την πρόχειρη και βιαστική θεσμοθέτηση ή κατάργηση και επανεμφάνιση υποβοηθητικών θεσμών και οργάνων (συνοριοφυλακή, αγροφυλακή και αντίστοιχες διωκτικές οικονομικές – τελωνειακές υπηρεσίες) με πολιτικά και κομματικά μόνο κριτήρια. Αποτέλεσμα η μη αναμενόμενη απόδοση αυτών των οργάνων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού».
«Νομοθετική λύση»
Στη συνέχεια ο πρώην διοικητής σημαντικών στρατιωτικών μονάδων αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα εσωτερικής ασφαλείας. Οπως υπογράμμισε, «ο πολιτικός κόσμος, υπό τα φαντάσματα του παρελθόντος, αρνείται να αντιμετωπίσει το υπαρκτό πρόβλημα της απευκταίας αλλά πιθανόν απαραίτητης πιο ενεργής εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέματα εσωτερικής ασφαλείας. Η εμπειρία άλλων – εξίσου δημοκρατικών – χωρών, όπως η Γαλλία, έχει αποδείξει την ανάγκη περιορισμένης στρατιωτικής εμπλοκής σε θέματα αντιμετώπισης τρομοκρατίας. Αμφότερες οι ηγεσίες, πολιτική και στρατιωτική, και για διαφορετικούς λόγους εξορκίζουν μια τέτοια πιθανότητα.
Επειδή όμως με τους εξορκισμούς και τις ad-hoc λύσεις δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, καλό θα είναι να υπάρξει μια συναινετική εξεύρεση νομοθετικής λύσεως στα δημοκρατικά πλαίσια μιας ευνομούμενης κοινωνίας. Αναφέρομαι δηλαδή στη νομοθετική κατοχύρωση των αναγκαίων προϋποθέσεων και συνθηκών για την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων και ενίσχυση των Σωμάτων Ασφαλείας όταν το μέγεθος και η φύση των απειλών δεν είναι αντιμετωπίσιμες από τα τελευταία. Συγχρόνως όμως πρέπει να υπάρχει ανάλογη και εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων σχεδίαση και προετοιμασία εμπλοκής – ενίσχυσης με προεπιλεγμένες μονάδες και για συγκεκριμένες αποστολές».
Για να συμπληρώσει αμέσως μετά ότι «το πρόβλημα της διαχείρισης των συνόρων, η λύση δεν μπορεί συνεχώς να μετακυλίεται στις πλάτες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ισως η μετατροπή της συνοριοφυλακής κατά τα πρότυπα ενός οργανωμένου εξειδικευμένου παραστρατιωτικού σώματος διαχείρισης συνόρων, με επιπρόσθετη δυνατότητα συμμετοχής σε συγκρούσεις εντός κατοικημένων τόπων να είναι η βέλτιστη λύση».
Πηγή:http://hellasforce.com/2015/11/04/
[Οι υπογραμμίσεις δικές μου]
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.