Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Συμβαίνει τώρα! Ένα πραξικόπημα σε εξέλιξη….

Tου Όθωνα Κουμαρέλλα

Άναυδος έχει μείνει ο ελληνικός λαός από τις καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν το ΟΧΙ της περασμένης Κυριακής. Ας δούμε τα γεγο-νότα όπως εξελίχθηκαν και εξελίσσονται:

1. Αμέσως μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος, όλοι έσπευσαν να ευθυγραμ-μιστούν πίσω από τη νέα «εθνική» γραμμή: Πάση θυσία στο ευρώ!
2. Ακόμα και ο πρωθυπουργός Τσίπρας εμφανώς έκπληκτος από το συντριπτικό αποτέλεσμα βγήκε -ώρες μετά και πλησιάζοντας μεσάνυχτα- να μας διαβεβαιώσει ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι η μη ρήξη και η με κάθε μέσο και τρόπο παραμονή μας στην ευρωένωση.
3. Εξαπολύθηκε νέο κύμα κατατρομοκράτησης του κόσμου με τη διοχέτευση σεναρίων από επίσημα χείλη περί παράλληλου νομίσματος και ανοίγματος των θυρίδων στις τράπεζες. Παρουσιάστηκε μάλιστα το αναγκαστικό άνοιγμα των θυρίδων ως «προοδευτικό» μέτρο, προκειμένου να «πληρώσουν οι πλούσιοι». Οι χλιαρές διαψεύσεις που ακολούθησαν επέτειναν τη σύγχυση και την αμφιβολία.

4. Ως πρώτο βήμα δημιουργίας συνθηκών για αποχώρηση της «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης και την αντικατάστασή της από κάποια κυβέρνηση δήθεν εθνικής σωτηρίας, συγκαλείται...
τη Δευτέρα στο προεδρικό μέγαρο το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Μετά από πολύωρη σύσκεψη βγήκε κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών «αρχηγών», με βάση το οποίο εξουσιοδοτείται ο Τσίπρας να διαπραγματευτεί στη βάση της με κάθε τρόπο και μέσο επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές, νοθεύοντας καίρια τη νωπά -μόλις μια ημέρα πριν- εκφρασμένη εκκωφαντικά βούληση του ελληνικού λαού.
5. Το μιντιακό σύστημα αποθρασυνόμενο εξακολουθεί να «πυροβολεί κατά ριπάς», προσπαθώντας να δημιουργήσει περαιτέρω σύγχυση όχι μόνο με σκοπό την παραχάραξη του νοήματος του ΟΧΙ, αλλά για να τρομοκρατήσει τους πολίτες και να δημιουργήσει συνθήκες πανικού, με την καλλιέργεια κλίματος περί ελλείψεων σε βασικά αγαθά στην αγορά κτλ. και τις καταστροφές που θα συμβούν αν δεν υπάρξει συμφωνία.
6. Στο όνομα της εθνικής ενότητας καλλιεργείται το κλίμα ενός βαθέως διχασμού, με την προσπάθεια να παρουσιαστεί οποιαδήποτε άποψη για ρήξη με την ευρωένωση ως αντεθνική, οφειλόμενη να τεθεί «εκτός νόμου».
7. Στο κέντρο των εξελίξεων στην Ευρώπη συγκαλείται νέο γιούρογκρουπ και σύνοδος κορυφής, όπου διαπιστώνεται η πλήρης απομόνωση της Ελλάδας και η διατύπωση νέων τελεσιγράφων. Ζητείται από την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει νέες προτάσεις, που εύκολα κανείς μπορεί να συμπεράνει, ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, σφίγγοντας ολοένα και πιο πολύ τη θηλειά γύρω από το λαιμό της Ελλάδας μέχρι την πλήρη και άνευ όρων υποταγή και την ολοκληρωτική ταπείνωση. Αυτή τη φορά όχι πλέον μιας κυβέρνησης παράταιρης και αιρετικής σύμφωνα με τους «κανόνες», αλλά ενός ολόκληρου λαού.
8. Ο Τσίπρας αντί να τους αποχαιρετήσει και να φύγει, παραμένει και «αμπελοφιλοσοφεί» περί των δημοκρατικών ιδεωδών της Ευρώπης σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο.
9. Άρκεσαν έτσι μόλις τρία εικοσιτετράωρα για να τσαλαπατηθεί με το χειρότερο δυνατό τρόπο η ελεύθερη βούληση του ελληνικού λαού και το ΟΧΙ να το μετατρέψουν ετσιθελικά σε ένα καταστροφικό ΝΑΙ.

Αν όλα αυτά που εξελίσσονται με κινηματογραφική ταχύτητα μπροστά στα μάτια μας, μπορεί κάποιος να τα ερμηνεύσει ψύχραιμα, τότε αντιλαμβάνεται το θέατρο σκιών που στήθηκε σε βάρος του λαού και να δικαιώσει την άποψή μας που εκφράστηκε -έντονα και πολλαπλά- πριν το δημοψήφισμα, ότι αυτό για τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα άλμα στο κενό. Μια προσπάθεια διαφυγής για τις τεράστιες ευθύνες που με κανένα τρόπο -εγκλωβισμένος στις κοσμοπολίτικες ευρωλάγνες ιδεοληψίες του- δεν θα μπορούσε να αναλάβει.

Όμως ο ελληνικός λαός δείχνοντας μια απαράμιλλη ωριμότητα και αποφασιστικότητα δεν τον άφησε να διαφύγει ψηφίζοντας το ναι, αλλά υπερψηφίζοντας συντριπτικά το ΟΧΙ. Και τώρα ο ίδιος τρέμοντας στην ιδέα ότι -απροετοίμαστος καθώς είναι- οφείλει να διαχειριστεί είτε την ταπείνωση με την εκχώρηση ολόκληρης της χώρας στον ESM, είτε ένα άλμα προς τα εμπρός με διαγραφή του χρέους και έξοδο από την ευρωένωση, ζει τον χειρότερο εφιάλτη, εγκλωβισμένος από παντού.

Έτσι, η μόνη λογική διέξοδος για τον ίδιο και για την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησή του είναι να παραδώσει άμεσα την εξουσία είτε στην κατεύθυνση μιας κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» μαζί με αυτούς που μέχρι χθες αποκαλούσε -και πολύ σωστά- τρόικα εσωτερικού -και το πρώτο βήμα έγινε με το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Είτε -και είναι το πιθανότερο- να παραιτηθεί παραδίδοντας σε μια κυβέρνηση «τεχνοκρατών», που θα μπορεί να οδηγήσει την κοινωνία στη σφαγή χωρίς δισταγμούς και ο ίδιος να περισώσει ό,τι είναι δυνατό να περισωθεί πολιτικά στη λογική του «πάλι με χρόνια με καιρούς…..».

Έτσι, η ευθύνη έρχεται πάλι κάτω στη βάση, στον ελληνικό λαό, που είναι ο μόνος που μπορεί να ανατρέψει τα αναπόφευκτα και να υπερασπιστεί το δικό του ΟΧΙ, τη δική του αξιοπρέπεια, τη δική του ΖΩΗ!!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.