Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ας σταθούμε στο ύψος των ιστορικών στιγμών...


Toυ Γιάννη Μακριδάκη

Αλλάζουμε την Ευρώπη. Από Ευρώπη των δεινοσαύρων και των απολιθωμάτων της πολιτικής, από Ευρώπη των πολιτικών απατεώνων που την λυμαίνονται κυβερνώντας την ως τσιφλίκι τους, εξαπατώντας, εξευτελίζοντας, καταληστεύοντας, δολοφονώντας, εξαθλιώνοντας τους πολίτες της, από Ευρώπη των τόσο αδίστακτων όσο και ανόητων πολιτικών πρακτικών εκποίησης και εκπόρνευσης του πλούτου των φυσικών της πόρων και των ανθρώπων της, την μετατρέπουμε σε Ευρώπη – ένωση των πολιτών, την οδηγούμε στον δρόμο της εκδημοκράτησης, του σεβασμού στην ανθρώπινη ύπαρξη και βούληση, της συνειδητοποίησης των αξιών και της ζωής απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Δεν υποκύπτουμε στον φόβο που είναι το μόνο όπλο των καταπιεστών για να συνεχίσουν να καταπιέζουν.
Στεκόμαστε ψύχραιμοι και αλληλέγγυοι προς τους τριγύρω μας. Ελαχιστοποιούμε το εγώ μας. Πριν από κάθε μας κίνηση σκεφτόμαστε πρώτα τον Άλλον.

Προχωρούμε αποφασιστικά με στόχο να αποδείξουμε αυτό που εδώ και χρόνια κάποιες στιγμές όλοι σκεφτήκαμε, όλοι φωνάξαμε, όλοι γράψαμε, όλοι απαιτήσαμε: ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κεφάλαια και τις Αγορές. Ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι (και άλλα πλάσματα). Ότι οι πολιτικές πρέπει να έχουν στόχο την ευημερία των ανθρώπων και των άλλων πλασμάτων και όχι την υποδούλωση, την εξαθλίωση, την εξόντωσή τους.

Δεν τους κάνουμε τη χάρη να φοβηθούμε. Ήρθε η ώρα να μας δουν και να τους σηκωθεί η τρίχα κάγκελο από τον τρόμο και το αίσθημα του τέλους τους. Ήρθε η ώρα μετά από τόσα χρόνια και τόσον εξευτελισμό να πούμε επιτέλους για πρώτη φορά όχι σε όλα.
Η προσωπική και η συλλογική αξιοπρέπεια χτίζεται μονάχα με τα όχι μας στις προσφορές των αναξιοπρεπών.

Πηγή:http://yiannismakridakis.gr/?p=6807

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.