Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Είσαι και Λεβέντης, είσαι και...Μπογδάνος.

Απο ascordulakos

«Είμαστε εμείς, που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί εμείς, που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε. Είμαστε εμείς, που δεν έχουμε τίποτα κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο». 

 Τάσος Λειβαδίτης

Τέλη δεκαετίας ’80, αρχές δεκαετίας ’90. Τα πολιτικά πάθη είναι άκρως οξυμένα, λόγω του σκανδάλου Κοσκωτά και το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αρχίζει να δικάζει τα τότε ΠΑΣΟΚικά κυβερνητικά στελέχη.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια Αθήνας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης και σε παρεπόμενη ποινή στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων του, με αποτέλεσμα να εκπέσει του βουλευτικού αξιώματος. Άπαντες οι επιλαχόντες υποψήφιοι τότε του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατά το Σύνταγμα της Ελλάδας θα λάμβαναν τη θέση του, αρνήθηκαν να ορκιστούν βουλευτές κι ως εκ τούτου προκηρύχθηκαν αναπληρωματικές εκλογές στις 5 Απριλίου 1992 στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια για αυτήν τη μία έδρα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν κατέβασε υποψήφιο και την έδρα διεκδίκησαν, για το ΠΑ.ΣΟ.Κ ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης (ο οποίος την κέρδισε με μεγάλη πλειοψηφία) κι ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος προπηλακίζεται από φανατικούς Παπανδρεικούς στο εκλογικό τμήμα Αγ. Νικολάου στην Καλλιθέα με το σύνθημα «Είσαι και Λεβέντης, είσαι και μαλάκας...» και καταλήγει νοσηλευόμενος στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών.
Το σύνθημα αυτό έμελλε να μείνει ιστορικό!

Στις αρχές του 1994 ο δημοσιογράφος της πλάκας και μετέπειτα υπουργός της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κάλεσε τον Βασίλη Λεβέντη στην εκπομπή του «ΠΡΟΦΙΛ» στον ΑΝΤ1 και για να τον ξεφτιλίσει του παρήγγειλε πίτσες στο στούντιο, με αποτέλεσμα ο Λεβέντης να αντιδράσει και να ακολουθήσει έντονος λεκτικός διαξιφισμός στον αέρα.

Όσοι θυμούνται εκείνη την εποχή, σίγουρα θα ανασύρουν στη μνήμη τους τις περίφημες εκπομπές του Λεβέντη στο τότε Κανάλι 67. Αυτόν τον τύπο λοιπόν έχουν ξεθάψει εσχάτως τα καθεστωτικά ΜΜΕ, από ΑΝΤ 1, έως και ΣΚΑΙ, προκειμένου να πείσουν το λαό, ότι τυχόν έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ θα αποτελούσαν ... βιβλική καταστροφή για την Ελλάδα.

Χτες μάλιστα, στο ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Μπογδάνου (αλήθεια, σε ποια πολιτισμένη χώρα ασκούν πολιτική δημοσιογραφία τύποι σαν το Μπογδάνο;) ο Λεβέντης απείλησε τον Τσίπρα ότι τον περιμένει η...φυλακή αν βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, με τον ηλίθιο και συμπλεγματικό αρουσιαστή να σιγοντάρει.


Η αλήθεια είναι ότι σημαντικά τμήματα του πληθυσμού αρχίζουν να αμφισβητούν έντονα το μονόδρομο του ευρώ και της ΕΕ. Αυτό δείχνουν τα πραγματικά γκάλοπ (όπως αυτό της εταιρείας Gallop International πριν 6 μήνες περίπου, με αποτέλεσμα 52% εθνικό νόμισμα και μόλις 32% ευρώ), τα οποία δεν παρουσιάζονται από τα χυδαία ΜΜΕ της διαπλοκής, τα οποία ΜΜΕ δεν έχει ακόμα τολμήσει να ακουμπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κι ούτε θα τολμησει.

Τα επικοινωνιακά επιτελεία της αποικιοκρατίας αξιοποιούν το 30ετές μαράζι του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων να εισέλθει στο εγχώριο πολιτικό jet set, ενώ συγχρονως ξεθάβουν κατά καιρούς τον κάθε απίθανο (Γκλέτσος κλπ) προκειμένου να τρομοκρατήσουν και να συγχύσουν ακόμα περισσότερο το λαό. Στόχος τους, η «δολοφονία» κάθε ελπίδας και η – με όρους ραγιαδισμού- αποδοχή του καθεστώτος της ευρω-κατοχής και της δουλοποίησης.


Αν είναι όμως, να μας τρομοκρατούν οι χαζο- Μπογδάνοι κι οι Λεβέντες, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ας αποφασίσουμε τότε, πως πρέπει να εξαφανιστούμε ως λαός από την παραπέρα ιστορική πορεία κι ας παραδόσουμε τις τύχες μας στα χέρια των διεστραμένων μαφιόζων του χρήματος.

Αλλιώς ας ενωθούμε (όπως έκαναν οι παππούδες μας στην πρώτη Κατοχή) στη βάση πατριωτικών και δημοκρατικών προταγμάτων κι ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Πρέπει δηλαδή να αποφασίσουμε, τι είμαστε ως Έλληνες: Λεβέντες, ή μαλάκες;


Πηγή:http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.