Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

WIRTSCHAFTSBLATT: Ενδεχόμενος συμβιβασμός οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή...


TETOIA ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΧΩΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η μεγαλύτερη αυστριακή οικονομική εφημερίδα Wirtschaftsblatt, προειδοποιεί ότι ενδεχόμενος συμβιβασμός της Ελλάδας με τους πιστωτές της, οδηγεί τη χώρα μας ακόμη περισσότερο στην καταστροφή. Η εφημερίδα εξηγεί πως αν περάσουν οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα χαθούν και την επόμενη χρονιά αποθέματα κεφαλαίων της χώρας.

Η εφημερίδα γράφει ότι πολλοί «καλοπροαίρετοι» παρατηρητές ανακουφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ακούγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός απέσυρε τον αμετακίνητο στη στάση του υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη από την απευθείας γραμμή βολής των διαπραγματεύσεων με το Eurogroup και οι ίδιοι βλέπουν την πόρτα για τον ποθούμενο συμβιβασμό να έχει ανοίξει τώρα και πάλι κατά μια σχισμή.

Ακούγεται επίσης, μερικές φορές ότι η κ. Μέρκελ ή ο κ. Σόιμπλε έχουν καταλάβει ήδη πως οι συνταγές τους για λιτότητα έχουν καταστρέψει την Ελλάδα και άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, αλλά υπάρχουν και οι ψηφοφόροι στη Γερμανία, στους οποίους πρέπει να παρουσιαστεί ότι οι Έλληνες δεν επιτρέπεται να «σέρνουν από τη μύτη» τα πλούσια έθνη των πιστωτών, συνεχίζει η εφημερίδα.

Το άρθρο τονίζει ότι εάν η Αθήνα αποδεχόταν τουλάχιστον τυπικά τους όρους "μεταρρυθμίσεων" και περικοπών, τότε θα μπορούσαν να χαλαρώσουν κάπως και οι όροι όπως είχε γίνει ήδη το 2014.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι κάπου εδώ βρίσκεται μια πλάνη, διότι και τον περασμένο χρόνο δεν υπήρξε καμιά στροφή προς το καλύτερο, την οποία φαντάζονταν κάποιοι πολιτικοί. Όπως γράφει η Αυστριακή εφημερίδα, παρά την ελαφρά αύξηση των δημοσίων εσόδων δεν πρέπει να αγνοείται ότι η Ελλάδα βίωσε την τέταρτη χρονιά της καταστροφής των κεφαλαιακών αποθεμάτων της, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία της κοινοτικής τράπεζας δεδομένων Ameco.

Η Wirtschaftsblatt τονίζει ότι μια τέτοια καταστροφή βιώνει μια χώρα μόνον σε περίοδο πολέμου, με τα κεφαλαιακά αποθέματα να έχουν αυξηθεί μεταξύ 1960 και 2010 ακόμη και σε χρονιές με οξεία ύφεση. Η εφημερίδα γράφει πως οι κοινοτικές προβλέψεις δείχνουν ότι το κεφαλαιακό απόθεμα θα συρρικνωθεί και μέσα στο 2016 και έως τότε η Ελλάδα θα έχει χάσει ολόκληρες επτά ποσοστιαίες μονάδες.

Τέλος, το άρθρο καταλήγει ότι αυτό σημαίνει απλά και μόνον πως οι πιστωτές θέλουν να καθηλώσουν την Ελλάδα για ακόμη μια χρονιά σε «εμπόλεμη (οικονομικά) κατάσταση».

Τετάρτη 6 Μαίου 2015

Πηγή:http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20471:symbibasmos-aystria&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.