Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Οι τραπεζίτες και οι λομπίστες συσπειρώνουν τις μαριονέτες τους


Του system failure

Λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και όπως ήταν αναμενόμενο, οι μηχανισμοί της νεοφιλελεύθερης δικτατορίας στην Ευρώπη, έχουν κινητοποιήσει όλα τα μέσα, κορυφώνοντας τη γνωστή προπαγάνδα του φόβου.

Τελευταία κίνηση απελπισίας, η επίσκεψη του - ιδεολογικά "ομογάλακτου" με τον Αντώνη Σαμαρά - Ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος έσπευσε προς υποστήριξη της καταστροφικής πολιτικής στην Ελλάδα, της ίδιας δηλαδή που εφαρμόζει και ο ίδιος στους Ισπανούς πολίτες, οδηγώντας τους στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, τον κοινωνικό αποκλεισμό και βέβαια, στις εξώσεις για χάρη των τραπεζών.

Η επίσκεψη ασφαλώς του Ισπανού ομολόγου του Σαμαρά και όχι κάποιου άλλου Ευρωπαίου πρωθυπουργού της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, δεν είναι τυχαία. Έχει να κάνει με την κατακόρυφη άνοδο του νέου κόμματος της Αριστεράς στην Ισπανία, του Podemos, το οποίο προήλθε από τα κινήματα των πλατειών και το οποίο συνεχίζει να προηγείται στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις (http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/ispania-yperoxi-ton-podemos-se-nea-dimoskopisi-tis-el-pais). Η επίσκεψη Ραχόι, ήταν επομένως μιας σαφής κίνηση συσπείρωσης της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, καθώς από την πρώτη στιγμή, Podemos και ΣΥΡΙΖΑ εκδήλωσαν την πρόθεσή τους για συμμαχία.

Τα καλά νέα είναι, ότι οι τραπεζίτες και οι λομπίστες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, φαίνεται ότι βρίσκονται πράγματι σε πανικό, κινητοποιώντας τις μαριονέτες τους, αφού φοβούνται ένα ανεξέλεγκτο ντόμινο ανόδου της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη, που θα χαλούσε τα σχέδια τους για ολοκλήρωση του πειράματος στην Ελλάδα και την επέκτασή του.

Είναι θετικό επίσης, το γεγονός ότι στον σκληρό αυτό οικονομικό πόλεμο, οι μάσκες πέφτουν, τα προσχήματα καταργούνται όλο και πιο γρήγορα και το τοπίο ξεκαθαρίζει όλο και πιο πολύ. Από τη μια μεριά, οι πλουτοκράτες κινούν τις μαριονέτες τους για να μη χάσουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και την απόλυτη κυριαρχία, από την άλλη, οι εξαθλιωμένοι λαοί ξυπνούν από τον λήθαργο και προσπαθούν να αμυνθούν με όπλο την Αριστερά.

Ο Σαμαράς αξιοποίησε την επίσκεψη Ραχόι, επιστρατεύοντας το επιχείρημα του δανεισμού στην Ελλάδα, δηλαδή ότι και η Ισπανία δάνεισε την Ελλάδα και άρα η Ελλάδα δεν πρέπει να μιλάει για κούρεμα χρέους, γιατί αυτό θα ήταν εναντίον του Ισπανικού λαού. Παρέλειψε να πει βέβαια, ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί και γραφειοκράτες των Βρυξελών, έσωσαν τις τράπεζες (κυρίως Γαλλικές και Γερμανικές), όταν ξέσπασε η κρίση, μεταφέροντας τα χρέη στις πλάτες των Ευρωπαίων πολιτών συνολικά. Η δήλωση αυτή είναι στα πλαίσια της τακτικής "διαίρει και βασίλευε", να στραφεί δηλαδή ο ένας λαός εναντίον του άλλου και να αποτραπεί ένα συμπαγές μέτωπο κατά της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας.

Όμως η θέση της Αριστεράς σε Ελλάδα, Ισπανία, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, είναι ξεκάθαρη και επικεντρώνεται στην πραγματική διάσταση του οικονομικού πολέμου, που είναι κατά βάση ταξικός. Έτσι, απαιτείται μια πανευρωπαϊκή συσπείρωση των λαών ενάντια στους πλουτοκράτες που επιβάλουν τις καταστροφικές τους πολιτικές σε όλες τις χώρες.

Οι εκπρόσωποι της ΕΝΟΑ, Χαρδούβελης και Σόιμπλε, συνέχισαν στο ίδιο γνωστό μοτίβο, περί προγράμματος, λιτότητας και μεταρρυθμίσεων. (http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231377142), (http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/soimple-opoios-ki-kerdisei-tis-ekloges-prepei-na-synexisei-ti-litotita) Όλα αυτά σημαίνουν μόνο ένα πράγμα: Την αγωνία τους για την ολοκλήρωση του πειράματος στην Ελλάδα με κάθε τρόπο. Ο καθημερινός πόλεμος δηλώσεων και προπαγάνδας, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι αυτό που φοβούνται πάνω απ'όλα οι πλουτοκράτες και οι μαριονέτες τους, δεν είναι καθόλου ανέφικτο, που δεν είναι άλλο, από την πανευρωπαϊκή συσπείρωση και αντίσταση των λαών.

Πηγή:http://failedevolution.blogspot.gr/2015/01/blog-post_14.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.