Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Κύριε Μητσοτάκη, αντέχετε την Αλήθεια;


Του Χρήστου Γιαννούλη

Μετατρέποντας την αδήριτη ανάγκη, οι επίορκοι και οι πλαστογράφοι να μην έχουν θέση στην δημόσια Διοίκηση, σε φτηνό πολιτικό – επικοινωνιακό τρικ, ο υπουργός Διοικητικής Απορρύθμισης και οι συν αυτώ, ρίχνουν στάχτη στα μάτια των πολιτών για το τι συνέβη πραγματικά το 2008 με τους συμβασιούχους οι συμβάσεις των οποίων μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με το Προεδρικό διάταγμα 164, γνωστό ως διάταγμα Παυλόπουλου.

Το βασικό αξίωμα μας βρίσκει όλους απόλυτα σύμφωνους. Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση ή συναλλαγή με όποιον προσπάθησε να παραβιάσει την νομιμότητα αλλά και αυτόν που τον βοήθησε καθοριστικά να το πετύχει.

Και εδώ βρίσκεται το μυστικό. Ποια ήταν τα δύο μέρη, οι δύο χορευτές του τανγκό, στις παράνομες μετατροπές συμβάσεων έργου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου; Ο εργαζόμενος από την μία και τα μέλη των διοικήσεων ή των υπηρεσιακών συμβουλίων που εξέτασαν τα δικαιολογητικά των αιτήσεων για να γνωμοδοτήσουν στην συνέχεια δεσμευτικά προς το ΑΣΕΠ που έβαλε την τελική σφραγίδα.

Το επαναλαμβάνω και εγώ για μία ακόμη φορά. Το πιο ουσιαστικό κομμάτι αυτής της σύγκρουσης δεν είναι άλλο, από την διαστροφή του όρου αξιολόγηση με σταθερό ποσοστό προγραφών που οδηγεί σε απόλυση, ότι και αν δείξει η αξιολόγηση. Γιατί σε αυτό αντιδρά και η κοινωνία και οι εργαζόμενοι και η αντιπολίτευση. Δεν αντιδρά για να λουφάρουν οι παράνομοι. Αντιδρά γιατί δεν αντέχει σε καμία λογική να υποστηρίζεις ότι αξιολογείς με αξιοκρατικά κριτήρια τους εργαζόμενους, αλλά ότι και να γίνει το 15τοις εκατό πρέπει να βγει σκάρτο και να απολυθεί.

Έχετε ακούσει ποτέ εσείς σε κάποιο σύγχρονο και προηγμένο κράτος της Ευρώπης να εφαρμόζεται  τέτοιους είδους αξιολόγηση; Ούτε στον «τροχό» της τύχης δεν επιλέγονται κατ’ αυτό τον τρόπο οι παίκτες. Ίσως να πηγάζει από την πρακτική που εφάρμοζαν οι Ρωμαίοι στους υπό διωγμό χριστιανούς, πριν τους οδηγήσουν στην αρένα του Κολοσσαίου.

Και επειδή λοιπόν η σύγχυση και οι ασυγχρόνιστοι παράλληλοι μονόλογοι, συσκοτίζουν και κρύβουν την αλήθεια, θα θέσω για μία ακόμη φορά ένα πολύ απλό ερώτημα:

Θα σταλούν στην δικαιοσύνη (με την ίδια ταχύτητα και σπουδή που επιδεικνύεται για τους δημάρχους που αντιδρούν στο φιάσκο που ετοιμάζεται)  όσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, κάλυψαν, συνέβαλαν, δημιούργησαν, υπέθαλψαν και υπέγραψαν τις παρανόμως μετατροπές συμβάσεων; Θα ερευνηθεί ο ρόλος όσων συμμετείχαν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια εκπροσωπώντας τις διοικήσεις των Οργανισμών που απασχολούσαν συμβασιούχους;

Δεν αντέχει στη λογική το επιχείρημα ότι όλοι αυτοί οι παρανόμως προσληφθέντες, τα κατάφεραν μόνοι τους, αβοήθητοι και «ασυνόδευτοι».  (και βέβαια κανείς δεν μιλά για συγκεκριμένο αριθμό. Όλα είναι μία ακόμη θολούρα)

Αντέχετε αυτή την εκδοχή της Αλήθειας κύριε Μητσοτάκη; Το 2008 που ολοκληρώθηκε η συμμόρφωση της χώρας με την ευρωπαϊκή υποχρέωση να τεθεί τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων, το κράτος και ο ευρύτερος δημόσιες τομέας ήταν λάφυρο στα χέρια των δικών σας ανθρώπων. Οι εισηγήσεις που είναι εξίσου παράνομες με τα πλαστά ή ανύπαρκτα δικαιολογητικά, φέρουν την υπογραφή στελεχών και μελών της δική σας πολιτικής «οικογένειας».  Για αυτούς δεν έχουμε ακούσει ούτε το παραμικρό, ούτε ψίθυρο.

Δεν μπορώ να σβήσω από την μνήμη μου, τον γενικό διευθυντή μεγάλου οργανισμού (έτυχε να τον γνωρίζω καλά) που καρατομήθηκε στο άψε σβήσε γιατί δεν δεχόταν να υποκύψει στις πιέσεις του τότε κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας για να «μπάσει» τα δικά σας παιδιά. Του το είχανε θέσει κυνικά, ωμά και χυδαία. «Αν δεν περάσεις αυτούς που σου λέμε και γεμίσει το «μαγαζί» με τους «πασόκους», ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ.»

ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ο γενικός διευθυντής σας Κύριε Μητσοτάκη. Λίγες ώρες μετά την συνεδρίαση του υπηρεσιακού Συμβουλίου όπου δεν έκανε το χατίρι του κομματικού σας συστήματος.

Για αυτούς λοιπόν σκοπεύετε να «παραγγείλετε» κάτι στον Άρειο Πάγο κύριε Μητσοτάκη;

Πηγή:http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/kyrie-mitsotaki-antexete-tin-alitheia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.