Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

«Πωλητικό κεφάλαιο»

Του Σωτήριου Καλαμίτση

Η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών κ. Αργυρίου Ντινόπουλου [«οπλαρχηγού της μαλακίας» κατά Γεωργίου speaking] ότι η ΝΔ τους χωράει όλους, αρκεί να μην είναι ακροδεξιοί, είχε, προφανώς, ως σημείο αναφοράς τον Γ. Καρατζαφέρη. Η πατρίς εν κινδύνω, αν έλθει ο Τσίπρας. Θα κάνει τα πράγματα χειρότερα από όσο τα κάναμε εμείς. Άρα, κηρύσσουμε πανστρατιά για να αποτρέψουμε το χειρότερο. Μήπως, λοιπόν, αποτελεί και ο Καρατζαφέρης «πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο»; Έχω ακούσει από στελέχη της αρτηριοσκληρωτικής «δημοκρατικής παράταξης» ότι αποτελεί «εθνικό κεφάλαιο» ο Σημίτης. 

Ακόμη και ο Καρατζαφέρης είχε πει πριν 5 χρόνια ότι ο Σημίτης αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο, όταν πρότεινε τον Σημίτη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που ο Παπούλιας δεν δεχόταν από ευθιξία να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία [επειδή ο Γιωργάκης είχε δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει Παπούλια, ώστε να πάμε σε εκλογές και μετά τις εκλογές θα ψήφιζε Παπούλια]. Κάτι ανάλογο έχουν πει και νεοδημοκράτες για τον Καραμανλή. Αν, μάλιστα, δεν με απατά η μνήμη μου κάπου έχει πάρει το μάτι μου τον ίδιο χαρακτηρισμό για τον Γιωργάκη. Κοινός παρονομαστής των εν λόγω παρομοιώσεων είναι  το γεγονός ότι ο χαρακτηριζόμενος αποτελεί  παρελθόν από το τιμόνι της χώρας και την επιρροή επί των πολιτικών εξελίξεων, αλλά κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι αποτελεί πολιτική εφεδρεία, η οποία σε ώρα ανάγκης θα έλθει στο προσκήνιο ως άλλος Κινγκινάτος και θα βάλει  τα πράγματα στη θέση τους επ’ ωφελεία του έθνους και του λαού. Έτσι τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι εγώ τον όρο αυτό.  

Τί συνέβη, άραγε, και ανεκαλύφθη ότι ο Γ. Καρατζαφέρης αποτελεί «πολιτικό κεφάλαιο»; Ο όρος «κεφάλαιο» σημαίνει χρηματική δύναμη ή μεγάλης αξίας εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που έχουν τη δυνατότητα να θέσουν  σε κίνηση μία επιχείρηση με μεγάλες προσδοκίες. Κατ’ αντιστοιχία, «κεφάλαιο» στην πολιτική σκηνή σημαίνει άνδρα πολιτικό με επιτυχημένο πολιτικό παρελθόν που είναι σε θέση να κινητοποιήσει τον λαό σε μία κατεύθυνση άσχετη με τον ατομισμό και πλήρως συντεταγμένη με την κοινωνική αλληλεγγύη, προκειμένου να αντιμετωπισθούν από κοινού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον όλες οι επαγγελματικές τάξεις με εξαίρεση όσους είναι καταγεγραμμένοι σε λίστες ή έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν με δανεικά μόνον κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις  ή διαθέτουν μέγαρα εμβαδού χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, για τα οποία τα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ είναι σαφώς μειωμένοι, ώστε να συνεχίσουν να μη συμβάλλουν στην ανόρθωση της οικονομίας, ή τέλος έχουν κάνει μια αρπαχτή πολλών εκατομμυρίων, τα οποία σίγουρα αποτελούν κεφάλαιο και μάλιστα βαρβάτο.

Ο Καρατζαφέρης δεν είναι βουλευτής. Άρα, η ρήση Ντινόπουλου δεν έχει σχέση με την προσθήκη άλλης μίας ψήφου σε εκείνες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Πιθανότατα, όμως, έχει σχέση με την αδυναμία της κυβέρνησης να συγκεντρώσει 180 ψηφαλάκια, ώστε να εκλέξει ΠτΔ και, έτσι, να αποφύγει της εκλογές. Πράγματι, αν ο Καρατζαφέρης και το κόμμα του  επιστρέψουν ή συμπράξουν με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές, ίσως η ΝΔ και ο Σαμαράς να παραμείνουν στην εξουσία.  Όταν βλέπεις ανθρώπους της τρίτης κυρίως, και δη προκεχωρημένης,  ηλικίας να εξακολουθούν να μετέχουν σε συγκεντρώσεις του ΛΑΟΣ και να χειροκροτούν μανιωδώς τον Καρατζαφέρη, το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί άνετα να ρυμουλκήσει  τις ψήφους των ακροατών του στη ΝΔ. Ίσως, όμως, να σημαίνει και κάτι άλλο: δεν βγαίνει ως φαίνεται η εκστρατεία «διάλυση της ΧΑ», οπότε πρέπει   από κάπου αλλού να αλιευθούν δεξιές ή ακροδεξιές ψήφοι. Ψήφοι να  ΄ναι κι’ ό,τι να  ΄ναι. 

Όπως και να ΄χει, όταν θεωρείς τον πρωθυπουργό «παληάνθρωπο» και το διακηρύσσεις δημοσία, ένας δε εκ των διαπρεπών μαθητών σου και πρώην υπουργός τού εν ενεργεία πρωθυπουργού έχει χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό ως «τον μεγαλύτερο πολιτικό καραγκιόζη που έχει περάσει από την ελληνική πολιτική σκηνή», ασφαλώς και αποτελείς πολιτικό κεφάλαιο.  Για την παράταξη, όμως, όχι για τον λαό. Και εκείνο που ενδιαφέρει εν προκειμένω δεν είναι ο λαός και τα βάσανά του, είναι η παράταξη. Να νικήσει η παράταξη κι’ ας πάει ο λαός να πνιγεί.

Ίσως πάλι κάτι να θέλει να πει ο Ντινὀπουλος στον Καρατζαφέρη και όχι σ’ εμάς καθώς άνοιξε μαζί με τον Βορίδη την αγκαλιά της ΝΔ για την επιστροφή τού Καρατζαφέρη. Να μην ξεχνάμε ότι ο Καρατζαφέρης είναι κεφάλαιο, αν αναλογισθούμε ότι έλαβε από την κυβέρνηση, ερήμην του ελληνικού λαού πάντοτε, άδεια πανελλήνιας εμβέλειας για τον τηλεοπτικό σταθμό του χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ και χωρίς διαγωνισμό.  Όχι πως οι άλλοι καναλάρχες έχουν πληρώσει ή έχουν μετάσχει σε διαγωνισμό για να εκπέμπουν την προπαγάνδα τους. Αλλά όταν δίνεις στο κεφάλαιο τη δυνατότητα να αποκτήσει πολιτικό βάρος, τότε σίγουρα το κεφάλαιο γίνεται πολιτικό. Μήπως ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, ο Βαρδινογιάννης, ο Κυριακού, ο Αλαφούζος, ο Κόκκαλης και τ’ άλλα τα παιδιά τέτοια κεφάλαια δεν είναι; Και χωρίς να έχουν ανάγκη της ψήφου μας. Αρκεί ότι τη δίνουμε στα ανδρείκελά τους.

Σωτήριος Καλαμίτσης

Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος

Υ.Γ. 
18.02.2014: «Θα έπαιζα δυνατά το χαρτί της δραχμής» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας ότι «από την Ευρώπη δεν μπορούμε να βγούμε, αλλά από την ΟΝΕ μπορούμε». Ερωτηθείς, εάν έχει επαφές με την Νέα Δημοκρατία, απάντησε ότι «δεν κολλάει πουθενά με τη ΝΔ» και θεωρεί τον Σαμαρά «προδότη», επειδή έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993.
25.02.2014:  Ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει στις ευρωεκλογές 2,69% των εγκύρων ψηφοδελτίων. Και μετά από μία εβδομάδα μόνον, ήτοι την 
02.06.2014: To ΕΣΡ αποφασίζει «όπως ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο ΑΡΤ (πρώην ΤΗΛΕΑΣΤΥ) Νομού Αττικής καταχωρηθεί στον πίνακα των τηλεοπτικών σταθμών νομίμως λειτουργούντων εθνικής εμβέλειας και διαγραφεί εκ του πίνακος των τηλεοπτικών σταθμών νομίμως λειτουργούντων περιφερειακής εμβέλειας».

Πηγή:http://taxalia.blogspot.gr/2014/08/blog-post_406.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.