Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Κλείνοντας μέτωπα για να αντιμετωπιστεί το ISIS


Tου system failure

Η πρόσφατη εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Κατά την τελευταία "στρατιωτική επιχείρηση", οι Ισραηλινοί άφησαν πίσω τους πάνω από 2.000 νεκρούς αμάχους και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά. 

Το Ισραήλ επιτίθεται στη Γάζα κάθε 1-2 χρόνια και μετά προχωράει σε εκεχειρία. (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/07/blog-post_29.html) Αυτό που θα πρέπει να μας εκπλήσσει, είναι το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί αποδέχθηκαν κάποιους όρους που δεν είχαν γίνει δεκτοί σε προηγούμενες πρόσφατες συνομιλίες με την Χαμάς, ενώ οι πραγματικές τους προθέσεις είναι να σφίξουν ακόμα πιο πολύ τον κλοιό γύρω από την Γάζα και να επιφέρουν μια ολοκληρωτική καταστροφή, πλήττοντας ταυτόχρονα και την προσέγγιση Χαμάς-Φατάχ.

Η εξήγηση πίσω από αυτή την μάλλον απρόσμενη κίνηση του Ισραήλ την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, έχει να κάνει πιθανόν με την απειλή του αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, ή αλλιώς, ISIS. Πρόσφατα περιστατικά δείχνουν ότι το ISIS, το οποίο φαίνεται να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, πλησιάζει απειλητικά και το Ισραήλ. Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με κάποιες πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ Συριακών στρατιωτικών δυνάμεων και ανταρτών στα Υψίπεδα του Γκολάν, μια περιοχή που διεκδικούν Συρία και Ισραήλ και αποτελεί αντικείμενο χρόνιας διαμάχης μεταξύ των δύο κρατών. (http://www.voanews.com/content/israel-concerned-over-syrian-rebels-in-golan/2436370.html) Ταυτόχρονα, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Ισραηλινός στρατός κατέρριψε πρόσφατα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone), άγνωστης προέλευσης, στην ίδια περιοχή. (http://rt.com/news/line/2014-08-31/#69624)
Υπήρξε άλλο ένα περιστατικό στην ίδια περιοχή, όπου 43 μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ απήχθησαν από ενόπλους. (http://www.china.org.cn/world/2014-08/29/content_33372087.htm) Όλα δείχνουν ότι είναι δικαιολογημένες οι ανησυχίες των Ισραηλινών αξιωματούχων, ειδικά αν σκεφτούμε ότι πολλοί Σύριοι αντάρτες έχουν πιθανόν προσχωρήσει στο ISIS, ενώ παράλληλα, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη οργάνωση έχει αποδείξει την ικανότητά της στο να καταλαμβάνει στρατιωτικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει ακόμα και μαχητικά αεροσκάφη. (http://www.zerohedge.com/news/2014-08-30/how-isis-building-airforce)

Οι απειλές του ISIS, ωστόσο, δεν περιορίζονται εναντίον της Δύσης ή του Ισραήλ. Οι ένοπλοι Τζιχαντιστές φέρεται να έχουν απειλήσει πρόσφατα και την Σαουδική Αραβία. (http://www.freepen.gr/2014/08/isil_27.html) Το ISIS στρέφεται εναντίον όλων, ακόμα και των αρχικών του υποστηρικτών.

Η πρόσφατη απειλή κατά του Πούτιν, που περιλαμβάνει σχέδια για "απελευθέρωση" - όπως λένε οι Τζιχαντιστές - της Τσετσενίας και του Καυκάσου, (http://stergiog.blogspot.com/2014/09/blog-post_9.html) συνέπεσε, ίσως όχι συμπτωματικά, με την συμφωνία (ή απόπειρα συμφωνίας) εκεχειρίας μεταξύ Κιέβου και Μόσχας. Κανονικά, οι νεοσυντηρητικοί "κλόουν" της Ουάσιγκτον θα ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τέτοιες απειλές, αλλά ο αποκεφαλισμός του δεύτερου Αμερικανού δημοσιογράφου, Στίβεν Σότλοφ, δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια και είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουν το ISIS και την Αμερικανική κοινή γνώμη.

Όλα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανόν να έχουν ενεργοποιηθεί κάποιοι "υπόγειοι δίαυλοι επικοινωνίας" μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, μετά από πολύ καιρό, ώστε να γίνει μια προσπάθεια για - έστω και προσωρινή - εκεχειρία στην Ουκρανία. Οι νεοσυντηρητικοί της Ουάσιγκτον απέτυχαν για άλλη μια φορά. Μετά το χάος που επέφεραν στο Ιράκ, είχαν αυτή τη "φαεινή ιδέα" να υποστηρίξουν όλες αυτές τις ένοπλες ομάδες για να αποκαθηλώσουν το, προσκείμενο στη Ρωσία, καθεστώς Άσαντ στη Συρία και ενδεχομένως, να αποσταθεροποιήσουν ταυτόχρονα και το Ιράν. Τώρα, κλείνουν μέτωπα και καλούν τους πάντες στη μάχη για την αντιμετώπιση του ISIS.

Αλλά και πάλι, τα αδίστακτα νεοσυντηρητικά γεράκια δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τόσο εύκολα τον πρωταρχικό τους στόχο. Θα συνεχίσουν να προκαλούν τη Ρωσία όσο θεωρούν ότι απειλούνται τα σχέδια τους για παγκόσμια κυριαρχία. (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/08/180.html) Ας ελπίσουμε ότι θα αποτύχουν για άλλη μια φορά.

Πηγή:http://failedevolution.blogspot.gr/2014/09/isis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.