Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Η Τουρκία θέτει υπό την προστασία της τους Τσάμηδες και αποκτά… μάτι στο Ιόνιο!


Προσεκτικά οργανωμένη και καλά μελετημένη, φαίνεται η κίνηση της Τουρκίας, να πάρει υπό την σκέπη της, την περιοχή της Κονίσπολης, στην οποία ζει μεγάλος αριθμός Τσάμηδων. Η κίνηση αυτή εξυφαίνεται τα τελευταία χρόνια, έχοντας και την στήριξη του πρωθυπουργού Ράμα, ο οποίος έκοψε κι έραψε τα όρια του Δήμου Κονίσπολης, εκεί ακριβώς που βόλευαν τον ίδιο αλλά και τους αδελφικούς του φίλους.

Πριν από μερικούς μήνες ο Δήμος του Αφιον Καραχισάρ της Τουρκίας, ήταν αυτός που ανέλαβε να καλέσει στον δήμαρχο κι αντιπροσωπεία της Κονίσπολης για επίσημη επίσκεψη και για την έναρξη αδελφοποίησης των δύο περιοχών. Και τώρα όλα πήραν πιο επίσημο χαρακτήρα. Ο Τούρκος δήμαρχος και συνεργάτες του, συνοδευόμενοι από τον πρέσβη της Άγκυρας στα Τίρανα, επισκέφθηκαν την Κονίσπολη κομίζοντας... ανθρωπιστική βοήθεια όπως τρόφιμα, ιατρικό υλικό αλλά κι ένα ασθενοφόρ.

Στην αποστολή μετείχε ο διευθυντής της ΜΚΟ «Alsar» η οποία έχει ως βασικό αντικείμενο την δημιουργία κέντρων εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας. Αποτελεί ουσιαστικά τον βραχίονα του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και επιστρατεύεται συχνά για την εξυπηρέτηση των πολιτικών του Ερντογάν. Η Τουρκική αντιπροσωπεία, ανακοίνωσε ότι τα παιδιά που φοιτούν στο κέντρο εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι σε κατασκηνώσεις στην Τουρκία, ενώ ανακοινώθηκε και πρόγραμμα υποτροφιών στα τουρκικά πανεπιστήμια!!!