Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Δύο χρόνια μετά!!!



«Ο κόσμος ξαναμοιράζεται»:...


Πληροφορίες για επικείμενη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στα Βαλκάνια – Τι πρότειναν οι ΗΠΑ για να αποφευχθεί – Εμπλοκή Γερμανίας σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη και ΠΓΔΜ

Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων «Blοοmberg» μεταδίδει πληροφορίες για επικείμενη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στα Βαλκάνια λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει πλέον να αποκλεισθεί τη στιγμή που οι ΗΠΑ αποσύρονται σταδιακά. Προκειμένου να αποφευχθεί η ρωσική στρατιωτική παρέμβαση, οι ΗΠΑ πρότειναν στη Μόσχα την αναγνώριση της Κριμαίας ως αντάλλαγμα για την αναγνώριση του Κοσόβου!

Πιο αναλυτικά, η Μόσχα απάντησε αρνητικά στην πρόταση των ΗΠΑ η οποία μοναδικό σκοπό είχε να διαταράξει την στρατηγική σχέση Ρωσίας-Σερβίας όπως αυτή έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.
«Αυτό το σενάριο δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί με τον Β.Πούτιν πρόεδρο της Ρωσίας. Ακόμη και αν οι ΗΠΑ επιμείνουν,  Ρωσία θα αρνηθεί και δεν πρόκειται να μπει ποτέ σε τέτοιου είδους διαπραγμάτευση γιατί ακριβώς δεν χρειαζόμαστε την υποστήριξη της Ουάσινγκτον προκειμένου να θεωρηθεί η Κριμαία Ρωσική!Η Κριμαία ενώθηκε με τη Ρωσία  με δημοψήφισμα παρά την αντίθετη άποψη ΗΠΑ και ΕΕ. Γνωρίζαμε τι θα περιμένουμε και τι θα ακολουθήσει και είμαστε έτοιμοι γι αυτό» 
είπε ο Igor Pshenichnikov, ανώτατο στέλεχος του Ινστιτούτου Στρατηγικής Έρευνας.

Όταν στην βουλή των Ελλήνων υπήρχαν βουλευτές από την Βόρειο Ήπειρο


Οι εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου 1915 - Η πανηγυρική είσοδος των Βορειοηπειρωτών βουλευτών στην ελληνική Βουλή - Τα γεγονότα της εποχής

Βλέποντας τους γείτονες Αλβανούς συνεχώς να προκαλούν, με αποκορύφωμα τον σχηματισμό του αλβανικού (;) αετού σε ελληνικό στρατόπεδο (Μεσολόγγι), σκεφτήκαμε να αναφερθούμε σε ένα ιστορικό γεγονός ελάχιστα γνωστό. Την παρουσία 101 χρόνια πριν, εκλεγμένων βουλευτών από τη Βόρεια Ήπειρο στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ίσως είναι μια ευκαιρία για όλους να μάθουν ότι η ιστορία γράφεται με γεγονότα και ντοκουμέντα και όχι με ψέματα, φανφαρονισμούς και… σέλφι!
Και ειδικά η ιστορία της Βορείου Ηπείρου, είναι γραμμένη και με το αίμα χιλιάδων Ελλήνων…

Τι προηγήθηκε - Τα γεγονότα συνοπτικά

Μετά την κήρυξη της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου (14/2/1914), το ξεκίνημα επαναστατικού αγώνα και τη συγκρότηση προσωρινής κυβέρνησης "Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου", υπό τον Γ.Χ. Ζωγράφο, φτάνουμε στις 17 Μαΐου 1914, οπότε υπογράφεται το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, με το οποίο αναγνωριζόταν διεθνώς η ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου, εξασφαλιζόταν η τοπική αυτοδιοίκηση και δίνονταν στους Βορειοηπειρώτες όλα τα εκκλησιαστικά και εκπαιδευτικά προνόμια.