Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας Πέμπτη 19.11.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε, χθες, τα μεσάνυχτα στη Βουλή το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που μεταξύ των άλλων, ανοίγει το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Πρόκειται για ένα ακόμα επαχθές σχέδιο το οποίο μάλιστα προωθείται από την Κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Μόνο ως κακόγουστος ευφημισμός μπορεί να εκληφθεί ο κυβερνητικός ισχυρισμός περί «επώδυνου συμβιβασμού» με τους δανειστές για το πρώτο πακέτο των 48 προαπαιτούμενων. Η συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στην Τρόικα θα ανακουφίσει μόνο τους τραπεζίτες που χρεοκόπησαν με θαλασσοδάνεια τις τράπεζές τους, οι οποίες «διασώζονται» και πάλι με 10 δις ευρώ. Τα υπόλοιπα 2 δισ. της υποδόσης για την εξυπηρέτηση του επαχθούς χρέους συνοδεύονται από εξαιρετικά οδυνηρά μέτρα, ιδιαίτερα στο σοβαρό θέμα της πρώτης κατοικίας, που θα φέρουν σε απόγνωση δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Η «σκληρή διαπραγμάτευση» της Κυβέρνησης οδηγεί, τελικά, στην προσωρινή προστασία της πρώτης κατοικίας μόνο για το 25% των δανειοληπτών, οι οποίοι μάλιστα έχουν ήδη διαβεί το κατώφλι της φτώχειας.

Τελικά ποιος είναι εθνικιστής και μάλιστα σοβινιστής χειρίστου είδους;


Toυ Δημήτρη Καζάκη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης, περί εθνικισμού...




Τους θαυμάσατε όλους αυτούς του απάτριδες Ευρωπαίους; Όλους αυτούς που εξασκούνται σε δεκάρικους για "ευρωπαϊκά ιδανικά" και ευρωπαϊσμό; Τους είδατε όλους αυτούς που βγάζουν σπυριά όταν μιλάμε για εθνική ανεξαρτησία και εθνική αυτοδιάθεση; Είδατε πόσο ωραία υιοθέτησε τον επίσημο Γαλλικό σοβινισμό η αριστερά του κ. Φίλη, που μόλις πριν δυο βδομάδες μας έδινε μαθήματα καταγγελίας του "εθνικισμού" με την άρνηση του προφανούς, δηλαδή της γενοκτονίας των Ποντίων;

Je suis Francais, φωνάζουν όλοι ντυμένοι με τη Γαλλική σημαία. Δεν έχει σημασία ότι η επίσημη Γαλλία εμπλέκεται σε πολεμικές επιχειρήσεις διάλυσης σε πάνω από 14 χώρες, κυρίως σε πρώην αποικίες της υποσαχάριας Αφρικής. Ούτε βέβαια θα ασχοληθεί κανείς με τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των πολέμων της Γαλλίας. Δεν είναι τρομοκρατία αυτή. Ούτε η δημιουργία ενός τεράστιου κύματος προσφύγων από τις πολεμικές επιδρομές της Δύσης.

Το κράτος του τρόμου


Toυ Γιάννη Μακριδάκη

Η κυριαρχία του τρόμου επί της καπιταλιτικής ανθρωπότητας των ασυνειδητων καταναλωτών, που διαβιούν πλέον αφύσικα, στριμωγμένοι κατά εκατομμύρια εντός περιβαλλόντων τεχνητών ως ανυποψίαστοι αφανιστές άλλων ειδών ζωής, βιαστές τόπων κ αυτόχθονων ανθρώπων, καταστροφείς κ απομυζητές του οικοσυστήματος, κ που αυτοκτονούν καθημερινά λίγο λίγο κάνοντας ότι ζουν, ευημερούν, αναπτύσσονται κ προοδεύουν, είναι ένα εντελώς “φυσιολογικό” εξελικτικό στάδιο της κατάντιας κ της Ύβρης τους, το οποίο σηματοδοτεί κ μαρτυρά την παταγώδη τρομακτική κατάρρευσή τους κ σε αυτήν ακριβώς οφείλεται...

Πηγή:http://yiannismakridakis.gr/?p=7292

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;

Δημοσιεύτηκε στις 17 Νοε 2014 απο το Ε.Πα.Μ. Πάτρας. Τι μας ξημερώνει στην Ελλάδα & στον κόσμο γενικότερα;
Έχει σχέση το ένα με το άλλο, και σε ποιο βαθμό; Το μέλλον δεν προφητεύεται. Μπορεί όμως να προβλεφτεί, ερμηνεύοντας τα γεγονότα...
Παρουσιάζοντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο, κάποια πολύ σημαντικά γεγονότα, που πρέπει να έχουμε υπ' όψιν όλοι μας, το βίντεο: "ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;"
δίνει αφορμή για ερμηνείες που τρομάζουν, αλλά και για περαιτέρω αναζήτηση...
Το τελικό ζητούμενο είναι η συνειδητοποίηση μιας βασικής αλήθειας:

Ότι, το μέλλον δεν είναι δώρο. Είναι επίτευγμα...

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ:Η προπαγάνδα δια του φόβου...


Με αφορμή την τελευταία αποτρόπαιη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα άποψη του Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ., Δημήτρη Καζάκη, περί   τρομοκρατίας και της δημιουργίας "του παράλογου φόβου" εν όψει της προετοιμασίας του πολέμου.  
"Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΦΟΒΟΣ..."



Σημείωση ιστολογίου: Το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο : the strategy of terror-Εdmond Taylor μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ

Το μεθοδευμένο χάος και η εναλλακτική προσέγγιση


«Η αμφισβήτηση είναι η μόνη στάση η οποία μας επιτρέπει να πάμε διανοητικά πιο πέρα. Εάν δεν υπάρχει αμφισβήτηση δεν υπάρχει πρόοδος. Εάν δεν αμφισβητούμε τίποτα είμαστε πανευτυχής, κατά τρόπο ανυποψίαστο. Η αμφισβήτηση είναι μία μεγάλη Αρετή» , Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ
Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι με κάποιο πολύ «περίεργο τρόπο», όλα αυτά τα οποία συνέβησαν στο Παρίσι μέσα σε λίγες ώρες (για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο από τα τραγικά γεγονότα του συνέβησαν στο Charlie Hebdo), αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ελλάδα εδώ και τουλάχιστον περίπου έξι έτη, αρχής γενομένης από την επίσημη υπογραφή του πρώτου μνημονίου, καθώς επίσης και οι εξελίξεις των τελευταίων ετών στην ευρύτερη εξαιρετικά εύφλεκτη περιοχή της γειτονιάς μας, είναι όλα κρίκοι της ίδιας αλυσίδας σχεδιασμού με έναν συγκεκριμένο απώτερο στόχο. Ενός σχεδιασμού στον οποίο είναι άμεσα εμπλεκόμενες και συνένοχες αρκετές από τις κυβερνήσεις και μυστικές υπηρεσίες των δυτικών κρατών που αποτελούν παγκόσμιες ή/και πρώην αποικιοκρατικές δυνάμεις και σε κάποιες περιπτώσεις παίζουν τον ρόλο του «θύματος» (θυσιάζοντας όμως πολλούς αθώους και ανυποψίαστους πολίτες τους), καθώς και κάποια άλλα κράτη που είναι στενοί τους σύμμαχοι (π.χ. Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Τουρκία κλπ) προκειμένου να προκαλέσουν ιστορικά γεγονότα τα οποία θα εξυπηρετήσουν ακριβώς αυτόν τον μελλοντικό τους σχεδιασμό και τα συμφέροντά τους.