Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Πωλείται η Εθνική Ασφαλιστική...

Μεγάλες ανατροπές στην ασφαλιστική αγορά μετά την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να θέσει προς πώληση τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην Ελλάδα: Την Εθνική Ασφαλιστική.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα δεσμεύεται να πωλήσει τουλάχιστον το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, μέσα στους επόμενους μήνες και με βάση το επικαιροποιημένο πλάνο αναδιάρθρωσης.

Η διοίκηση της Τράπεζας, άνοιξε την διαδικασία πώλησης, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2017, με την πρόσληψη των Goldman Sachs και Morgan Stanley ως συμβούλων πώλησης. Οι σύμβουλοι έχουν πιάσει δουλειά ήδη από τον Οκτώβριο και ως εκ τούτου είναι πιθανόν οι μη δεσμευτικές προσφορές να υποβληθούν ως τα τέλη του μήνα ή το αργότερο εντός του Ιανουαρίου.

Πηγή:http://www.biznews.gr/2016/12/poleitai-i-ehtniki-asfalistiki.html

***

- Goldman Sachs και Morgan Stanley ανέλαβαν την πώληση της Eθνικής Ασφαλιστικής και θεωρείται ότι είναι απλώς ζήτημα χρόνου να ολοκληρωθεί. Η Εθνική Ασφαλιστική έχει κεντρική θέση στην ελληνική αγορά και με τις κατάλληλες ενέργειες μπορεί ο αγοραστής να αναδείξει υπεραξίες, οπότε εκτιμάται ότι οι δύο σύμβουλοι δεν θα δυσκολευτούν να κλείσουν το deal. Με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, που είναι βέβαιο ότι θα γίνει σε ξένους επενδυτές, σημειώστε ότι δεν θα υπάρχει πλέον στην αγορά καμία μεγάλη ελληνική εταιρία. Tέλος εποχής.

Η συνταγή της γενοκτονίας


Η λύση από την πλευρά των δανειστών είναι η μείωση του αριθμού των εξαρτημένων Ελλήνων (άνω των 65 και κάτω των 15 ετών), οπότε ο περιορισμός του προσδόκιμου ζωής, καθώς επίσης των γεννήσεων – άρα η χαμηλότερος συνολικός πληθυσμός, με προτίμηση φυσικά αυτές τις δύο ηλικιακές ομάδες.
.«Το ΔΝΤ, σε όποιες χώρες ζητούν τη βοήθεια του, δημιουργεί συνθήκες πολέμου, όπου όμως ο στόχος του είναι ο θάνατος του άμαχου πληθυσμού, χωρίς να προκληθούν ζημίες στα περιουσιακά τους στοιχεία – αφού οι εντολείς του θέλουν να τα αγοράσουν σε όσο το δυνατόν πιο εξευτελιστικές τιμές. Με απλά λόγια, πετάει όσο πιο πολλούς επιβάτες μπορεί από το καράβι που πλέει στην τρικυμισμένη θάλασσα, για να σωθούν οι υπόλοιποι και να μεταβληθούν σε σκλάβους χρέους – γεγονός που επεξηγεί τη φράση περί του πικρού φαρμάκου που όμως εξυγιαίνει την οικονομία της χώρας, χωρίς φυσικά καμία ωφέλεια για τους ιθαγενείς κατοίκους της«.
.Ανάλυση    
Όπως αναφέρθηκε στην ανάλυση «Η οικονομική στασιμότητα», με το «δείκτη εξάρτησης» μετράται η δυνατότητα ανάπτυξης μίας χώρας, με κριτήριο τον πληθυσμό, καθώς επίσης τον αριθμό των εργαζομένων της. Ειδικότερα, για την εύρεση του δείκτη εξάρτησης διαιρείται ο αριθμός του πληθυσμού κάτω των 15 ετών και άνω των 65, με τον πληθυσμό μεταξύ 15 ετών και 65 ετών – με αυτούς δηλαδή που ευρίσκονται σε εργάσιμη ηλικία, όπου λαμβάνεται ως δεδομένο ένα ποσοστό ανεργίας της τάξης του 8%. Συνήθως ο οικονομικός αυτός δείκτης είναι κάτω από το 1, επειδή ο αριθμητής είναι σχεδόν πάντοτε χαμηλότερος από τον παρανομαστή. Δηλαδή, ο αριθμός των εξαρτημένων είναι μικρότερος από τον αριθμό των εργαζομένων, οπότε αφενός μεν μπορεί να συντηρηθούν οι μη εργαζόμενοι, αφετέρου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση της ανάπτυξης μίας χώρας – με την προϋπόθεση βέβαια πως θα διενεργούνται φυσιολογικές επενδύσεις. Στην Ελλάδα τώρα οι αριθμοί έχουν ως εξής: