Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΕΣY ΤΙ ΝΟΜΙΖΕIΣ... (1)



Δημοψήφισμα αποχώρησης από την ΕΕ διοργανώνουν οι Αυστριακοί


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
(Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος) 

Ενώ η Ελλάδα στραγγαλίζεται αργά αλλά σταθερά από τους «εταίρους» της, την ίδια ώρα την έντονη οργή τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει καταντήσει μια ένωση τοκογλύφων και πολιτικών που επιδιώκουν την εξόντωση των ευρωπαϊκών λαών, θα εκδηλώσουν οι Αυστριακοί με ένα παλλαϊκό δημοψήφισμα που διοργανώνουν σαν πρώτο βήμα για την αποχώρηση τους από αυτή την Ένωση.

Όπως προβάλλουν οι αφίσες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε ευρεία έκταση σε όλη την Αυστρία, το παλλαϊκό αυτό δημοψήφισμα θα διεξαχθεί από τις 24 Ιουνίου μέχρι στις 1 Ιουλίου. Το κύριο σύνθημα του δημοψηφίσματος είναι «DA GEHEN WIR IN» που σημαίνει «Θα Πάμε Οπωσδήποτε» και δείχνει με χαρακτηριστικό τρόπο την αποφασιστικότητα των διοργανωτών του δημοψηφίσματος να κινητοποιήσουν τον αυστριακό λαό κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πατριωτισμός χωρίς λαϊκισμό και χορηγό!...


Άρθρο του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου

Στην Ευρώπη, αναγνώστη  μου, διεξάγεται ένας μεταμοντέρνος και μετανεωτερικός πόλεμος. Ξεκίνησε με τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, τον αποκλεισμό και την απονομιμοποίηση με ηθική απομείωση (δυσφήμηση) της Ελλάδας και εξελίσσεται με την μορφή μιας βρώμικης αναμέτρησης που διαλύει την Ουκρανία και απειλεί με αποσταθεροποίηση την Ελλάδα.

Δεν υπάρχει χειρότερη «κατάρα» από τον συνδυασμό της πολιτικής επιστήμης με την πολιτική και οικονομική ιστορία, τους θεσμούς, τις διεθνείς σχέσεις και την δημοσιογραφία. Το ένα απομυθοποιεί το άλλο και οδηγεί αναπόδραστα στην διανόηση και σε μια ιδιόμορφη απομόνωση! Η μόνη ίσως σωτηρία σου από τις σοβαρές παρενέργειες της διανόησης είναι η εμπλοκή στην πρακτική πολιτική. Μόνον έτσι θα πάψεις να κοιτάς διαρκώς τον «χάρτη» των μεταμορφώσεων της Ευρώπης, εστιάζοντας στις τρείς γκρίζες ζώνες της μεταδιπολικής Ευρώπης που συμπίπτουν απολύτως με τις γκρίζες ζώνες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου: Σερβία, Ελλάδα, Ουκρανία.