Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Μείωση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας, για πρώτη φορά εδώ και 7 χρόνια, στο 0,25%


Σε μείωση του βασικού της επιτοκίου, για πρώτη φορά σε διάστημα άνω των 7 ετών, προχώρησε σήμερα η Τράπεζα της Αγγλίας.

Πιο συγκεκριμένα, "έκοψε" το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, από το 0,50% στο 0,25%, που αποτελεί ιστορικό χαμηλό.
Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για απόφαση που εντάσσεται στο πλαίσιο επίτευξης του στόχου για πληθωρισμό 2%, με τρόπο που να προστατεύεται η απασχόληση και η ανάπτυξη.

Παράλληλα, η BoΕ αποφάσισε πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων συνολικού ύψους έως 10 δισ. στερλινών, αλλά και επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης με αύξηση των αγορών ομολόγων του βρετανικού δημοσίου κατά 60 δισ. στερλίνες, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό του ύψος στα 435 δισ. στερλίνες.

«Λάβαμε αυτά τα βήματα επειδή η οικονομική προοπτική έχει αλλάξει σημαντικά», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο ο διοικητής της ΤτΑ Μαρκ Κάρνεϊ, παραπέμποντας σε σειρά ερευνών που δείχνουν απότομη επιδείνωση του καταναλωτικού και επενδυτικού κλίματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι δείκτες έχουν πέσει απότομα, στις περισσότερες περιπτώσεις σε επίπεδα που δεν έχουμε δει μετά την [παγκόσμια] κρίση, και σε ορισμένες περιπτώσεις σε ιστορικά χαμηλά», προσέθεσε.

Ρουβίκωνες....

Η νομιμότητα της αθλιότητας

Προχθές μπήκανε αντεξουσιαστές στην εκκλησία και διέκοψαν την λειτουργία.Είχαν προηγηθεί οι βίαιες εκκενώσεις τριών καταλήψεων αλληλεγγύης και φροντίδας προσφύγων/μεταναστών.Πράξη εκδίκησης από μεριάς αντεξουσιαστών με συμβολικό βέβαια χαρακτήρα εναντίον της εξουσίας και της υποκρισίας συνάμα, της κερδοφόρας επιχείρησης που ονομάζεται «εκκλησία της Ελλάδος». Κάτι σαν τη «Δημοκρατία της Ελλάδος»,»Τράπεζα της Ελλάδος» καταλαβαίνετε τώρα…

Παρ’ότι προσπαθώ να αποφύγω τα δηλητηριώδη βέλη των ελληνικών ΜΜΕ εν τούτοις, κάποιες φορές όταν βλέπω τους εξαρτημένους δημοσιογράφους με τους εκλεκτούς καλεσμένους τους να… αναλύουν τα τεκταινόμενα, στήνω λίγο αυτί μπάς και ακούσω τίποτε σωστό αλλά μάταια…Όλοι μαζί κόπτονται για τη νομιμότητα και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Είναι σάν να τρώς το ίδιο σκατένιο φαγητό εδώ και δεκαετίες. Σου έρχεται να κάνεις εμετό αλλά παρ’όλα αυτά το τρώς, επειδή δεν έχεις επιλογή. Το εντυπωσιακό βέβαια είναι πως αυτό το σκατένιο φαγητό το τρώνε πολλοί συμπολίτες μας και το γουστάρουν τρελά. Το τρώνε και γλύφουν και τα δάχτυλά τους. Και την επαύριο παρακαλάνε αυτούς που σερβίρουν απλόχερα τέτοιου είδους βοθρολύματα να τους δώσουν κι άλλο για να γουστάρουν…

Γιατί συμπολίτη μου οι παπάδες,οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και τα αφεντικά που προσκυνάς σε ταϊζουν σκατά και σύ ελπίζεις και πανηγυρίζεις για την ζωή που θα ακολουθήσει μετά τον θάνατό σου. Μετά την τωρινή που είναι γάμησέ τα κι άφησέ τα…