Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Η αλβανική μαφία στην Ελλάδα


"Το αλβανικό οργανωμένο έγκλημα έχει αναδειχθεί την τελευταία δεκαετία σε μία από τις κύριες απειλές για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Eνωσης. Παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί σε επίπεδο Ε.Ε., η απειλή παραμένει ισχυρή. Η Ελλάδα, συνεπεία της γειτνίασής της με την Αλβανία, πλήττεται άμεσα από τις δραστηριότητες των αλβανόφωνων εγκληματικών οργανώσεων ως επακόλουθο του μεγάλου αριθμού μεταναστών που διαβιούν στη χώρα μας".

Αυτό επισημαίνεται σε εμπιστευτική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για τη διείσδυση της αλβανικής μαφίας στη χώρα, την οποία δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η «Κ». Eχει ημερομηνία 25 Ιουλίου 2017 και για τα συμπεράσματά της έχουν ενημερωθεί οι ηγεσίες των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Εξωτερικών. Στις σελίδες του εγγράφου παρατίθενται αδημοσίευτα αριθμητικά δεδομένα για τη συμμετοχή Αλβανών υπηκόων στη λεγόμενη «βαριά» εγκληματικότητα στη χώρα. Επιπλέον, οι συντάκτες της έκθεσης επικαλούνται ευρήματα πρόσφατων Εκθέσεων Εκτίμησης Απειλής του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και της EUROPOL με αντικείμενο τη δράση της αλβανόφωνων εγκληματικών οργανώσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Οι εν λόγω εγκληματικές οργανώσεις στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων δραστηριοποιούνται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Η κάνναβη καλλιεργείται στην Αλβανία και στο Κόσοβο και από εκεί διανέμεται κυρίως σε Ελλάδα και Ιταλία. Για την εισαγωγή της ηρωίνης και της κοκαΐνης, οι εν λόγω εγκληματικές οργανώσεις συνεργάζονται με αντίστοιχες από την Τουρκία και τη Λατινική Αμερική. Συχνά, για τη διευκόλυνση των δραστηριοτήτων τους, χρησιμοποιούν ιδιόκτητες, νομότυπες επιχειρηματικές δομές. Παρατηρείται επιρροή τους σε αστυνομία, τελωνεία και δημοσίους υπαλλήλους» 
αναφέρεται στην έκθεση.

Πνίγουν τους φορολογούμενους με 900 κατασχέσεις την ημέρα


Με κατασχέσεις μισθών, πλειστηριασμούς και δεσμεύσεις λογαριασμών απαντά η φορολογική διοίκηση στα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν δημιουργηθεί στο α εξάμηνο του έτους και τα οποία ανέρχονται 5,47 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, σε καθημερινή βάση διενεργούνται 900 κατασχέσεις με στόχο να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δημοσίου.

Από την άλλη πλευρά τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα μόνο τον Ιούνιο άφησαν απλήρωτους φόρους περίπου 700 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να εκτοξευθεί τους επόμενους μήνες δεδομένου ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι σκληρές φορολογικές υποχρεώσεις των φορολογούμενων.

Είναι ενδεικτικό ότι 1 στους 3 φορολογούμενους δεν κατάφερε τον Ιούλιο να πληρώσει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος εξέλιξη η οποία εάν συνεχιστεί θα εκτινάξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη του τρέχοντος έτους στα 12-13 δισ. ευρώ. Συνολικά, μαζί με τα παλαιά χρέη προς του 2017, 3,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστούν 95 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους μέχρι και τα τέλη Ιουνίου, έχουν γίνει περισσότερες από 112.000 κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και δεσμεύσεις λογαριασμών.Μέσω των κατασχέσεων και των άλλων αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, αλλά και τις ρυθμίσεις οφειλών, στα ταμεία του Δημοσίου έχουν εισρεύσει από τις αρχές του έτους 2,320 δισ. ευρώ από παλαιές και νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Figlio di un Re - Cesare Cremonini