Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Η τέχνη της εθελόδουλης υποταγής

Του Δημήτρη Καζάκη
[Μάϊος 2013]

Ήταν προειλημμένη η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξη στην εκπομπή NETWEEK της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης στις 30/4. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως η Κύπρος ήταν το πειραματόζωο για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζονται οι προβληματικές τράπεζες στην ευρωζώνη. Προσθέτει παράλληλα ότι σημασία έχει η πειθαρχημένη διαχείρισης της κρίσης. «Ήταν μια καλοστημένη απόφαση, η οποία είχε προηληφθεί και η οποία θα έπρεπε να επιβληθεί και ήταν ένα μοντέλο διαχείρισης των κινδύνων που διατρέχουν κάποιες τράπεζες γιατί ο Σόιμπλε το είχε επαναλάβει...Το πειραματόζωο θα έπρεπε να είναι μία μικρή χώρα για να μην επηρεάζει συστημικά το υπόλοιπο της ευρωζώνης», δήλωσε ο Πρόεδρος.

Το μοτίβο είναι το ίδιο με τους πολιτικούς στην Ελλάδα. Μας κάνουν με το έτσι θέλω πειραματόζωο, μας εκβιάζουν ανοικτά, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Να τα βάλουμε με τους εταίρους μας; Όχι βέβαια. Να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού της; Γιατί; Πότε διέθεταν αξιοπρέπεια όλοι αυτοί που ελέω οργανικής διαπλοκής και διαφθοράς κυβερνάνε την Ελλάδα και την Κύπρο ως δικό τους πολιτικό και οικονομικό φέουδο. Γι’ αυτό και ο ενδοτισμός εμφανίζεται ως στάση ευθύνης. Η αποδοχή της ήττας πριν καν δοθεί η μάχη, η ατίμωση της χώρας και του λαού, θεωρείται μέγιστη πολιτική αρετή.

Ε.ΠΑ.Μ. - Δ.Καζάκης : «Στη χώρα θα συμβούν ΣΗΜΕΙΑ και ΤΕΡΑΤΑ»

Το ΕΠΑΜ για τις εκλογές

Ανακοίνωση

Το χειρότερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα για την πλειοψηφία των πολιτών και για την ίδια την χώρα, ανέδειξαν οι κάλπες το βράδυ της Κυριακής της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Η επιχείρηση της εύρεσης συνενόχων στο εκλογικό σώμα από τα κόμματα της νέας κατοχής και της υποτέλειας φαίνεται πως πέτυχε τον σκοπό της τουλάχιστον για την ώρα. Κατάφερε να απονομιμοποιήσει το 61,3% του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και να δώσει πλέον απρόσκοπτα το δικαίωμα στο καθεστώς, να εγκαθιδρύσει κοινοβουλευτική δικτατορία στον τόπο μας.

Η νέα Βουλή επάξια αναβαθμίζεται από μνημονιακή σε κατοχική, αφού όλα τα κόμματα που την απαρτίζουν, φανερά ή κρυφά νομιμοποιούν και αποδέχονται:

1. Tην κατάλυση της υπόστασης του κράτους με την υπαγωγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.(ΕSM)
2.  Την άσκηση κατοχής από τους θεσμούς της ευρωζώνης.
3. Την ανυπαρξία του κράτους δικαίου για τον πολίτη και των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.
4. Την άρση της ασυλίας λόγω άσκησης εθνικής κυριαρχίας άνευ όρων και αμετάκλητα.
5.  Την εκποίηση της χώρας προς όφελος των δανειστών και την μετατροπή του Έλληνα πολίτη σε δουλοπάροικο, μετανάστη στην ίδια του την χώρα.

Παρακαλώ τα παιδιά της αποχής να έλθουν να της το εξηγήσουν...[Η Ε(π)αμίτισσα της καρδιάς μας...]


Αγαπητέ πιτσιρίκο,

Σου στέλνω τις φωτογραφίες της κ. Γεωργίας Κλαμπατσέα που είναι 93 ετών και πήγε να ψηφίσει όπως κάνει πάντα. Πρόκειται για τη μητέρα μου. Το γράμμα μου το αφιερώνω σε όσους αγωνίζονται μέσω της αποχής, το έχουν κάνει επαναστατική σημαία, και μάλιστα καμαρώνουν γι΄αυτό.
Είναι 93 πατημένα. Στο ταξίδι ζαλίζεται και κουράζεται αλλά δεν το βάζει κάτω. Ήλθε από τη Καλαμάτα να ψηφίσει Ε.ΠΑ.Μ.

Πονάνε τα πόδια της αλλά πάλι ανέβηκε τις δύσκολες σκάλες όπως με το ΟΧΙ γιατί δεν εμπιστεύεται τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Αποχή έκανε μόνο το ’46 με απόφαση του ΕΑΜ. Στη ζωή της δεν ψήφιζε μόνο. Στο κεφάλι της υπάρχει στρογγυλή οπή από χίτικη ψαλιδιά. Την έσπασαν στο ξύλο την κούρεψαν αλλά δεν ήθελαν να σπαταλήσουν σφαίρα και της έμπηξαν το ψαλίδι στο κεφάλι. Την άφησαν νύχτα στο βουνό να πεθάνει από αιμορραγία. Άντεξε και σύρθηκε σε κοντινό μαντρί και σώθηκε με γιατροσόφια του τσοπάνη.