Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Τί έγινε με το swap...Πλήρες ρεπορτάζ...

Κουλουβάχατα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωση στελέχους περί συμφωνίας swap για μισθούς & συντάξεις

Η επίμαχη συνέντευξη του Μηλιαράκη, ένα δημοσίευμα και οι διορθώσεις


06.04.2015 - 19.27

​Τέλος... στη φημολογία περί συμφωνίας swap ύψους 49,4 δισεκατομμυρίων ευρώ έβαλε η κυβέρνηση, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι υπήρξε οποιαδήποτε τέτοια συναλλαγή.

Όλα ξεκίνησαν όταν το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Μηλιαράκης-μέλος της γραμματείας του τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του κόμματος - με συνέντευξή του στο ΚΡΗΤΗ ΤV, είχε πει πως η κυβέρνηση, προκειμένου να πληρώσει μισθούς και συντάξεις αναγκάστηκε στο πρώτο δίμηνο της χρονιάς να προχωρήσει σε συμφωνία swap ύψους 49,4 δισ. ευρώ.

Μετά από αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο κ.Μηλιαράκης, με μια διορθωτική ανακοίνωσή απέδωσε την επίμαχη δήλωσή του στο Κρήτη TV σε «λάθος πληροφόρηση από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα».

Η Αριστερά...σκούριασε επικινδύνως


Τα ΜΑΤ της κυβέρνησης Σύριζα συντάχθηκαν με τους "εργαζόμενους" της El Dorando και έδειξαν ποιος κάνει κουμάντο...

Του Ξενοφώντα Ερμείδη

Αναμενόμενη ήταν η σύρραξη που θα γινόταν μεταξύ των κατοίκων που αντιδρούν στην ξένη επένδυση που συνεχίζει να καταστρέφει των τόπο τους και των εργαζομένων της El Dorando που για πρώτη φορά βγήκαν με τσαμπουκά να προστατέψουν την περιουσία του αφεντικού.

Η προγραμματισμένη πορεία των κατοίκων και πολιτών που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους έφθασε στο Χοντρό Δέντρο και εκεί τους περίμενε μια ωραία έκπληξη. Τα κρατικά όργανα καταστολής (που φυλάσσουν για άγνωστο ακόμα λόγο ιδιωτική επιχείρηση) μαζί με τους εργαζόμενους μεταλλωρύχους είχαν δημιουργήσει ένα ανθρώπινο φράγμα για να μην πλησιάσουν οι διαδηλωτές στις εγκαταστάσεις του "εθνικής σημασίας" έργου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιοποιήσει οι διαδηλωτές ήταν μία πολύ καλά σχεδιασμένη στρατιωτικά επιχείρηση μεταξύ των κρατικών δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων της ιδιωτικής επιχείρησης. Μπροστά μπήκαν τα ΜΑΤ με τις ασπίδες και πίσω από αυτούς οι μεταλλωρύχοι εκσφενδόνιζαν πέτρες και ξύλα εναντίον των διαδηλωτών. Τα ΜΑΤ όταν έβλεπαν ότι οι διαδηλωτές δεν έκαναν πίσω παρά τα χτυπήματα, χρησιμοποιούσαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Αποτέλεσμα της άνισης μάχης ήταν να τραυματιστούν ελαφρά 4 κάτοικοι διαδηλωτές.

Έρχεται νέος επώδυνος συμβιβασμός

Καταπέλτης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και υπό την πίεση των δανειστών ο γραμματέας του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης , από το στούντιο του Ράδιο 9,84 μιλώντας στο Γιώργο Σαχίνη.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση με τις συνεχείς υποχωρήσεις της θα προχωρήσει σε νέο επώδυνο συμβιβασμό με τους δανειστές και μίλησε για καταλήστευση των ταμείων των φορέων.

swap και πάλι...(Tρίτη 7 Απρ. 2015)

Επαναλαμβάνουμε την προτροπή μας προς την κυβέρνηση...Υπάρχει κάποιος με φιλότιμο να μας διαφωτίσει για το θέμα του swap που ανέκυψε τις τελευταίες μέρες ...γιατί αυτά που ακούστηκαν απο τον κο Μηλιαράκη και κο Μαρδα θα ήταν για γέλια αν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό...
ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΣΙΠΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΕΛΕΟΣ...


Και η επίμαχη πρώτη δήλωση του κου Μηλιαράκη:


Δείτε σχετικά και:
Δήλωση Τσακαλώτου στον Κο Χατζηνικολάου:

Δήλωση Μάρδα: