Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα

Του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου

Όλες οι υποτελείς ελληνικές κυβερνήσεις, από αυτή του ΓΑΠ ως του Τσίπρα, αναμασούν το ίδιο ψέμα για να αποκοιμίζουν τον κόσμο: έρχεται η ανάπτυξη. Ένας από τους βασικούς λόγους που αυτό δεν πρόκειται να συμβεί είναι το ύψος των ιδιωτικών χρεών. Σε καμιά οικονομία με αυτό το ύψος των χρεών δεν έχει υπάρξει ποτέ ανάπτυξη. Βέβαια, και για σύντομο διάστημα, το ΑΕΠ μπορεί να ανέβει καθώς οι πλειστηριασμοί της ιδιωτικής περιουσίας θα ονομάζονται επενδύσεις. Η μόνη δηλαδή ανάπτυξη που είναι δυνατή είναι αυτή που θα έχει στη βάση της την οικονομική καταστροφή της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών . Διαβάστε  τα δεδομένα για το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα και βγάλτε κι εσείς τα συμπεράσματά σας. Μόνοι σας...


Πηγή:http://eparistera.blogspot.gr/2016/08/blog-post.html

Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη να πουλήσει το πυραυλικό σύστημα S-400 στην Τουρκία


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει στην Τουρκία τα προηγμένης τεχνολογίας αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και έχει συζητήσει το θέμα με την Άγκυρα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass. 

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ο πρόεδρος Πούτιν έκανε τη δήλωση αυτή κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των ξένων μέσων ενημέρωσης στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης -2017, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που έκανε ο διευθυντής του τουρκικού πρακτορείου Anadolu.

«Συζητήσαμε το ενδεχόμενο της πώλησης των συστημάτων S-400. Είμαστε έτοιμοι γι αυτό», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος επισημαίνοντας ότι «όσον αφορά τη συνεργασία στην κατασκευή των συστημάτων αυτών στην Τουρκία, αυτό είναι ένα ξεχωριστό ζήτημα, το οποίο έχει σχέση με το πόσο έτοιμη είναι γι αυτό η τουρκική βιομηχανία. Τέτοια τεχνολογία προς το παρόν δεν παράγουμε πουθενά στο εξωτερικό».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ως παράδειγμα τους πυραύλους BrahMos,τους οποίους κατασκευάζει η Ρωσία σε συνεργασία με την Ινδία.