Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ. ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ


Το ΕΠΑΜ δεν θα σταματήσει να διαμηνύει σε όλους τους τόνους, πως βιώσιμη λύση για την χώρα και τον λαό της δεν μπορεί να υλοποιηθεί μέσα στον «ζουρλομανδύα» της ευρωζώνης...και της Ε.Ε.
Έτσι και πρίν λίγες μέρες με την ευκαιρία του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο περίπτερο που στήθηκε στη Νέα Φιλαδάλφεια, βρέθηκε κοντά στους πολίτες, συζήτησε μαζί τους και αντάλλαξε απόψεις για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετεκλογικά, όπως πάντα έκανε από την ημέρα που ιδρύθηκε...ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...
Ενημέρωσε τους πολίτες και  απηύθυνε  προσκλητήριο ενότητας και ανένδοτου αγώνα, με στόχο:

  • Την μονομερή διαγραφή του παράνομου και καταχρηστικού χρέους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
  • Την τιμωρία όλων των ενόχων για να απονομιμοποιηθούν, να κριθούν οι υπογραφές και οι δεσμεύσεις τους σε βάρος του ελληνικού λαού ως ανυπόστατες.
  • Την έξοδο από την Ευρωζώνη και την ΕΕ.
  • Την μετάβαση σε εθνικό κρατικό νόμισμα, ως εργαλείο αποκατάστασης της Εθνικής Κυριαρχίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.
  • Την εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών, με πρώτη και κύρια την Τράπεζα της Ελλάδος και όλων των ζωτικών τομέων για την οικονομία και τη ζωή του λαού (Υγεία, Παιδεία, υποδομές, ενέργεια, νερό…), καθώς και την ακύρωση των συμβάσεων εκποίησης δημόσιων περιουσιακών στοιχείων, την ανάκτηση του ελέγχου και της ιδιοκτησίας τους από το Δημόσιο.
  • Την έναρξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας, με την εφαρμογή ενός πολύ καλά μελετημένου σχεδίου, όπως το Ε.ΠΑ.Μ. το επεξεργάζεται και το προτείνει, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
Φωτογραφικό υλικό απο την πολύ επιτυχημένη παρουσία του Ε.ΠΑ.Μ. δείτε πατώντας στην εικόνα.

Η διπλή όψη του νομίσματος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα…


Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
  
Ειλικρινά σου λέω, με πόνο μου βγαίνουν οι αράδες που ακολουθούν! Δεν θέλω να πιστέψω εγώ ο ίδιος την κυβερνητική πραγματικότητα της αριστεράς στην Ελλάδα! Δύσκολα αντέχω την απογοήτευση από το πρώτο διάστημα της κυβερνητικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ! Δύσκολα συμβιβάζεται αυτό που έχω στο μυαλό και στην καρδία μου - που δεν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που εξέφρασαν αυτή την περίοδο σχεδόν όλοι οι σύγχρονοι αριστεροί διανοούμενοι και μόλις χθες ο  Ετιέν Μπαλιμπάρ - με την πραγματικότητα της άσκησης κυβερνητικής εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Φοβάμαι πως σε «λάθος άλογο» φορτώσαμε πάλι τις ελπίδες μας, όπως την πάτησαν μεγάλες μορφές της διανόησης κατά τον μεσοπόλεμο, υποστηρίζοντας άμεσα ή έμμεσα το καθεστώς στην Σοβιετική Ένωση, ενώ παραγνώριζαν τις τραγικές αντιφάσεις στην εσωτερική διακυβερνητική του δομή και λειτουργία. Ο πόθος για τον σοσιαλισμό και το πάθος για εκδημοκρατισμό και υπερίσχυση του λαϊκού παράγοντα στις κατεστραμμένες από τον εγκληματικό καιροσκοπισμό των ευρωπαϊκών ελίτ - στις φαύλες και βαθύτατα διεφθαρμένες - αστικές δημοκρατίες της εποχής, οδηγούσαν σε μερική ή ακόμη και ολική πολιτική τύφλωση το προοδευτικό κίνημα και δυστυχώς όσους εμφανίζονταν να στοχάζονται και ενεργούν με τα… μάτια ανοιχτά! 

ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (17-04-2015)-Εκδήλωση με θέμα: Πως και με ποιους όρους πρέπει να γίνει η επιστροφή σε νέο Εθνικό νόμισμα


Με πολύ μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πολιτών, έγινε στο Νέο Ηράκλειο μία ακόμα εκδήλωση με ομιλητή τον Δημήτρη Καζάκη, οικονομολόγο και ιδρυτικό μέλος του Ε.Πα.Μ., με θέμα "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ-ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ".
Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες δεν προοιωνίζουν κάτι θετικό για το λαό και τον τόπο,τίθεται αναπόδραστα πλέον θέμα συζήτησης στην Ελληνική κοινωνία το ενδεχόμενο  επιστροφής σε Εθνικό νόμισμα, παράλληλα με την μονομερή διαγραφή του χρέους ως παράνομου και καταχρηστικού, ως η μόνη λύση που μπορεί να οδηγήσει στη λύτρωση.
Πολύ ενδιαφέρουσα και η συζήτηση που επακολούθησε με ερωτήσεις αλλά και τοποθετήσεις του κοινού.
Δείτε παρακάτω το video της εκδήλωσης.


Φωτογραφικό υλικό απο την εκδήλωση δείτε πατώντας στην παρακάτω εικόνα