Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο: «Η μεταφορά προσφύγων δεν αφορά τα νησιά»...


Το Βερολίνο αμφιβάλλει για το αν τα σχέδια μετεγκατάστασης προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα συνάδουν με τη συμφωνία της ΕΕ με την Άγκυρα. Απαντήσεις σε αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης έδωσε στην εφημερίδα Welt συνέντευξη, η οποία επικεντρώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο προσφυγικό. Ένα από τα ζητήματα της συνέντευξης αφορά και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Όπως υποδεικνύει ο κ. Ξυδάκης, ενώ οι θέσεις στα Hot Spot είναι για 7.450 άτομα, ο αριθμός των προσφύγων ανέρχεται στην πραγματικότητα στους 14.000. Για να «ανακουφισθούν» τα νησιά η ελληνική κυβέρνηση «σύντομα» σκοπεύει να μεταφέρει «έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα». Όπως διαβεβαιώνει ο έλληνας υπουργός, «αυτό θα γίνει με πολύ καλά οργανωμένο και νόμιμο τρόπο και θα μεταφερθούν (οι πρόσφυγες) σε φυλασσόμενους χώρους». 

Προηγείται συνεννόηση με τις Βρυξέλλες

O Νίκος Ξυδάκης δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να μεταφέρει «έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα»
Τα σχέδια αυτά φαίνεται όμως να έρχονται σε αντίθεση με διατάξεις της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. Βάσει αυτών θα πρέπει πρόσφυγες που βρίσκονται στα Hot Spot των νησιών, και προπαντός αυτοί οι οποίοι κατάγονται από τη Συρία, να παραμείνουν εκεί.

Αριστεροί πλειστηριασμοί, αριστερό Ταμείο...


Του Απόστολου Διαμαντή

Η κυβέρνηση Συριζα – ΑΝΕΛ είναι παγιδευμένη: μετά την λανθασμένη απόφαση του Μαξίμου να παραμείνει στη διακυβέρνηση, υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο,  έχει πλέον οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Είναι υποχρεωμένη, εκ των πραγμάτων, να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από την συμφωνία αυτή, δηλαδή να απελευθερώσει πλήρως την αγορά και να υποθηκεύσει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας.

Φτάσαμε έτσι σήμερα στην παράδοση του ιδιωτικού χρέους στους ξένους κερδοσκόπους, οι οποίοι πρόκειται να προχωρήσουν, στο αμέσως επόμενο διάστημα, σε μαζικούς πλειστηριασμούς κατοικιών. Κάτι τέτοιο όμως θα προκαλέσει τεράστιο κύμα αντίστασης, το οποίο όχι μόνον θα μπλοκάρει τους πλειστηριασμούς, αλλά θα καταρρακώσει και το κύρος της κυβέρνησης.

Τι είναι το Υπερταμείο;

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, διά του Τσακαλώτου της ομάδας των 53, υποθήκευσε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα, σε ένα ταμείο διαχείρισης το οποίο διοικεί άνθρωπος της Κριστίν Λαγκάρντ. Το ταμείο αυτό, όπως προκύπτει από το ιδρυτικό του, θα λειτουργήσει ως εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και όσοι δημόσιοι οργανισμοί κρίνονται κατάλληλοι θα περνάνε στο ΤΑΙΠΕΔ και θα πωλούνται.

Εκατοντάδες Χιώτες στους δρόμους για το προσφυγικό: "Κάνουν το νησί αποθήκη ψυχών..."


Εκατοντάδες πολίτες της Χίου διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

Στην πορεία, σύμφωνα με τον «Πολίτη» της Χίου πήραν μέρος πάνω από 3.000 άτομα, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέων δομών φιλοξενίας για τους πρόσφυγες.

Παράλληλα οι κάτοικοι του νησιού περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στη Χίο, κάνοντας λόγο πλέον για «αποθήκη ψυχών», για γκέτο και για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία.

«Τα χωριά μας έχουν μετατραπεί σε γκέτο παραβατικών με τους κατοίκους να αγωνιούν καθημερινά. Κάτοικοι απειλούνται με μαχαίρια όταν διανοηθούν να προστατέψουν την περιουσία του, καθημερινές διαρρήξεις, κλοπές ζώων και κτηνοτροφικών μονάδων, καταπάτηση και λεηλασία αγρών, συχνές πυρκαγιές περιμετρικά της ΒΙ.ΑΛ. συνθέτουν την καθημερινή εικόνα του Χαλκειούς που έχει μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο. Μετανάστες υπό την επήρεια αλκοόλ τρομοκρατούν οδηγούς και πετροβολούν διερχόμενα οχήματα», ανέφερε στην ομιλία της η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα των Καμποχώρων.

Η τραπεζική μαφία ελέγχει πλήρως τη ροή χρήματος χάρη στη δικτατορία της ΕΚΤ...


Απο globinfo freexchange

Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δημιούργησε μια πλημμύρα ρευστότητας, υποτίθεται για να δημιουργήσει ανάπτυξη και να τονώσει την πραγματική οικονομία. Ωστόσο, φαίνεται ότι με κάποιο τρόπο η ρευστότητα "εξαφανίστηκε".

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα gefira.org, μετά από σχεδόν δύο χρόνια ποσοτικής χαλάρωσης, η αύξηση του ΑΕΠ της ευρωζώνης άρχισε να επιβραδύνεται αντί να επιταχύνεται. Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της ΕΚΤ, για την αύξηση του ΑΕΠ κατά 1 ευρώ απαιτείται να τυπωθούν 18,5 ευρώ μέσω ποσοτικής χαλάρωσης, που σημαίνει ότι 80 δισ. ευρώ σπαταλώνται σε μηνιαία βάση! Η ιστοσελίδα εύλογα αναρωτιέται που πηγαίνουν όλα αυτά τα λεφτά της ποσοτικής χαλάρωσης, καθώς είναι φανερό ότι δεν πηγαίνουν στην πραγματική οικονομία.

Το φρεσκοτυπωμένο χρήμα φυσικά δεν εξαφανίζεται, ούτε πρόκειται για κανένα μυστήριο. Η ποσοτική χαλάρωση κατευθύνεται προς το Ευρωπαϊκό τραπεζικό καρτέλ των μεγαλύτερων τραπεζών, οι οποίες ουσιαστικά ελέγχουν την ΕΚΤ, τις πολιτικές μαριονέτες και άρα, τη ροή του νέου χρήματος.
Η ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω ποσοτικής χαλάρωσης αποτελεί επομένως μια καθαρή κοροϊδία και οι αριθμοί το αποδεικνύουν, καθώς η αναλογία 1 ευρώ αύξησης του ΑΕΠ για κάθε 18,5 ευρώ νέου χρήματος που τυπώνεται μέσω ποσοτικής χαλάρωσης είναι εξωφρενικά μικρή. Και αυτό μπορεί να εξηγηθεί μόνο από το γεγονός ότι η τραπεζική μαφία ανακυκλώνει το φρέσκο (και ουσιαστικά δωρεάν) χρήμα για τον εαυτό της, ανοίγοντας την κάνουλα της ρευστότητας πατά περίπτωση και κατά βούληση, ελέγχοντας έτσι πλήρως την κατεύθυνση του νέου χρήματος.