Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Μια πραγματεία κατά του φόβου...


Το Πολίτευμα της Δραχμής ή ένα γράμμα στ 17αρια Ελληνόπουλα, 
αγόρια και κορίτσια

Του Σπύρου Στάλια, 
Οικονομολόγου Ph.D

Στο κείμενο που ακολουθεί, περιγράφεται, με όση σαφήνεια είναι δυνατόν, για το πώς λειτουργεί μια οικονομία που εκδίδει το δικό της νόμισμα. Με άλλα λόγια, ποίοι είναι οι σκοποί ενός σύγχρονου κράτους που εκδίδει το νόμισμα του, και πως οι σκοποί αυτοί ικανοποιούνται υπέρ του Λαού. 

Παράλληλα είναι και μια μικρή πραγματεία κατά του φόβου που διακατέχει τους Έλληνες, που ενώ υποφέρουν με το ευρώ, δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτό, γιατί φοβούνται, ως αμνήμονες, ότι με την δραχμή όλα θα γίνουν κόλαση, ενώ ήδη ζουν στην κόλαση. Ο φόβος είναι φοβερό συναίσθημα, γιατί σαν σεισμός διαλύει κάθε αρετή του ανθρώπου και της κοινωνίας. Με τον φόβο η λογική πάει περίπατο.

Τέλος,  επειδή  το κείμενο είναι απλό, χωρίς να χάνει ούτε ένα ιώτα  από την επιστήμη,  απευθύνεται κυρίως στα νέα παιδιά, τα 17ρικα,  που τα καλούν να ψηφίσουν χωρίς να τους έχουν δώσει καμία γνώση σε αυτό που καλούνται να ψηφίσουν. Έτσι εύκολα θα γίνουν άβουλα όργανα αυτών των άθλιων κομμάτων και της ανεύθυνης καθεστηκυίας τάξης της χώρας, για να συνεχίζεται, μέσα από την φιλοδοξία τους και την αρπακτικότητα τους, το άθλιο καθεστώς του ευρώ των τραπεζιτών. Προσπαθούν να βάλουν και τα νέα παιδιά στο φόβο, να μην σκέπτονται, να μην μπορούν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Να θεωρούν την εξαθλίωση ως φυσικό μέρος της ζωής και μάλιστα να την θεωρούν και ωραία.

Ο φόβος καταλύεται μόνο με την γνώση και αυτό το κείμενο αυτό προσπαθεί να κάνει. Είναι μια άσκηση κατά του φόβου  μέσω της γνώσης. Η παλιά καλή μέθοδος των Ελλήνων του Λόγου.

Μεταναστευτικό:"Μπάτε σκύλοι αλέστε" στο προτεκτοράτο "Η Ελλάς"!!!


Αλήθεια ή ψεύδος η επαναπροώθηση χιλιάδων μεταναστών από τη Γερμανία;

Τι τελευταίες ημέρες δημοσιεύθηκε ότι υπάρχει συμφωνία της Ελλάδος με την Γερμανία για μεταφορά 3.000 προσφύγων στην Κρήτη (κρίθηκαν υπεράριθμοι στην Γερμανία), στα πλαίσια των προβλέψεων της συνθήκης  “Δουβλίνο ΙΙΙ”.

Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού Συντονιστικού Οργάνου Γ. Κυρίτσης διέψευσε δημόσια την είδηση και ο Αναπλ. Υπουργός Μεταν. Πολιτικής Γ. Μουζάλας  δήλωσε κατηγορηματικά:
“Τα σενάρια είναι ψευδέστατα και εκ του πονηρού. Προσπαθούν να δημιουργήσουν πανικό και πρόβλημα στη σχέση μας με την Ευρώπη και με αυτή την έννοια τα χαρακτηρίζω και αντιπατριωτικά! Δεν υπάρχει ούτε ψήγμα αλήθειας”.
Ας δούμε όμως και ας αξιολογήσουμε τα στοιχεία  που υπάρχουν:

1. Την μεταφορά 3.000 μεταναστών από την Γερμανία  επιβεβαίωσε δημόσια ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς (λέει ψέματα;)

2. Σύμφωνα με τον γραμματέα πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη,  3.000 πρόσφυγες θα μεταφερθούν αρχικά από συνολικά 5.000 που θα μεταφερθούν στο νησί. (Τι λέει η ΝΔ για αυτό;)

3. Ταυτόχρονα προκλήθηκε σύσκεψη του κ. Μουζάλα με τους δημάρχους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, μαζί με τον Περιφερειάρχη, όπου ετέθη το θέμα μεταφοράς στην Κρήτη, σε τέσσερα κέντρα φιλοξενίας, περίπου 2.000 προσφύγων και μεταναστών, μετά τη λήξη της τουριστικής σεζόν, τον Νοέμβριο.

Ερωτούμε τον κ. Μουζάλα:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ