Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Πανστρατιά για τον αντιασφαλιστικό Αρμαγεδώνα

Ανακοίνωση

Το Ε.ΠΑ.Μ. χαιρετίζει τις αποφάσεις των συνδικάτων, φορέων και συλλογικοτήτων ενάντια στο αντιασφαλιστικό Νομοσχέδιο της κατοχικής κυβέρνησης. Άλλωστε μέχρι τώρα, οι μόνοι που, καταρχήν, εκφράζουν την ικανοποίησή τους, είναι οι «θεσμοί».
Βλέπουμε την ξενοδουλεία και τον αμοραλισμό του πολιτικού προσωπικού, τους κυνοβουλευτικούς σκυλοκαβγάδες τους, ενώ συμφωνούν κι από κοινού προπαγανδίζουν «την αναγκαιότητα» και «την σκοπιμότητα» των αντιλαϊκών μέτρων!

Γνωρίζουμε τους γραφειοκράτες του κομματικού συνδικαλισμού που «διαπραγματεύονται» κάποιες μικρές, προσωρινές «εξαιρέσεις» προκειμένου να πουλήσουν στην εκλογική τους πελατεία φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Όλα αυτά είναι αφόρητα, παλιά και τετριμμένα… Αυτό που φέρνουν όμως είναι καινούργιο… Δεν πρέπει να το βιώσουμε ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας!

Σύνταξη;: ..forgetit!!!


Νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό...Τόνοι μελανιού χάνονται κάθε μέρα τις τελευταίες εβδομάδες...Πολύ κακό για το τίποτα!!! Σε λίγο δεν θα μιλάμε καθόλου για αυτές!!!.ΑΦΟΎ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ...Για ανύπαρκτα πράγματα δεν έχεις και πολλά να πείς!!!





[Το ηχητικό απόσπασμα είναι απο την εκπομπή "Στο μικρόφωνο" με τον Δημ. Καζάκη της 13ης Ιαν. 2016 στον διαδικτυακό σταθμό e-roi - https://www.youtube.com/watch?v=aoc77LaLwJo]

Αραγε πόσο απέχει απο την πραγματικότητα αυτό που περιγράφει το επόμενο ηχητικό; [Απο την "Ελληνοφρένεια" 14 Ιαν. 2016]


Σύγχρονη δικτατορία

Του Γιάννη Μακριδάκη

Τα δίδακτρα θα μπουν στα δημόσια σχολεία διότι ο καταναλωτικός καπιταλισμός δεν έχει άλλα περιθώρια ζωής από το να φάει όλες του τις σάρκες. Όχι μόνο θα μπουν λοιπόν αλλά πιθανότατα θα ενταχθούν και στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, από τον οποίον εξαιρέθηκαν τα δίδακτρα των ιδιωτικών.

Η επόμενη φυσικά κίνηση θα είναι κάθε σχολείο να πληρώνει τους δασκάλους και τους καθηγητές του και όσα σχολεία δεν είναι ανταγωνιστικά και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις να κλείνουν.
Μήπως σας φαίνεται υπερβολικό το σενάριο;

Το κράτος σε λίγο θα συντηρεί μόνο τους αιρετούς, τους υπαλλήλους τους σε βουλή, υπουργεία, εφορείες κλπ, στρατιωτικούς, μπάτσους και παπάδες, οι οποίοι θα φάνε κι αυτοί κλώτσο μία των ημερών από τον κρατικό κορβανά αλλά μάλλον τελευταίοι.

Ο πόλεμος της Ευρώπης


Του Βασίλη Βιλιάρδου

Η Ελλάδα ευρίσκεται στο επίκεντρο της σύγκρουσης των Η.Π.Α. με τη Γερμανία, αντικείμενο της οποίας είναι η ηγεμονία της ηπείρου μας, ενώ καιροφυλακτούν η Ρωσία και η Κίνα – οπότε η κρίση θα διαρκέσει πολλά χρόνια ακόμη 
«Η Γερμανία συνηθίζει να κερδίζει όλες τις μάχες, χάνοντας τελικά τον πόλεμο. Με βάση όλα όσα συμβαίνουν λοιπόν, φαίνεται πως η ιστορία επαναλαμβάνεται – αν και με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, επειδή οι οικονομικοί πόλεμοι, στους οποίους οι Η.Π.Α. είναι αναμφίβολα εξαιρετικά ισχυρές, ακολουθούν διαφορετικούς κανόνες» (πηγή).

Ανάλυση

Η χώρα που δεν επιθυμεί τη δραστηριοποίηση του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη είναι αναμφίβολα η Γερμανία – έχοντας χρηματοδοτήσει την Πορτογαλία, έτσι ώστε να το εξοφλήσει, καθώς επίσης την Ιρλανδία. Υπενθυμίζουμε πως η ΕΚΤ επέτρεψε στην κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας την εκτύπωση 40 δις € περίπου, τα οποία θα αποπληρωθούν μετά το 2040 – ως αντάλλαγμα για την ανάληψη των χρεών των τραπεζών, εκ μέρους του κράτους.
Εν τούτοις, στην περίπτωση της Ελλάδας, επιμένει πως είναι απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ – ενώ η ίδια η Ελλάδα, προηγουμένως μέσω του κ. Σαμαρά (ο οποίος ανετράπη λίγο αργότερα) και πρόσφατα από τη σημερινή κυβέρνηση (που μάλλον δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία της), τάσσεται επίσης εναντίον του ΔΝΤ.

Δημ. Καζάκης: "Τζάμπα χρήμα ("νταβατζιλίκι") για τις τράπεζες...και οσονούπω Eurocommercial papers..."

Με αφορμή το παρακάτω δημοσίευμα, ακούστε το  ενδιαφέρον σχόλιο του Γ.Γ. του Ε.Πα.Μ. Δημ. Καζάκη, απο την εκπομπή του διαδικτυακού σταθμού "e-roi"  "Στο μικρόφωνο" (Τετάρτη 13 Ιαν. 2016).



Γ. Στουρνάρας: Είχα προειδοποιήσει καιρό πριν για τα capital controls
«Υπήρχε ένας τρόπος διαπραγμάτευσης ο οποίος δεν ήταν συνεπής με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη», ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης, ενώ αποκάλυψε ότι καιρό πριν είχε προειδοποιήσει για τα capital controls.
Ερωτηθείς αν είχε δει τα capital controls να έρχονται και αν είχε προειδοποιήσει και προειδοποιηθεί για αυτά, απάντησε «ναι, καιρό πριν», ενώ εξηγώντας γιατί δεν είχε γίνει αντιληπτή η έκταση του ζητήματος, σημείωσε ότι «υπήρχε ένας τρόπος διαπραγμάτευσης ο οποίος δεν ήταν συνεπής με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Και το έκανα σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση».
Αναφερόμενος στο πρώτο εξάμηνο του 2015, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι ερχόντουσαν αρνητικά μηνύματα από το εξωτερικό. «Όχι απλώς μου ερχόντουσαν, μην ξεχνάτε κάθε 15 ημέρες συναντιόμασταν στην Φρανκφούρτη γινόταν μάχες δίναμε μάχες για να πάρουμε ρευστότητα. Αλλά είχα μηνύματα και από τα Eurogroup, από τα άτυπα συμβούλια που συμμετέχουμε και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών», διευκρίνισε.