Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Τι δεν κατάλαβες πατριώτη..οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα σου παίρνουν τα μαγαζιά…


Πλιάτσικο δίχως τέλος από μια τραπεζική μαφία και από μια πολιτική αλητεία αριστερών μιζαδόρων που κάνουν πλάτες στο μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο του πλανήτη.

Με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η alpha bank μας ανακοινώσε την τιτλοποίηση επιχειρηματικών δάνειων ύψους 320.000.000 € όπου αγοραστής ήταν η Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων...ουάουυυυ ρε παιχταράδες των Βρυξελλών απο πότε ενας ευρωπαϊκός θεσμός ψωνίζει από τις εμπορικές τράπεζες επιχειρηματικά δάνεια;;; Που τα βρήκατε ρε μάγκες τα 320 εκατομμυριάκια… σας τα τύπωσε ο Ιταλός μαφιόζος κεντρικός τραπεζίτης και βάσει ποιου άρθρου του καταστατικού σας;;;;

Ο Νετανιάχου καλεί 10 ξένους πρεσβευτές για εξηγήσεις...


O πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ισραήλ Ντάνιελ Σαπίρο θα συναντηθεί απόψε [27 12 2016] με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δύο ημέρες μετά την έγκριση, χάρη στην αποχή των ΗΠΑ, από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενός ψηφίσματος κατά της εποικιστικής δραστηριότητας του Τελ Αβίβ.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο πρεσβευτής Σαπίρο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου απόψε το βράδυ» επισήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ σε ένα σύντομο δελτίο τύπου.
Επιπλέον, οι απεσταλμένοι άλλων δέκα κρατών κλήθηκαν για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

Πρόκειται για τους πρεσβευτές 10 εκ των 14 χωρών που ενέκριναν το ψήφισμα και έχουν πρεσβείες στο Ισραήλ: η Βρετανία, η Κίνα, η Ρωσία, η Γαλλία, η Ιαπωνία, η Ουρουγουάη, η Ισπανία, η Ουκρανία και η Νέα Ζηλανδία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Εγκαταλείψτε τη Γαλλία – Γυρίστε πίσω στην πατρίδα

Ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ, Avigdor Liebermann σε σημερινές του δηλώσεις κάλεσε την εβραϊκή κοινότητα που διαμένει μόνιμα στη Γαλλία να εγκαταλείψει τη χώρα και να επιστρέψει στο Ισραήλ.

Αναλυτικά ο Avigdor Liebermann δήλωσε «δεν είναι η χώρα σας, δεν είναι η γη σας, εγκαταλείψτε τη Γαλλία, γυρίστε στην πατρίδα σας το Ισραήλ». Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται σε συνέχεια της απόφασης του Benjamin Netanyahu να απέχει από τη διάσκεψη των Παρισίων η οποία θα έχει στο επίκεντρό της την επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος και είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιανουαρίου.

Έφτασε η ώρα της διχοτόμησης των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου: Παρέλαβαν κράτη και θα παραδώσουν κοινότητες...


Κάποια στιγμή η οικονομική κρίση θα τελειώσει αλλά εάν έχουν, ταυτόχρονα, τελειώσει και οι ΑΟΖ, τότε δεν θα υπάρχει μέλλον στον ελλαδικό χώρο διότι υπάρχει πιθανότητα ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, που παρέλαβαν κράτη να παραδώσουν κοινότητες.

Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης

Ποτέ στην μεταπολεμική μας ιστορία δεν είχαμε τόσους λίγους φίλους, αλλά ο Αλέξης κάνει βόλτες σε νησιά που δεν έχουν σύνορα, επιτρέπει σε Υπουργό του να λέει ότι δεν πειράζει να χάσουμε μερικά νησιά στο Αιγαίο, αποκαλεί «μπούλη» τον Υπουργό Άμυνας, πηγαίνει να προσκυνήσει τον μεγάλο ηγέτη της Κούβας που θα ήθελε πολύ να του μοιάσει και παριστάνοντας, επιτέλους, τον Ανδρέα ετοιμάζεται να διώξει το καταραμένο ΔΝΤ από την πατρίδα μας. Ο Ανδρέας, όμως, είχε μιλήσει για το ΔΝΤ πολύ πριν γεννηθεί ο Αλέξης. Ο κίνδυνος να παραδώσουμε την ελληνική ΑΟΖ στο ΤΑΙΠΕΔ και να τεμαχίσουμε την κυπριακή ΑΟΖ φαίνεται να πλησιάζει. Τα μεγάλα μας προβλήματα και οι κρίσεις με την Τουρκία μπορεί να ξεκίνησαν το 1973 αλλά το μεγάλο γεγονός της πρόσφατης ιστορίας μας ήταν η μεγαλειώδης πράξη ανακήρυξης της Κυπριακής ΑΟΖ, το 2004, από τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο. Τους έπιασε, τότε, όλους στον ύπνο.

Οι Τούρκοι έκαναν μια πολύ απλή δήλωση λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζουν την ανακήρυξη της ΑΟΖ της Κύπρου και τίποτε άλλο. Χρόνια αργότερα κατάλαβαν το λάθος τους αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να βρουν τρόπο να το διορθώσουν. Όταν άρχισαν τους βρυχηθμούς ήταν ήδη πολύ αργά. Οι Αμερικανοί, που είχαν ανακηρύξει και οριοθετήσει την ΑΟΖ τους από την δεκαετία του 1980, δεν κατάλαβαν και αυτοί την χειρονομία Παπαδόπουλου και αναγνώρισαν αμέσως την κυπριακή ΑΟΖ. Και οι Αμερικανοί, επίσης καθυστερημένα, κατάλαβαν το λάθος τους γιατί δεν ήθελαν η Μεσόγειος να γίνει μια λίμνη των ΑΟΖ των κρατών της Μεσογείου και για αυτό πολεμούν τόσα χρόνια την δημιουργία ΑΟΖ για την Ελλάδα και, μονότονα, τονίζουν «να φτιάξετε ΑΟΖ αφού πρώτα τα βρείτε με την Τουρκία».