Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Σχόλασε το πανηγύρι και η αποστολή εξετελέσθη...


Του Δημήτρη Καζάκη

Τα «μάζεψαν» οι αγρότες από το Σύνταγμα. Η παράσταση έλαβε τέλος. Η πολιτική ζωοπανήγυρις του κ. Μπούτα με παράτες και γραφικότητες, που ανέλαβε να οργανώσει το ΚΚΕ, κέρδισε τις επιδοκιμασίες όλων των μέσων μαζικής εξημέρωσης. Κι έτσι mission accomplished, όπως ίσως να είπαν και τα μεγάλα αφεντικά στο παρασκήνιο.

Τι ακριβώς παίχτηκε; Εδώ και πάνω από μια εβδομάδα οι ηγεσίες της ΝΔ, του ΚΚΕ και της κυβέρνησης έψαχναν ένα τρόπο να «ξεφουσκώσουν» τα μπλόκα. Να μην επιτρέψουν την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων. Όλοι τους έτρεμαν τη στιγμή που τα χωριά θα αποφάσιζαν να κατέβουν και τότε, ποιός θα μπορούσε να ελέγξει την αγροτιά;
Άλλωστε τα περισσότερα μπλόκα στήθηκαν από τους γνωστούς αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ και του ΚΚΕ, για τα μάτια του κόσμου, όχι για να κινητοποιηθούν οι αγρότες, αλλά για να μην κινητοποιηθούν. Για να μην υπάρξουν ανεξάρτητα συντονιστικά που θα ένωναν τον αγροτόκοσμο στη βάση αιτημάτων εναντίον του καθεστώτος κατοχής, εναντίον του ξεκληρίσματος των αγροτών.

Έτσι εξαρχής οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ και του ΚΚΕ έδωσαν μάχη να μην υπάρξει κανενός είδους ενότητα των αγροτών. Έφτιαξε ο καθένας το ταμπούρι του στο μπλόκο που έλεγχε κομματικά και δεν επέτρεψε να σμίξει ο αγροτόκοσμος κάτω από κοινά αιτήματα, σε μια ενιαία κοινή κινητοποίηση. Και φυσικά με κανένα τρόπο δεν ήθελαν να διατυπωθούν αιτήματα πέρα από την απόσυρση του λεγόμενου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 12 ΦΕΒΡ. 2016- ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ. ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ...


Το  ΕΠΑΜ,  συμμετείχε απόψε 12 Φεβ. 2016 στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια  των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, δίνοντας διπλό μήνυμα αντίστασης και αγώνα. Τόσο στην κυβέρνηση και το πολιτικό προσωπικό της χώρας, όσο και στο κομματικό κατεστημένο του αγροτοσυνδικαλισμού, του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που καπηλεύονται και ποδηγετούν κάθε γνήσια έκφραση του λαϊκού παράγοντα που παλεύει να γεννηθεί και να οργανωθεί χωρίς την διαμεσολάβησή τους.

Το Ε.Πα.Μ.  έδωσε ακόμη μια φορά το βροντερό παρόν  για τον μοναδικό σκοπό που μπορεί να ενώσει τον λαό μας. Αυτόν του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, για την ανοικοδόμηση και ανασυγκρότηση της ίδιας μας της πατρίδας.

Για την εθνική ανεξαρτησία, την λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα απο την παρουσία του Ε.Πα.Μ. δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ