Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Bloomberg: Ο Σόιμπλε εξετάζει διπλό νόμισμα για την Ελλάδα!


Σχόλιο ιστολογίου: Αν αυτό συμβεί ετοιμαστείτε για την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας....

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να έχει αναλύσει το ενδεχόμενο αυτό, χωρίς να το έχει ακόμα υιοθετήσει - Δεν διαψεύδει ο εκπρόσωπός του, που παραπέμπει σε παλαιότερη δήλωση πως «γνωρίζουμε αυτές τις πληροφορίες, αλλά δεν σχολιάζουμε»
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βίολφγκανγκ Σόιμπλε ανέβασε σήμερα την πιθανότητα εφαρμογής διπλού νομίσματος για την Ελλάδα, εφόσον αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, βάσει πληροφοριών που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον του. 
Ο Σόιμπλε φέρεται να ανέφερε την ιδέα επιβολής παράλληλου νομίσματος σε πρόσφατη συνάντηση, χωρίς πάντως να την υιοθετεί, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που την παρακολούθησαν και οι οποίοι διατηρούν την ανωνυμία τους. Στην ίδια σύσκεψη ο γερμανός υπουργός έφερε το παράδειγμα του Μαυροβουνίου, που χρησιμοποιεί το ευρώ, αλλά δεν είναι μέλος της νομισματικής ένωσης, συμπληρώνουν.

Αν θέλει κάποιος να προκαλέσει πυρκαγιά στα Βαλκάνια και την Ελλάδα, υπάρχει καλύτερη συγκυρία;


Σχόλιο «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ-ΕΠΑΜ»: Διαβάστε με απόλυτη προσοχή αυτό το άρθρο και κρατήστε το. Σύντομα κανείς δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε, ή ότι δεν κατάλαβε το πόσο η Πατρίδα κινδυνεύει αυτή τη στιγμή και το σύνολο των παριστάνοντων την πολιτική ηγεσία της χώρας περί άλλων τυρβάζουν, ή ηθελημένα παρασιωπούν!

Του Δημήτρη Καζάκη

Η υπόθεση των Αλβανών ενόπλων που εισέβαλαν στο Κουμάνοβο με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, δεν είναι μια απλή περιθωριακή ιστορία κάποιων "εξτρεμιστικών" στοιχείων. Η Όλμπραιτ έτρεξε να εμπλέξει την Ελλάδα στην υπόθεση, προσπαθώντας να αθωώσει την μισθοφορική παραστρατιωτική οργάνωση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, UCK, η οποία συνεχίζει να δρα από το έδαφος του Κοσόβου.

Μπροστά σε νέα καντονοποίηση των Βαλκανίων.

Το επεισόδιο στο Κουμάνοβο δείχνει καθαρά ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί ξανά ως αποσυνθετικό παράγοντα των Βαλκανίων τη συμμορία του UCK. Μέχρι τώρα η περιοχή που ελέγχει ο UCK, υπό την προστασία του ΝΑΤΟ, χρησιμοποιήθηκε κυρίως για την συγκέντρωση και εκπαίδευση Ευρωπαίων κυρίως μισθοφόρων από ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου να προωθηθούν προς το νότο της Τουρκίας και ύστερα στη Συρία.

Ιστορικά…


Του Γιάννη Μακριδάκη

Η επενδυτική αριστερά έγινε κυβέρνηση στις 25/1/15 με προεκλογική δέσμευση ότι δεν θα ακολουθήσει τις πρακτικές και την εθελόδουλη πεπατημένη των προηγούμενων.

Πρώτη της βέβαια κίνηση ήταν η πρόταση και εκλογή του Προκόπη ως ΠτΔ, προφανώς για να σπάσει το ηθικό και να εξευτελίσει όσους βουλευτές της το έλεγε η καρδούλα τους για συνέπεια λόγων και πράξεων.

Κατόπιν, στις 20/2/15 υπέγραψε την παράταση του προϋπάρχοντος Μνημονίου και την υποχρέωση να κλείσει θετικά την Αξιολόγησή του για να λάβει νέα δανεικά με τα οποία θα πληρώνει τα παλιά.

Έκτοτε ζούμε όλοι μία ανιαρή θεατρική παράσταση με τίτλο “Μια δημιουργική ασάφεια”, τόσο ανιαρή ώστε αν και κάνουν τα πάντα οι κυβερνητικοί ανόητοι ή απλώς πολιτικοί απατεώνες για να την κάνουν όσο πιο αγωνιώδη μπορούν, το αποτέλεσμά της είναι γνωστό διότι έχει ήδη υπογραφεί. Ολοκλήρωση του υφιστάμενου Μνημονίου και υπογραφή ενός ακόμη νέου Ομοίου.

Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΗΣ..(Ή ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ...)


Σχόλιο του ιστολογίου στο τέλος του άρθρου (και σημειώστε οτι ο Γ. Τόλιος ειναι
διδάκτωρ Οικονομικών και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ...Αλλοίμονο...)

Του Γιάννη Τόλιου* 

Το τελευταίο διάστημα προβάλλονται τα πλέον αντιφατικά σενάρια για τις μελλοντικές εξελίξεις που συμπυκνώνονται στις φράσεις «κωλοτούμπα ΣΥΡΙΖΑ», νέες εκλογές, δημοψήφισμα, κ.ο.κ. Όλα έχουν ως αφετηρία την πιθανή έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς» (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) που η πορεία τους θυμίζει «σκωτσέζικο ντουζ». Τα συστημικά «ΜΜΕ.» εντείνουν την παραπληροφόρηση και κινδυνολογία με στόχο τον εκφοβισμού του λαού για την αναγκαιότητα «σκληρών μέτρων» προκειμένου να εξασφαλισθεί η «πάση θυσία» παραμονή στην ευρωζώνη και το ευρώ. Το πολιτικό μνημονιακό κατεστημένο Σαμαρά-Βενιζέλου και από κοντά το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη σε συγχορδία με την εγχώρια οικονομική ελίτ κάνουν ότι μπορούν για να πετύχουν την «αριστερή παρένθεση» στη διακυβέρνηση της χώρας.

ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» ΚΑΙ ΤΟ «ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ»

Με τη δημιουργία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έγινε η πρώτη δοκιμαστική αναμέτρηση με τους «θεσμούς», η οποία κατάληξε στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη. Μια συμφωνία με πολλές υποχωρήσεις από τις «κόκκινες γραμμές» των προγραμματικών δηλώσεων και πολύ περισσότερες από το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Στη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση αποκαλύφθηκαν οι σοβαρές ανεπάρκειες, τόσο λόγω απειρίας, όσο και εξ’ αιτίας ταλαντεύσεων και απουσίας σαφούς στρατηγικής και τακτικής της «διαπραγματευτικής ομάδας».