Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ευρωδικαστήριο: Η Ελλάδα οφείλει να επιστρέψει επιδοτήσεις 435 εκατ. ευρώ


Την επιστροφή 425 εκ ευρώ των επιδοτήσεων Χατζηγάκη επέβαλε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την Τρίτη σύμφωνα με τον Πήτερ Σπήγκελ των Financial TImes.

Σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει αναφέρεται ότι: «Το δικαστήριο επιβεβαιώνει την υποχρέωση της Ελληνικής κυβέρνησης να επιστρέψει στα ταμεία της Κομισιόν τις παράνομες επιδοτήσεις 425 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν στους αγρότες για καταστροφές από ακραία καιρκά φαινόμενα».

Πηγή:http://www.enikonomia.gr/timeliness/52096,Eyrwdikasthrio-H-Ellada-ofeilei-na-epistreyei-epidothseis-435-ekat-eyrw-.html

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:Ολη η απόφαση ΕΔΩ

Ολα ήταν ένα τραγικό λάθος...


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Η χώρα έχει εμπλακεί στη δίνη πολύ σοβαρών διεθνών προβλημάτων με παγκόσμια σημασία. Θέλουν να την κάνουν νέο ιστορικό “παράδειγμα” για την εποχή του ανερχόμενου χρηματοπιστωτικού ολοκληρωτισμού που ανατέλλει. Απειλείται με καταστροφή ως χώρα πια. Όπως πάμε, οι ‘Ελληνες θα έχουν τη μοίρα των Εβραίων επί του αυτοκράτορα Τίτου, να διασκορπισθούν δηλαδή στα πέρατα της Γης, χωρίς συνείδηση καν τι τους συνέβη.

Η πάσης φύσεως ηγεσία όμως της χώρας δεν αντιλαμβάνεται καν το διεθνές περιβάλλον. Δεν το ξέρει καθόλου, δεν έχει δουλέψει, όπως δεν δούλεψε και για τίποτα και ποτέ στη ζωή της, και το διαβάζει συστηματικά λάθος. ‘Ολες οι στρατηγικές της παραδοχές είναι εσφαλμένες και συχνά υποβολιμιαίες. Εκλαμβάνει τις επιθυμίες της για πραγματικότητες, φτιάχνοντας σχήματα όχι γιατί στέκονται κάπου, αλλά γιατί νομίζει ότι την εξυπηρετούν. Εκμεταλλευόμενοι ένα περιβάλλον απίστευτης διανοητικής και ηθικής παρακμής, οι “πράκτορες επιρροής” των ξένων δυνάμεων μπορούν πολύ εύκολα να χειραγωγήσουν και τους ‘Ελληνες πολιτικούς και τις κρατικές υπηρεσίες και τους υπόλοιπους θεσμούς της χώρας.