Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Η ζώνη του λυκόφωτος


Toυ Αρη Οικονόμου

Ενώ η Ελλάδα οδηγείται στο γκρεμό από την κυβέρνηση της, η Ευρωζώνη, εκτός από το ότι «πνίγει τα παιδιά της», δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στις χώρες που δεν είναι μέλη της – αν και παράλληλα αυξάνονται οι πιθανότητες να διαλυθεί
«Ο πρωθυπουργός προσέφερε μία πραγματικά ανεκτίμητη υπηρεσία στην παγκόσμια ελίτ, καθώς επίσης στη Γερμανία: έπεισε την πλειοψηφία των Ελλήνων πως είναι αδύνατη η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη χωρίς μνημόνια, ότι δεν είναι τόσο άσχημο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, καθώς επίσης πως η σκλαβιά του χρέους είναι υποφερτή.
Σωστά λοιπόν η καγκελάριος είχε δηλώσει ευχαριστημένη ότι, «οι εκλογές στην Ελλάδα δεν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά της λύσης του» – αν και ελάχιστοι κατάλαβαν τότε τι ακριβώς εννοούσε ή ποιός ήταν ο στόχος που έκλεισαν οι τράπεζες, επιβάλλοντας αμέσως μετά ελέγχους στη διακίνηση των κεφαλαίων» (πηγή).

Άρθρο

Οι Έλληνες δεν έχουν καμία απολύτως αντίρρηση να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν στο κράτος τους, ακόμη και αν δεν είναι ανταποδοτικοί – παρά το ότι δηλαδή δεν εισπράττουν αντίστοιχες υπηρεσίες, όπως συμβαίνει σε πολλά άλλα κράτη.

Ναυάγιο...


Του Γιάννη Μακριδάκη

Δεν τη φανταζόμουν όταν ήμουν παιδί την τραγική κατάντια της ανθρωπότητας, αυτήν που αντίκρισα μεγαλώνοντας, στην οποία, θέλοντας και μη, μετέχω κι εγώ κάθε μέρα.
Ντρέπομαι τα πονεμένα και τα αδικοχαμένα πλάσματα κάθε έμβιου είδους. Ντρέπομαι που λογίζομαι θύτης τους, μόνο και μόνο επειδή, λόγω του ότι ήρθα στον κόσμο τούτον ως άνθρωπος, με ενέγραψαν υποχρεωτικά στα μητρώα της φρίκης, ασχέτως ψυχής.
Μόλυβος όμως πια η ψυχή πάει καρφί για τον πάτο.

Πηγή:http://yiannismakridakis.gr/?p=7283

Καραμανλής και Τσαλδάρης αναφέρονται ως πράκτορες των ναζί σε απόρρητο έγγραφο της CIA


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Ακούστε σχετικό σχόλιο του Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημ. Καζάκη, στην εκπομπή του e-roi (29-10-2015):



...........................................................................................................................................................................
Ένα αποχαρακτηρισμένο - από το 2006 - απόρρητο έγγραφο της CIA που εμπλέκει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Κωνσταντίνο Καραμανλή και Κωνσταντίνο Τσαλδάρη με τους ναζί, παρουσιάζοντάς τους ως πράκτορές των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων και συνεργάτες του Μαξ Μέρτεν, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Πρόκειται για έγγραφο - μαρτυρία διπλωματικού υπαλλήλου σύμφωνα με το οποίο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αλλά και ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης εμφανίζονται σε λίστα των πρακτόρων των ναζί κατά την περίοδο της κατοχής. Ωστόσο η σχετική λίστα  με τους πράκτορες δεν περιλαμβάνεται στο απόρρητο έγγραφο της CIA.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, όσοι αναγράφονται στη λίστα φέρονται να είχαν συνεργαστεί και με τον Μαξ Μέρτεν, τον σφαγέα της Θεσσαλονίκης, στην εξόντωση των Εβραίων της πόλης.

Το άκρως απόρρητο έγγραφο, το οποίο έχει πλέον αποχαρακτηριστεί και έχει αναρτηθεί στη σελίδα της CIA, έχει ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου του 1962.

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ;-Χρηματοδοτική δέσμευση στην Ελλάδα μελετά η Παγκόσμια Τράπεζα


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Ακούστε ένα πρώτο σχόλιο για την πολύ σμαντική αυτή εξέλιξη, απο τον Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ., Δημήτρη Καζάκη.Περισότερες λεπτομέρειες θα ακουστούν στην σημερινή (30-10-2015) εκπομπή "Στο μικρόφωνο" του διαδικτυακού σταθμού τουΕ.ΠΑ.Μ. e-roi γύρω στις 2.00 μ.μ.. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΗΝ...


............................................................................................................................................................................


Η Παγκόσμια Τράπεζα πρόκειται να κάνει μια χρηματοδοτική δέσμευση στην Ελλάδα, διαμέσου του σκέλους της το οποίο ειδικεύεται στον ιδιωτικό τομέα, κάνοντας έτσι μια παρέκβαση από τον παραδοσιακό της ρόλο, ο οποίος είναι να προσφέρει χρηματοοικονομική υποστήριξη σε αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως γνωστοποίησε ένα στέλεχος του θεσμού σήμερα σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Παγκόσμια Τράπεζα είχε ήδη προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα το 2012, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, όμως δεν έχει χορηγήσει χρηματοδότηση στη χώρα αυτή εδώ και πολλές δεκαετίες.

«Σχεδιάζουμε μια περιορισμένη δέσμευση στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος, ο οποίος διευθύνει τις διεθνείς δραστηριότητες του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης (ΔΟΧ ή IFC) της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Διαπραγμάτευση» υπό διπλή κηδεμονία


Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου

Από την Ελληνογερμανική Συνεργασία του 2010, στην Ελληνογαλλική Διακήρυξη του 2015 – Ο Ολάντ «υιοθετεί» την κυβέρνηση, απαιτεί μεταρρυθμίσεις και υπόσχεται «πολιτικές λύσεις» στα ανοικτά μέτωπα με το κουαρτέτο

 Ποιο ήταν το νόημα της διήμερης ελληνογαλλικής φιέστας, που θύμισε τις φαραωνικές συναντήσεις του Καραμανλή-Ντ Εστέν τη δεκαετία του ’70, σε μια Αθήνα χτυπημένη από τη βροχή και ακινητοποιημένη από τα μέτρα ασφαλείας; Όλα έγιναν για να ακούσουμε, σε τρεις σχεδόν ταυτόσημες εκδοχές, την κοινοτοπία ότι, «αφού τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Μνημονίου, μετά θα γίνει συζήτηση για το χρέος»; Και τι διαφορετικό λένε ο Γιούνκερ, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Ντάισελμπλουμ ή ο Ντομπρόφσκις εδώ και τρεις μήνες από τη Συμφωνία;
Θαρρεί κανείς πως η διήμερη επίσκεψη Ολάντ προσφέρθηκε ως αντιπερισπασμός στα ουσιώδη και «γκρίζα» που εξελίσσονταν ταυτόχρονα στο Χίλτον, στις συναντήσεις των κυβερνητικών κλιμακίων με τους επικεφαλής της «τερατόικας», του κουαρτέτου των θεσμών.

Τι θέλουν οι Γάλλοι

Ωστόσο, για να μην υπεραπλουστεύουμε τα πράγματα, ο Γάλλος πρόεδρος είχε αρκετούς λόγους να βρεθεί στην Αθήνα:

Πρώτον, η παρουσία εκπροσώπων μερικών «εθνικών πρωταθλητών» της Γαλλίας -όχι πάντως των «70 επιχειρηματιών» που κατά τις κυβερνητικές διαρροές θα συνόδευαν τον Γάλλο πρόεδρο- σηματοδοτεί ενδιαφέρον συμμετοχής στο «πλιάτσικο» των ιδιωτικοποιήσεων και των δημοσίων προμηθειών.