Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Σκέψεις και συμπεράσματα μέσα από την κατάρρευση.Παρακαταθήκη για ένα μέλλον που πρέπει να υπάρξει.


Πόσος χρόνος νομίζετε πως χρειάζεται για να καταρρεύσουν οι μεγάλες αυταπάτες του κόσμου;

Πολύ περισσότερος απ’όσο χρειάζεται για να παραιτηθεί μία «κακή» κυβέρνηση και στη θέση της να ανέβει μία φαινομενικά και υποθετικά «καλή».Γιατί θα πρέπει πάντα να λέμε στο σήμερα πως οι κυβερνήσεις πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σε μία ευρωπαϊκή χώρα δεν επιβάλλονται, αλλά ψηφίζονται δημοκρατικότατα βάσει ενός στρεβλού εκλογικού νόμου βγαλμένου μέσα από ένα Σύνταγμα για το οποίο ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο οι πολιτικοί παρά οι πολίτες.

Συνεπώς κανονικά δεν θα έπρεπε να διαμαρτύρεται κανένας από αυτούς οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στήριξαν τις κυβερνήσεις που στηρίζουν το παγκόσμιο άδικο σύστημα.Γιατί εκτός από αυτούς οι οποίοι έχουν πλήρη συνείδηση της τάξης τους και των συμφερόντων τους, η πλειοψηφία του κόσμου ψήφιζε και ψηφίζει τελείως ασυνείδητα ή στην καλύτερη περίπτωση για το λιγότερο «κακό».

Η τραγωδία που βιώνουν σήμερα οι λαοί του κόσμου, είναι αποτέλεσμα της δομημένης και νόμιμης απάτης ενός συστήματος που το διαχειρίζονται ελάχιστοι από την μία και από την άλλη είναι αποτέλεσμα μιάς διαρκούς αυταπάτης στην οποία αρέσκεται να βρίσκεται ο άνθρωπος ο οποίος επιμένει να μην αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για τις επιλογές του και του οποίου η αντίληψη για την ζωή και τα πράγματα είναι εντελώς εσφαλμένη.

Ευρωπαίοι μάστορες στο πλιάτσικο


Του Δημήτρη Μηλάκα

[Σχόλιο του ιστολογίου στο τέλος του άρθρου]

Είναι άραγε τόσο ανίκανοι οι Ευρωπαίοι διασώστες της παραπαίουσας ελληνικής οικονομίας που, παρά τα τρία οδυνηρά μνημόνια που επέβαλαν, ακόμη να πετύχουν την ανάνηψη του ασθενούς; Ή μήπως για τον παρατεταμένο επιθανάτιο ρόγχο φταίει η εγγενής ελληνική ανοσία στον εκσυγχρονισμό και τον ευρωπαϊκό νεοφιλε­λεύθερο ορθολογισμό;

Έχουμε την εντύπωση ότι τα παραπάνω ερωτήματα, που σε γενικές γραμμές περιγράφουν και την εγχώρια πολιτική συζήτηση, είναι παραπλανητικά και επανέρχονται διαρκώς στο προσκήνιο για να κρύψουν την ουσία, η οποία είναι προφανής: έπειτα από έξι χρόνια διεθνούς εποπτείας για την εφαρμογή τριών μνημονίων, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να παραπαίει, η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να διαλύεται και το ελληνικό πολιτικό σύστημα παραμένει δέσμιο και εξαρτημένο σε απόλυτο βαθμό από τους δανειστές.

Κοιτώντας αυτήν την πραγματικότητα από μια άλλη σκοπιά (με τη ματιά των δανειστών δηλαδή) τα πράγματα πηγαίνουν (για τους δανειστές προφανώς) ρολόι:

Νέες απειλές και εκβιασμοί από τους «φίλους εταίρους» με άξονα το προσφυγικό

Ανακοίνωση

Σε περαιτέρω ύποπτες μεθοδεύσεις και αφόρητο κλοιό πιέσεων, αποσκοπεί το νέο τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εστάλη στην φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με το «προσχέδιο έκθεσης» που συντάχθηκε από μέλη της Επιτροπής και εμπειρογνώμονες των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά στον έλεγχο των προσφυγικών ροών στην Ευρώπη από την μεριά της Ελλάδας.  

Το προσχέδιο αυτό θα αξιολογηθεί από τον Μηχανισμό Αξιολόγησης Σένγκεν για να καταλήξει στο Συμβούλιο της Ε.Ε., απ’ όπου και θα προκύψει η τελική έγκριση για το αν θα πρέπει να υποδειχθούν και αναληφθούν διορθωτικά μέτρα στην Ελλάδα, ενεργοποιώντας το άρθρο 19α του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ανάπτυξη ευρωπαϊκών ομάδων συνοριοφυλάκων για την διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή διαπιστώνονται σοβαρές παραλείψεις της Ελλάδας στη διενέργεια συνοριακών ελέγχων για τον έλεγχο των προσφύγων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η χώρα μας αμέλησε σημαντικά τις υποχρεώσεις της στην φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Σημειώνει δε, ότι εάν η Αθήνα δεν καταφέρει να λύσει το πρόβλημα σε διάστημα τριών μηνών, τότε δεν αποκλείεται βάζοντας σε εφαρμογή το άρθρο 26 του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν, να δοθεί η δυνατότητα σε άλλες χώρες της ζώνης Σένγκεν να εγκαταστήσουν συνοριακούς ελέγχους, για διάστημα από έξι μήνες έως δύο χρόνια.

Aγροτικό: Μην ακούτε όσους ασκούν χρόνια τώρα την επιτήδεια τέχνη της ξεπούλας! - Ο «προφήτης» McKinsey !!!


Του Δημήτρη Καζάκη

">

Όσο η οργή των αγροτών ξεχειλίζει, τόσο δυναμώνει η επιχείρηση εξαπάτησης από τους γνωστούς αγροτοπατέρες της δεξιάς και της αριστεράς. Τους ίδιους που όλα αυτά τα χρόνια οδηγούσαν τους αγρότες από ήττα σε ήττα, από το κακό στο χειρότερο.

Το θέμα είναι μόνο το φορολογικό και το ασφαλιστικό, τίποτε άλλο, λένε και ξαναλένε στον αγρότη. Οι μεν για να τάξουν στον αγρότη ότι με τον Κυριάκο όλα θα διορθωθούν. Οι δε για να τα ρίξουν όλα στον καπιταλισμό γενικά. Μονά ζυγά δικά τους.

Τρέμουν όλοι τους μην κι ο αγρότης αντιληφθεί το προφανές. Το πρόβλημα δεν είναι η διαχείριση του μνημονίου με ευρώ και ΕΕ, αλλά το ίδιο το καθεστώς κατοχής της πατρίδας από ντόπιους δωσίλογους κι Ευρωπαίους αποικιοκράτες. Και καθώς όλο και περισσότερα ανεξάρτητα συντονιστικά εμφανίζονται για να εκφράσουν πρωτογενώς τον αγρότη, τα λαμόγια των κομμάτων αλυχτούν.

Πρόσεξε μην βάλεις θέμα καθεστώτος! Τι θέλεις, να χάσεις το ευρώ και τις επιδοτήσεις; 'Ετσι του λένε όλοι του κοινοβουλίου. Ακόμη κι ο Περισσός, που του λέει ότι έτσι και φύγουμε τώρα από το ευρώ, χαθήκαμε. Άξιος ο μισθός όλων τους!