Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Αιγάλεω – Η κυβέρνηση παραδίδει το ελληνικό κοινοβούλιο στον έλεγχο των δανειστών


"Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα, δηλώνοντας ότι είναι περήφανη που αποφασίστηκε από μια Βουλή στην οποία προήδρευε η ίδια, ενώ κατά την διάρκεια της ομιλίας της σήκωσε στα χέρια της το πόρισμα της επιτροπής αλήθειας για το δημόσιο χρέος, τονίζοντας χιουμοριστικά και αφήνοντας παράλληλα και αιχμές κατά των πρώην συντρόφων της στο ΣΥΡΙΖΑ: «Σηκώστε το ψηλά, γιατί σε λίγο καιρό θα διανέμεται ως παράνομο υλικό»."

Με βασική ομιλήτρια την Ζωή Κωνσταντοπούλου και με θέμα την «άμεση διαγραφή του χρέους», πραγματοποιήθηκε στο Αιγάλεω η πρώτη μαζική πολιτική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας, μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Στην εκδήλωση, εκτός από την Ζ. Κωνσταντοπούλου, έτερος ομιλητής ήταν και ο Λεωνίδας Βατικιώτης, ενώ διεξάχθηκε με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής της ΛΑΕ Αιγάλεω, στην αίθουσα συνεντεύξεων του δημοτικού σταδίου «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», χθες Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Ελλάδα: Πρωταθλήτρια στην οικονομική ανισότητα


Την τελευταία θέση στην οικονομική ισότητα μεταξύ 28 χωρών της Ευρώπης καταλαμβάνει η Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση του SIM Europe. Παράλληλα βρίσκεται σταθερά στις τελευταίες θέσεις, μετά από χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της φτώχειας και τις ευκαιρίες που προσφέρονται σε παιδιά και νέους να ξεφύγουν από τον τον φαύλο κύκλο.
Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση εδώ

Εθνικό Νόμισμα: Η απαρχή μιας νέας Ελληνικής Άνοιξης

Του Όθωνα Κουμαρέλλα*

Ο μύθος περί της επικείμενης καταστροφής που θα επέλθει εάν προχωρήσουμε σε μονομερή διαγραφή του χρέους και καθιέρωση εθνικού κρατικού νομίσματος εδράζεται, εν πολλοίς, σε δύο βασικές αυθαίρετες παραδοχές - παραμέτρους:

1. Η χώρα δεν παράγει τίποτα, με συνέπεια εάν «απομονωθεί» από την Ευρώπη ο πληθυσμός να πεινάσει.

2. Την καθιέρωση εθνικού νομίσματος θα ακολουθήσει μια τεράστια υποτίμηση και υπερπληθωρισμός με δραματικές επιπτώσεις στα εισοδήματα, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτά, με συνέπεια την καταβαράθρωση των περιουσιακών στοιχείων, τόσο του δημοσίου, όσο και των ιδιωτών.

Κάθε μια από τις παραπάνω παραδοχές είναι αρκετή για να προκαλεί φόβο και να καθιστά επιφυλακτικό προς την εναλλακτική λύση κάθε νουνεχή, αλλά λειψά και μονόπλευρα πληροφορημένο πολίτη, έστω κι αν αναγνωρίζει ο ίδιος ότι οι ακολουθούμενες μνημονιακές πολιτικές οδηγούν σε αργό θάνατο, τόσο την οικονομία της χώρας, όσο και την ίδια την κοινωνία σε εξαθλίωση.

Ας δούμε μια προς μια τις παραπάνω παραμέτρους - φόβητρα: