Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Πακτωλό χρημάτων δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις χρεοκοπημένες τράπεζες


[Σχόλιο ιστολογίου: Ο Τσακαλώτος σε μία στιγμή ...αυτοκριτικής!!]

Με το ενδιαφέρον πλέον να επικεντρώνεται στο κατά πόσο θα συνεχίσουν να είναι σε ελληνικά χέρια οι τράπεζες μετά την ολοκλήρωση της αναγκαίας ανακεφαλαιοποίησης δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Σάββατο 31 Οκτωβρίου το πρωί τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις συστημικές τράπεζες.

Του Λεωνίδα Βατικιώτη

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις οι συνολικές ανάγκες και των τεσσάρων τραπεζών ανέρχονται σε 4,39 δισ. ευρώ με το βασικό σενάριο και σε 14,4 δισ. ευρώ με βάση το δυσμενές  σενάριο εξέλιξης της οικονομίας τα επόμενα χρόνια, ενώ η πλέον εκτεθειμένη τράπεζα είναι η Πειραιώς που χρειάζεται 2,21 και 4,93 δισ. ευρώ, αντίστοιχα. Οι ανάγκες των άλλων τραπεζών προσδιορίστηκαν σε 0,26 δισ. και 2,74 δισ. για την Άλφα, 0,34 και 2,12 για την Γιούρομπανκ και 1,58 και 4,60 για την Εθνική, αντίστοιχα. Οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν διορία μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου να ανακοινώσουν τα σχέδια κάλυψης των κεφαλαιακών τους αναγκών, με βάση τις προϋποθέσεις που όρισε ο νόμος για τις τράπεζες που ψηφίστηκε την ίδια μέρα, με τη διαδικασία κατεπείγοντος. Όπως ακριβώς είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις, με όλους σχεδόν τους βουλευτές να ψηφίζουν σαν γίδια, χωρίς να καταλαβαίνουν το παραμικρό…

Ο Τσίπρας μας παίρνει τα σπίτια!


Tου Γιώργου Δελαστίκ

Δίκιο είχαν τελικά οι δεξιοί, όταν έλεγαν πως αν ποτέ έρθουν στα πράγματα οι αριστεροί, θα πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη! Η κυβέρνηση Τσίπρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που αποφάσισε να καταργήσει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των «κόκκινων» δανείων τους. Δεν φανταζόντουσαν βέβαια ποτέ οι δεξιοί ότι η «αριστερή» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα έπαιρνε τα σπίτια των χρεοκοπημένων για να τα δώσει στους… τραπεζίτες!!! Έλληνες και ξένοι γύπες μαζεύονται ήδη στη χώρα μας για να θησαυρίσουν στις πλάτες των μπατίρηδων.

Ελεύθεροι από αύριο Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, οι πλειστηριασμοί σπιτιών και πρώτης κατοικίας! Αυτό αποφάσισε ο Τσίπρας. Μισό μονόστηλο (!) αφιέρωσε στην είδηση η Αυγή, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. «“Όπως δεν γίνονταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας πριν από αυτήν την απόφαση, έτσι δεν θα γίνονται και από Δευτέρα”, ανέφερε στην Αυγή ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας. Άλλωστε η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή συμφωνίας με τους θεσμούς (της ΕΕ) για το πλαίσιο του νόμου Κατσέλη που θα ισχύσει», γράφει η εφημερίδα – όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

Marion Brown - November Cotton Flower

Όχι στην «Ελληνογερμανική Συνέλευση» λέει το Συμβούλιο Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών


Ανοιχτή επιστολή στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης Α' και Β΄βαθμού απευθύνει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με την οποία λέει ένα ηχηρό «όχι» στην «Ελληνογερμανική Συνέλευση». Η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» αποτελεί έναν θεσμό γερμανικής εμπνεύσεως, για την προαγωγή της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Γερμανίας, που σύμφωνα με το Συμβούλιο κρύβει πολλές παγίδες.

Η επιστολή:

Αξιότιμοι κ.κ. Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, Πρόεδροι και Μέλη των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων,

με αφορμή την «5η Ελληνογερμανική Συνέλευση», οι εργασίες της οποίας πρόκειται να λάβουν χώρα από 4-7.11.2015 στο Βερολίνο, με τον προσήκοντα σεβασμό στον θεσμικό σας ρόλο και την υψηλή κοινωνική σας αποστολή και με αίσθημα ευθύνης θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής:

Όπως είναι ευρέως πλέον γνωστό, η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» αποτελεί θεσμό γερμανικής εμπνεύσεως, τα νήματα του οποίου (έστω και πιο διακριτικά από το παρελθόν μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε) κινεί ο περιβόητος κ. Γιόακιμ Φούχτελ. Ακόμη και τα πνευματικά δικαιώματα του site του θεσμού  αυτού ανήκουν στο γερμανικό δημόσιο όπως αυτό αναφέρει: « © 2011 - 2015 Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung». Στρατηγικός της στόχος είναι η περαιτέρω διείσδυσή της στην οικονομική, πολιτική, πνευματική και κοινωνική ζωή της χώρας μας και η λεηλασία του εθνικού μας πλούτου, με δέλεαρ την παροχή «τεχνογνωσίας», «συμβουλών», «εκπαίδευσης» και άλλης βοήθειας. Όμως η μέχρι τώρα εμπειρία του θεσμού αυτού έχει αποδείξει ότι ισχύει απόλυτα η φράση: «άνθρακας ο θησαυρός». Και στις ελάχιστες, μετρημένες στα δάχτυλα, περιπτώσεις που υπήρξε παροχή ουσιαστικής τεχνογνωσίας αυτό έγινε με το «αζημίωτο» για τα γερμανικά συμφέροντα, μέσω χρηματοδότησης από πόρους του ελληνικού ΕΣΠΑ, χωρίς διαγωνισμό, κατά παράβαση του εθνικού και κοινοτικού δικαίου! Για να μην επικαλεστούμε το γεγονός ότι σύμφωνα με επίσημα γερμανικά στοιχεία, μεγάλο μέρος των δήμων της ΟΔΓ είναι καταχρεωμένοι κι επομένως είναι αμφίβολο στο κατά πόσο είναι σε θέση να παρέχουν καλές πρακτικές στους ΟΤΑ της χώρας μας...