Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Νέα Ιωνία σήμερα: Αποτροπή πλειστηριασμών


ΣΗΜΕΊΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Με πλήρη επιτυχία στέφτηκε η κινητοποίηση που οργάνωσε το Ε.ΠΑ.Μ. Ν.Ιωνίας Ν.Φιλαδέλφειας και Ν. Ηρακλείου σήμερα το απόγευμα στο Ειρηνοδικειο Ν. Ιωνίας για την αποτροπή πλειστηριασμού κατοικιών δύο συμπολιτών μας. Ευχαριστούμε όλες τις συλλογικότητες που συμμετείχαν και υποσχόμαστε  να κάνουμε το παν ώστε να γίνει  πράξη το ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ...
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Με το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας την Τετάρτη 29.10.2014 με στόχο τη ματαίωση δυο πλειστηριασμών κατοικιών πολιτών από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην πρωτοφανή για την περιοχή κινητοποίηση κάλεσαν διάφορες συλλογικότητες που αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Την προγραμματισμένη ώρα (3.45) δεκάδες πολίτες είχαν γεμίσει τους χώρους μέσα και έξω από το Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας, αριθμός που αυξανόταν όσο πέρναγε η ώρα. Η συγκέντρωση των πολιτών λειτούργησε αποτρεπτικά για τους παράγοντες του πλειστηριασμού, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν καθόλου, πλην μιας συμβολαιογράφου η οποία αποχώρησε μόλις είδε το πλήθος.

Κάλεσμα του ΕΠΑΜ στη Δικαστική και Εκτελεστική Εξουσία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ήρθε η ώρα να αποφασίσει κάθε νομικός, (συμβολαιογράφος, δικηγόρος, δικαστικός επιμελητής, δικαστής), ο αστυνομικός και όποιοι άλλοι εκ του νόμου μετέχουν ή θα μπορούσαν να κληθούν για να μετέχουν υποχρεωτικά σε διαδικασίες που αποσκοπούν σε ικανοποίηση νομίμων αξιώσεων (όπως είναι ο πλειστηριασμός), αν τελικά θα παράσχουν υπηρεσίες, που ψευδεπίγραφα φέρεται ότι βρίσκονται στα πλαίσια μιας ευνομούμενης και συντεταγμένης πολιτείας, αλλά που στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα "κοράκια", τα οποία με παράνομες μεθοδεύσεις ετοιμάζονται να αποτελειώσουν τις περιουσίες των ανυπαίτια πτωχευσάντων Ελλήνων πολιτών.

Είναι κοινός τόπος για όλους μας ότι δεν διαβιούμε σε ευνομούμενη πολιτεία γιατί η πατρίδα μας είναι σε κατοχή, υπό την επιτροπεία του τριμερούς οργάνου των "δανειστών", και έχουν καταλυθεί οι συνταγματικές εγγυήσεις για τη δικαστική προστασία, τη δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών, την προστασία της ιδιοκτησίας, της εργασίας, του γάμου, της οικογένειας και της πρόνοιας υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ανέργων, αναπήρων, πολυτέκνων, κ.ά.).

Ν. Ιωνία -Πλειστηριασμοί

Την Τετάρτη 29/10/2014 στις 15:45 το Ε.ΠΑ.Μ. Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Ηρακλείου οργανώνουν στο ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας Λ. Ηρακλείου 269 στο εμπορικό κέντρο IONIA CENTER συγκέντρωση για την αποτροπή πλειστηριασμών σε συμπολίτες μας μαζί με τοπικούς φορείς.


Πάμε αντίστροφα


Του Γιάννη Μακριδάκη

Το ότι ο άνθρωπος έχει δώσει την ενέργειά του προς λάθος κατεύθυνση είναι πλέον βέβαιο.
Γι’ αυτό δυστυχεί ενώ υποτίθεται ότι προοδεύει.
Γι’ αυτό καταστρέφει ενώ υποτίθεται ότι αναπτύσσεται
Γι’ αυτό αποβλακώνεται και γίνεται δούλος ενώ υποτίθεται ότι εκσυγχρονίζεται
Γι’ αυτό αυτοκτονεί ενώ υποτίθεται ότι τρέφεται
Γι’ αυτό καταναλώνει τροφές και ανθρώπους ενώ υποτίθεται ότι τρώει, πίνει και ερωτεύεται
Γι’ αυτό αφανίζει ανθρώπους και άλλα πλάσματα ενώ υποτίθεται ότι εκπολιτίζεται
Γι’ ατό γίνεται κυνικός ενώ υποτίθεται ότι μορφώνεται
Γι’ αυτό ζει ως γρανάζι μηχανής ενώ υποτίθεται ότι ευημερεί
Γι’ αυτό περιορίζεται σε ένα ατελές τεχνητό σύστημα ενώ υποτίθεται ότι ευρύνει τον νου και την οπτική του
Γι’ αυτό θεωρεί φυσικό πόρο το χρήμα ενώ υποτίθεται ότι σπουδάζει
Γι’ αυτό γίνεται ολοένα και πιο αδαής από ζωή ενώ υποτίθεται ότι εξελίσσεται
Γι’ αυτό έχει δημιουργήσει κοινωνίες κανιβάλων ενώ υποτίθεται ότι είναι ον κοινωνικό και αλληλέγγυο
Γι’ αυτό είναι γεμάτος απωθημένα ενώ υποτίθεται ότι ζει

Ο Έλληνας πρέσβης λογοκρίνει 7 ελληνικές και κυπριακές ταινίες... στην Ελβετία


«Αποσύρθηκαν μετά από απαίτηση του Έλληνα πρέσβη στην Ελβετία Χαράλαμπου Μάνεση, την περασμένη Παρασκευή οι πέντε ελληνικές και οι δύο κυπριακές μικρού μήκους ταινίες, που επρόκειτο να προβληθούν στο πλαίσιο του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Λουγκάνο, κάτι που προκάλεσε την οργή των παραγωγών και των σκηνοθετών των ταινιών αυτών. Ο λόγος που ο πρέσβης προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση ήταν ότι στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, υπήρχε ταινία από τα Σκόπια που ανέφερε ως χώρα παραγωγής, τη Δημοκρατία της Μακεδονίας».
  
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω αυτήν την είδηση. Ξέρω: στην Ελλάδα ζούμε και δεν είμαστε χθεσινοί στη λογοκρισία. Ωστόσο αυτό το περιστατικό μου φαίνεται εξωφρενικό. Τερατώδες... Ο Έλληνας πρέσβης απαιτεί να αποσυρθούν πέντε ελληνικές και δύο κυπριακές ταινίες (φροντίζοντας και για τους Κυπρίους αδελφούς, Έλληνες το γένος πλην όμως ουχί Έλληνες πολίτες) από ένα ανεξάρτητο φεστιβάλ κινηματογράφου επειδή υπήρχε ταινία που ανέφερε ως χώρα παραγωγής τη γειτονική μας με το συνταγματικό της όνομα…  Όπως γράφει στην επιστολή του στους υπεύθυνους του φεστιβάλ «η Ελλάδα δεν μπορεί να συμμετέχει» ως σαν οι ταινίες να μην είχαν δημιουργό που έστω αξίζει να ρωτηθεί, αλλά μόνο πατρίδα (που παρεμπιπτόντως δεν έδωσε και φράγκο στα έργα αυτά)…

Αλέκος Αλαβάνος:. "Μόνοι χτές, αύριο μαζί"


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Β'

ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Β 
ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η Iskra παραθέτει την ομιλία του Αλέκου Αλαβάνου στην Συνδιάσκεψη του Σχεδίου Β', η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014.

Ολόκληρη η ομιλία έχει ως εξής:

" Χτες είχαμε εδώ, στον ίδιο χώρο, ένα πετυχημένο μουσικό γλέντι, για την οικονομική στήριξη του Σχεδίου Β, ώστε να μειώσει τις οφειλές του. Σήμερα έχουμε τη Συνδιάσκεψη μας. Η μουσική συγκινεί. Η πολιτική συζήτηση συχνά κουράζει.

Κι όμως ο Κώστας από τη Ρόδο χτες τα έλεγε χαρούμενα με τον ένα και τον άλλο, σήμερα η ομιλία του εκεί που άρθρωνε τη λέξη «πατρίδα» συνοδεύονταν από λυγμούς. Ένιωσα κι εγώ συγκίνηση με τις ομιλίες σας. Δεν είμαστε οι ηττημένοι στρατιώτες που αλληλοενοχοποιούνται. Είμαστε οι μαχητές που με ακμαίο ηθικό ετοιμάζονται για την επόμενη μάχη.  

Οκτώ παρατηρήσεις θα ήθελα να κάνω.

…Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή την αντίσταση...


28η Οκτωβρίου 2014. Άλλη μια παρέλαση για τους ''επισήμους'' με ''καγκελοκρατία'' και ΜΑΤ; ή γιορτή μνήμης του λαού, για την αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στον κατακτητή;

Η εθνική επέτειος του ΟΧΙ ,''έρχεται'' κάθε χρόνο να μας υπενθυμίσει το διαχρονικό καθήκον όλων μας ,να αντιστεκόμαστε απέναντι σε κάθε καθεστώς, που απειλεί την πατρίδα και τον λαό. Τα σύγχρονα οικονομικά όπλα, (χρέος, ευρώ, μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, μηχανισμοί ''στήριξης'') που έχουν ''αντικαταστήσει'' τα στρατεύματα κατοχής, αλλά έχουν τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα, εξασφαλίζουν ''σταθερότητα'' στην αποικιοκρατική κατοχή της χώρας μας.

Τα τελευταία χρόνια, γινόμαστε και ''μάρτυρες'' σε κάθε εθνική επέτειο, της προστασίας με κάθε τρόπο των ''επισήμων'' της κυβέρνησης. Κάγκελα παντού και οπλισμένη αστυνομική δύναμη, προκειμένου να τους διασφαλίσουν την ''ομαλή'' prive παρακολούθηση της παρέλασης, δείχνοντας έτσι την ''πυγμή'' τους. Έτσι θεωρούν ότι αποδίδουν τιμές στους νεκρούς ήρωες της πατρίδας. Το μόνο που ''τιμούν'' ,είναι η νέα κατοχή που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.

Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;

Για τους αμφιβάλοντες περί των τεστ αντοχής...


Tου Δημήτρη Καζάκη

Καταλαβαίνω ότι σ' έναν καλοπροαίρετο άνθρωπο είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει ότι όλοι, μα όλοι τον δουλεύουν ψιλό γαζί. Του φαίνεται απίθανο συμπολίτευση, αντιπολίτευση, ΜΜΕ, Στουρνάρας και κάθε λογής απατεώνας δημοσιογράφος του λένε ένα τόσο μεγάλο ψέμα, ότι οι εγχώριες τράπεζες πέρασαν τα τεστ αντοχής.

Επειδή λοιπόν ρωτούν πολλοί που μπορούν να βρουν τα νούμερα από την ίδια την ΕΚΤ, τους απαντάμε: Θα μπείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΚΤ:


Στη διεύθυνση αυτή θα πάτε στο COUNTRY BY COUNTRY RESULTS. Εκεί θα σας ανοίξει ένα Excel όπου θα βρείτε τις ελληνικές τράπεζες.

Θα κοιτάξετε τη στήλη που λέει Capital Shortfall (έλλειμμα κεφαλαίου) όπου υπάρχουν τα διάφορα σενάρια των τεστ αντοχής. Στην υποστήλη AD θα βρείτε τη συνολική εκτίμηση έλλειψης κεφαλαίου όπου για την Alpha είναι 0, για την Eurobank 4,628 δις ευρώ, την Εθνική 3,433 δις ευρώ και για την Πειραιώς 660 εκατ. ευρώ. Το σύνολο κεφαλαιακού ελλείμματος για τις 3 τράπεζες είναι 8,721 δις ευρώ.