Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Αδέρφια, ως πότε θα το ανεχόμαστε αυτό!!!

Του Γιώργου Χαλιμούρδα*

Βλέποντας αυτή την φωτογραφία, γέμισα με αγανάκτηση την οποία δεν θα μπορούσα παρά να τη μοιραστώ μαζί σας, διότι μου φαίνεται αδύνατο να κατανοήσω πως μορφωμένοι άνθρωποι, συμπολίτες μου, πέφτουν θύματα της σύγχρονης γκαιμπελίστικης προπαγάνδας των φασιστικών Μέσων Μαζικής Χειραγώγησης, και επιπλέον πριμοδοτώντας την με το να την παπαγαλίζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν, μη θέλοντας να δουν την πραγματικότητα που τόσο ωμά φαίνεται σε αυτή την φωτογραφία. 

Σήμερα οι εργαζόμενοι που ακόμα δουλεύουν στην πατρίδα μας είναι 3.200.000 και ζούνε τους υπόλοιπους 7.000.000. Όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια η ανεργία εκτοξεύτηκε στο θεό. Με τα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου αναμένονται νομοτελειακά χιλιάδες νέοι άνεργοι, χιλιάδες αγρότες δεν θα συμφέρει να καλλιεργούν πλέον, χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα κλείσουν, ενώ οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν «προνόμια» όπως φαίνονται σε αυτήν την φωτογραφία. Διαχρονικά οι πολιτικοί κυβερνώντες μας λένε πως αν εφαρμόσουμε τα μνημόνια θα έρθει η ανάπτυξη. Το νέο πουλέν του συστήματος ο ακρονεοφιλελεύθερος Κυριακούλης μας λέει τα ίδια. Αλήθεια αδέρφια πότε θα καταλάβουμε ότι μας λένε ψέματα, οδηγώντας μας στην καταστροφή, στο εξανδραποδισμό και λεηλατούν την πατρίδας μας;

Θαυμάστε συνέπεια του Α. Τσίπρα!!!!





Ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης με μήνυμα του που μας έστειλε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο -με αφορμή την αύξηση των εισιτηρίων στα ΜΜΜ- μας θυμίζει την επίκαιρη ερώτηση που είχε κάνει στην  βουλή για το ίδιο θέμα ο Αλέξης Τσίπρας όταν ο Σύριζα ήταν στην αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα με τίτλο "Θαυμάστε συνέπεια" ο ανεξάρτητος βουλευτής μας παραθέτει το κείμενο της τοποθέτησης του σημερινού πρωθυπουργού στην βουλή στις 18/1/2011:

«Επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Πρωθυπουργό

Θέμα: «Εξοντωτικές αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ και στα διόδια στις εθνικές οδούς»

Παράλληλα με τις αυξήσεις των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει από 1ης Φεβρουαρίου αύξηση 40% στην τιμή του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και υπερβολικές αυξήσεις στις τιμές των διοδίων στις εθνικές οδούς που δεν αντιστοιχούν στην ποιότητα του εθνικού οδικού δικτύου.

Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος

Ανοιχτή επιστολή στον Βαγγέλη Αποστόλου (Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης)

Του Τάσου Κανταρά*

Κύριε Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης, 
η πατρίδα μας περνάει δύσκολες μέρες. Τα λαϊκά στρώματα στενάζουν, υπό το βάρος του φορτίου τριών μνημονίων (το ένα μάλιστα το δικό σας, το τρίτο και θανατηφόρο, τώρα φορτώνεται)! Είμαι σίγουρος, πως όσο και αν βρίσκεσαι απασχολημένος επί μακρόν στο υπουργικό σου γραφείο, θα έχεις αντιληφθεί την δραματική κοινωνική κατάσταση. Την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος. Είναι εύκολο να αντιληφθεί ο καθένας, πως όσο βρίσκεσαι σ αυτή την εξαρτημένη καρέκλα, αναγκάζεσαι να περιγράφεις μια πλασματική πραγματικότητα. Όμως οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι πτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι, εκπέμπουν SOS. Ζούνε την πραγματικότητα. Βρίσκονται ήδη σε οριακή κατάσταση. Αποτελούν σήμερα, δυστυχώς για τη χώρα, μόνο το 9% του ενεργού πληθυσμού. Πριν απ αυτούς, ένα 20%, στα 35 χρόνια της συμμετοχής της χώρας στην Ε.Ε – ΕΟΚ, τέθηκαν εκτός του πρωτογενούς τομέα. Πολλοί από τους νεώτερους, απαρτίζουν σήμερα τον στρατό του 30% των ανέργων.

Κύριε Υπουργέ ΥΠΑΤΤ. Όλα αυτά τα χρόνια της Ευρωπαϊκής πορείας –που εσύ δηλώνεις ακόμα υπέρμαχος της και με μια τελευταία δήλωση σου εκλιπαρείς τους αγρότες να το πάρουν υπόψη και να μην αντιδρούν στην ψήφιση των νέων μέτρων- ο πρωτογενής τομέας αποσαθρώθηκε από την έλλειψη πραγματικής εθνικής και περιφερειακής στρατηγικής. Συνθλίφτηκε, από τις συμφωνίες των κυρίαρχων δυνάμεων του πυρήνα της Ε.Ε (ΕΟΚ) με τρίτες χώρες πάντα υπέρ των συμφερόντων των βιομηχανικών κρατών και πάντα σε βάρος των συμφερόντων των περιφερειακών κρατών. Ιδιαίτερα του Νότου και της μικρομεσαίας παραγωγής!