Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Δάνεια: Κόκκινα-πράσινα... όλα μαζί...!


Μαραθώνιος για να κλείσει η συμφωνία ως τα ξημερώματα της Δευτέρας
............................................
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ:[REALFM-ΚΥΡΙΑΚΗ 10/04/16]

............................................
Αγώνας δρόμου γίνεται, προκειμένου να έχει κλείσει έως τα ξημερώματα της Δευτέρας η συμφωνία.
Το Σάββατο, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι δανειστές είχαν μαραθώνιες συζητήσεις, που σταμάτησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ θα καθίσουν ξανά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης σήμερα.

Στις 2.40, μετά από το τέλος των συναντήσεων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε πιο σίγουρος ότι έως τα ξημερώματα της Δευτέρας οι δύο πλευρές θα έχουν καταλήξει στα δύο κείμενα και θα τα έχει μαζί του στην Ουάσιγκτον. Τα κείμενα θα έχουν διαφορές, εξαιτίας των θέσεων του ΔΝΤ, στις οποίες εμμένει το Ταμείο.

«Είχαμε πρόοδο σε σχεδόν όλα τα ζητήματα και όλοι έχουν κρατήσει κάποια θέματα για αύριο (σ.σ. σήμερα), το πολύ έως τα χαράματα της Δευτέρας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με τον υπουργό, υπήρξε πρόοδος στο ασφαλιστικό, στα «κόκκινα» δάνεια και στο τελευταίο τμήμα των δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ.

Στη φυλακή βάζουν οι Τούρκοι τους μετανάστες από την Ελλάδα [βίντεο]-"Ασφαλής" χώρα η Τουρκία!


Στη φυλακή του Πεχλιβανκόι έχουν καταλήξει οι 325 μετανάστες που επαναπροωθήθηκαν την Παρασκευή στην Τουρκία από την Λέσβο, περιμένοντας να μάθουν τη μοίρα τους.

Από το πλοίο με λεωφορεία μεταφέρθηκαν σε κανονική φυλακή, μέσα στην οποία περιφρουρούνται από ένοπλους αστυνομικούς. Οι μετανάστες από το Πακιστάν, την Αίγυπτο, το Αφγανιστάν και το Ιράκ μέσα από τα κάγκελα ζητούν την ελευθερία τους.

Το ρεπορτάζ σημειώνει: «Απελάθηκαν από την Λέσβο, την Παρασκευή, υπό την αμφιλεγόμενη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την αναχαίτιση της μαζικής παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη.