Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Η απόλυτη καταστροφή της χώρας και ο αφανισμός του λαού ΔΕΝ είναι επιλογή...

Toυ Περικλή

Ναι φταίξαμε, γιατί αφήσαμε τυχοδιώκτες, τυχάρπαστους, καριερίστες και δημοσιοσχεσίτες να αποκατασταθούν είτε ως πολιτικοί, είτε ως δημοσιογράφοι, είτε ως λοιπά πρόσωπα του δημόσιου βίου. Βοηθήσαμε στην απόλυτη επαγγελματοποίηση της πολιτικής και την κρατικοποίηση των κομμάτων εξουσίας. Συμβάλαμε ώστε κάποια τζάκια να μην σβήνουν ποτέ, κάποιοι γόνοι να έχουν εξασφαλισμένο μέλλον και με όλα αυτά η δημόσια διοίκηση αντί να υπηρετεί, να εξουσιάζει τον λαό.

Ναι φταίξαμε, γιατί μάθαμε να ζούμε με το ψέμα της επίπλαστης ευημερίας, τόσο που το ψέμα έγινε τρόπος ζωής και επικοινωνίας και κάθε αλήθεια μας ακούγεται ενοχλητική και απειλητική. Μάθαμε την πλαστικοποίηση των χρηματικών πόρων, την αποδεχθήκαμε, πλαστικοποιήσαμε την ίδια μας την συνείδηση. Ανεχτήκαμε την εμπορευματοποίηση των πάντων, φυσήξαμε τόσο δυνατά για να μεγαλώσουμε την φούσκα. Μόνο που οι φούσκες σκάνε και η δική μας έσκασε στα μούτρα μας.

Ναι φταίξαμε, γιατί κάναμε την χώρα και τα ίδια μας τα σπίτια μια απέραντη χωματερή. Πολιτικά σκουπίδια, πολιτιστικά σκουπίδια, τηλεοπτικά σκουπίδια, καλλιτεχνικά σκουπίδια γέμισαν την ζωή μας και μόλυναν την ιστορία και την κουλτούρα μας. Αφήσαμε τα παιδιά μας βορά στα άνομα σχέδια της ελεγχόμενης σκέψης και συμπεριφοράς, ανεχτήκαμε την greeklish  γραφή τους, τον σκοταδισμό των σχολικών διδαχών με τον ενταφιασμό της ιστορίας του τόπου, τα παρατηρούμε ανήμποροι να επέμβουμε να κυνηγούν τα όνειρά τους που έχουν πάρει την μορφή κάποιου πόκεμον.

Και τρία αυγά Τουρκίας...


Του Δημήτρη Καζάκη

Έτσι και την κάνουμε από την ΕΕ και το ευρώ, οι Τούρκοι θα φτάσουν στη Λάρισα! 

Αυτό δεν μας λένε όλα αυτά τα χρόνια όσοι μάχονται να μείνουμε υπό καθεστώς κατοχής και εκποίησης της χώρας μας; Μαζί τους και όσοι πατριδοκάπηλοι εμφανίζονται ως πολύ πατριώτες, αλλά όταν έχουν να στρατευτούν στον αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας και του λαού, τότε παίρνουν δήθεν βαθυστόχαστο ύφος και εμφανίζονται να ακούν τη φωνή της λογικής: Το να φύγεις από το ευρώ και την ΕΕ είναι σύνθετο το ζήτημα, σου λένε. Δεν παίρνεις υπόψη σου τις γεωπολιτικές παραμέτρους, σου λένε. Κι αν μας την πέσουν οι Τούρκοι;

Φυσικά, αυτή η φωνή είναι η φωνή της υποτέλειας κι όχι της λογικής. Είναι η φωνή που από την εποχή του Οθωμανικού ζυγού προσπαθούσε να φρονηματίσει το ραγιά: «Βασίλη, κάτσε φρόνιμα, να γένεις νοικοκύρης, για ν' αποχτήσεις πρόβατα, ζευγάρια κι αγελάδες, χωριά κι αμπελοχώραφα, κοπέλια να δουλεύουν.» Είναι η ίδια φωνή που από τότε μέχρι σήμερα μας διδάσκει πώς να κοιτάμε τη δουλίτσα μας, πώς να τα βγάλουμε πέρα, χωρίς να νοιαζόμαστε για τα παθήματα των γύρω μας και κυρίως για την πατρίδα και τη λευτεριά της.
Τι μας κόφτει κι αν η πατρίδα μαζί μ' όλους εμάς παραδόθηκε αμαχητί, ξεπουλήθηκε για να λεηλατηθεί; Του κιοτή η μάνα δεν έκλαψε ποτέ. Του προδότη έζησε καλύτερα. Κι αν κάτσουμε φρόνιμα, ίσως κάποιοι από εμάς τα καταφέρουμε να επιβιώσουμε σαν τους κοπρίτες, που αγωνίζονται για ένα ξεροκόμματο.

Το ΕΠΑΜ για την έκθεση της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Αξιολόγησης του ΔΝΤ

Ανακοίνωση

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της απάτης που συντελέστηκε με την εφαρμογή των προγραμμάτων προσαρμογής - μνημονίων σε βάρος της Ελλάδας από το 2010, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Αξιολόγησης (Independent Evaluation Οffice - I.O.E.) του ΔΝΤ. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη απόδειξη, όταν οι ίδιοι οι δήμιοι του ελληνικού λαού, ομολογούν το έγκλημά τους.
Δεν είναι εξ’ άλλου η πρώτη φορά που το ΔΝΤ παραδέχεται κατηγορηματικά τις λανθασμένες εκτιμήσεις του σε όλα τα επίπεδα, (αναδιάρθρωση χρέους, πολλαπλασιαστές, ιδιωτικοποιήσεις, ανεργία, πτώση του ΑΕΠ) σε σχέση με την εφαρμογή των προγραμμάτων προσαρμογής στην Ελλάδα. Φτάνει δε στο σημείο να επιρρίπτει ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις του ίδιου του ΔΝΤ και των τεχνοκρατών του, στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και φυσικά στην ελληνική κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, οι οποίοι ευθυγραμμισμένοι όλοι μαζί σε μια ανίερη συμμαχία επέμειναν στην συμμετοχή του Ταμείου, παρά τις εκπεφρασμένες επιφυλάξεις κύκλων του ΔΝΤ και άλλων χωρών μελών του, για την μη βιωσιμότητα του χρέους και παρά την βεβαιότητα όλων ότι δεν σώνουν την Ελλάδα, αλλά τις ευρωπαϊκές κυρίως τράπεζες και την ζώνη του ευρώ.

Όλα αυτά βέβαια λέγονται σήμερα ανέξοδα και εκ του ασφαλούς, αφού κανείς από τους κύρια υπεύθυνους δεν πρόκειται να τιμωρηθεί. Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την φτωχοποίηση, την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας. Κανείς δεν πρόκειται να πληρώσει για την διάλυση της υγείας, της παιδείας της κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας. Κυρίως όμως κανείς δεν θα τιμωρηθεί για τους χιλιάδες θανάτους, την πραγματική γενοκτονία που συντελείται έξι χρόνια τώρα σε βάρος του ελληνικού λαού, με την ευγενική αρωγή του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που δέχεται την επιβολή του καθεστώτος κατοχής στην χώρα.

Τα τοξικά απόβλητα στο μοναστηριακό δάσος και τα αργύρια στα ταμεία της Μονής Ιβήρων



Στις 22 Ιουλίου δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ Έγκριση επέμβασης σε, δημόσιες και μη δημόσιες, εκτάσεις δασικού χαρακτήρα για την υλοποίηση του έργου »ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ–ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝ∆ΡΑΣ» (Υποέργο »Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Σκουριών»

Oι «μη δημόσιες εκτάσεις» της παραπάνω απόφασης αφορούν 100 στρέμματα από τα924 στρέμματα του δάσους «Νταμπίζ» που έχει μισθώσει στην Ελληνικός Χρυσός η Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους. Με το με αρ. πρωτ. 4/17.11.2015 έγγραφο της Μονής,«εξουσιοδοτείται η Ελληνικός Χρυσός να αναλάβει την έκδοση των διοικητικών αδειών για την εγκατάστασή της στο μισθωμένο από αυτήν τμήμα 924 στρεμμάτων του μοναστηριακού δασοκτήματος Νταμπίζ».

Η «εγκατάσταση» της Ελληνικός Χρυσός είναι η μετατροπή του ρέματος Λοτσάνικο σε τέλμα απόθεσης 26 εκατ. τόνων τοξικών αποβλήτων και η διάνοιξη δρόμων πλάτους 25 μέτρων για τη μεταφορά των αποβλήτων. Το Λοτσάνικο, μαζί με το διπλανό ρέμα, τον Καρατζά, είναι τα δυο μεγάλα δασικά ρέματα συνεχούς ροής που υδροδοτούν ολόκληρη την «προ του Άθω» περιοχή, αλλά η Ελληνικός Χρυσός πρόκειται να τα μετατρέψει σε χώρους υποδοχής 75 εκατ. τόνων τοξικών μεταλλευτικών αποβλήτων του μεταλλείου των Σκουριών, με θηριώδη φράγματα ύψους 150 μέτρων.