Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Οι Πρόεδροι του "ελεύθερου κόσμου"!...

Του Κώστα Μαντατοφόρου

Γιοακίμ Γκάουκ (πρόεδρος της Γερμανίας) για την χθεσινή τρομοκρατική(;) επίθεση με φορτηγό εναντίον του πλήθους στην Νίκαια της Γαλλίας:
"...Μια επίθεση, επομένως, εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου..."

Και ποιός ακριβώς είναι αυτός ο "ελεύθερος κόσμος" κατά την γνώμη σας χερ Πρόεδρε του νεοναζιστικού τέταρτου Ράϊχ;
Η Ελλάδα ας πούμε είναι "ελεύθερος κόσμος"; 
Και η Πορτογαλία; Και η Ισπανία;  
Και σε τί ακριβώς είναι τέτοιες χώρες και λαοί "ελεύθερος κόσμος"; 
Στο να εκτελούν τις εντολές και να υποτάσσονται στον νέο Άξονα που ονομάσατε "Ευρωπαϊκή Ένωση"; 

Είναι ελεύθεροι οι λαοί να εκλέξουν τους κυβερνήτες τους χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις και εκβιασμούς; 
Μπορούν να καθορίσουν την πολιτική της χώρας τους, είτε λέγεται οικονομική είτε εξωτερική πολιτική; 
Είναι ελεύθεροι να ακολουθήσουν κατά το δοκούν το ένα ή το άλλο γεωπολιτικό σύστημα; 
Το Σύνταγμά τους εν τέλει, είναι  ανώτερο ή υποκείμενο των αποφάσεων του κάθε Eurogroup,  του κάθε μη εκλεγμένου, δοτού, και άτυπου "θεσμού"; 
Έχει ο "ελεύθερος κόσμος", κόφτες;
Έχει επίτροπους, κομισάριους, γκαουλάϊτερς;
Έχει προαπαιτούμενα και εφαρμοστικούς νόμους; 

Στην Ελλάδα αντί του Ιντσιρλίκ η γερμανική δύναμη;


Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας με αφορμή την απαγόρευση επίσκεψης Γερμανών βουλευτών στη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ. Γερμανός πολιτικός προτείνει μεταφορά στην Ελλάδα ή την Ιορδανία.

Ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ δήλωσε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung πως ενδεχομένως να έπρεπε κανείς να σκεφθεί την αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων από το Ιντσιρλίκ. Συμπλήρωσε μάλιστα πως οι Γερμανοί στρατιώτες θα πρέπει να σταθμεύουν στα πλαίσια διεθνών αποστολών εκεί όπου είναι καλοδεχούμενοι.

Παρόμοια άποψη εξέφρασε σήμερα το πρωί στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk και ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός Φλόριαν Χαν. Στην ερώτηση τι θα γίνει εάν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνεχίσει να εμποδίζει τις επισκέψεις γερμανών αξιωματούχων στο Ιντσιρλίκ, απαντά ότι «σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες. Τότε θα πρέπει να δούμε πού μπορούμε εναλλακτικά να συνεχίσουμε αυτή την αποστολή. Θα μπορούσα να φανταστώ ότι η Ελλάδα ή η Ιορδανία θα ήταν καλές επιλογές».

Στην ερώτηση εάν η Ελλάδα ή η Ιορδανία συμφωνούν με αυτό το ενδεχόμενο ο Φλόριαν Χαν επισημαίνει ότι «αυτό θα διαφανεί μέσα από συζητήσεις. Αλλά είμαι σίγουρος ότι, για παράδειγμα, η Ιορδανία θα ήταν πρόθυμη, διότι μας είχαν δώσει το μήνυμα κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού αυτής της αποστολής».

Κριτική από όλα τα γερμανικά κόμματα

Αφορμή για την ένταση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας είναι το πρόσφατο ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου που αναγνώρισε τη σφαγή των Αρμενίων πριν από 100 χρόνια ως γενοκτονία.