Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Λαφαζάνης, Ζωίτσα, Λαπαβίτσας, Ρινάλντι, κτλ. «ήταν όλοι τους καθάρματα»...


Toυ Κωστή Ανετάκη

Δεν ξέρω αν ο Ρούντι Ρινάλντι έπαθε το σύνδρομο του κουρέα του βασιλιά Μίδα, που όσο κι αν το καταπίεζε, είχε ανάγκη εσώτερη να φωνάξει την αλήθεια, ότι «ο βασιλιάς Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου» ή αν ο ηγέτης της ΚΟΕ πίστεψε απλώς ότι ένας χρόνος λούφας και παραλλαγής, εκτός του κυνοβουλευτικού συστήματος, αποτελεί κολυμπήθρα του Σιλωάμ και Κρήνη της Αγια-Σοφιάς κι ότι μπορεί να καρφώνει τους πρώην συντρόφους του, μένοντας ο ίδιος στο απυρόβλητο.

Όπως και να ‘χει, δεν άντεξε και ξέρασε την αλήθεια που όλοι υποψιαζόμασταν αλλά δεν είχαμε στοιχεία για να την αποδείξουμε: Όλοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, γνώριζαν τις πραγματικές προθέσεις του αρχιπροδότη Τσίπρα, πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Μάλιστα το έκαναν θέμα κι ο Τσίπρας τους απάντησε: «Άσχημη περιόδο διαλέξατε να διαφωνήσετε…» Κι αυτοί όχι μόνο δε σηκώθηκαν να φύγουν, όχι μονάχα δεν κατάγγειλαν την αγυρτία, αλλά κατέβηκαν στις εκλογές μαζί του, για να εκλέξει ο καθένας όσους βολευτές μπορούσε. Λέγοντας ανενδοίαστα ότι «θα σκίσουνε τα μνημόνια μ’ έναν νόμο κλπ».

Κι ύστερα έπεσαν όλοι τους απ’ τα σύννεφα. Ο Λαφαζάνης, η Ζωΐτσα, ο Λαπαβίτσας, ο Ρινάλντι, όλοι οι τίμιοι αριστεροί, που σήμερα έχουνε το θράσος να μιλάνε ακόμα για σκίσιμο των μνημονίων (οι περισσότεροι μάλιστα, χωρίς ρήξη με την ΕΕ!!).