Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ερώτηση προς τα αριστερά


Του Γιάννη Μακριδάκη

Έχω μια προεκλογική ερώτηση να κάνω κι εγώ στους αυτοαποκαλούμενους αριστερούς πολιτευτές διότι οι δεξιοί και οι εξηληθιωμένοι του σταύρακα δεν με ενδιαφέρουν.

Ερώτηση:

Φέτος στις 13 Αυγούστου ήταν η μέρα υπέρβασης της γης, που σημαίνει ότι εκείνη ακριβώς την ημερομηνία η ανθρωπότητα “κατανάλωσε” όλους τους φυσικούς πόρους που το οικοσύστημα μπορούσε να παράξει για αυτό το έτος. Για την κατάρτιση της αναπτυξιακής σας πολιτικής έχετε λάβει υπ’ όψη σας την παράμετρο αυτή, δηλαδή την υπερκατανάλωση φυσικών πόρων και την υπερπαραγωγή απορριμμάτων πέραν κάθε ορίου αντοχής του οικοσυστήματος για την αναπλήρωση και την απορρόφηση αυτών αντίστοιχα; 
Με απλά λόγια, αν οι νεοφιλελεύθεροι μνημονιακοί καπιταλιστές υπηρετούν πολιτικές απομύζησης του οικοσυστήματος και εξαθλίωσης των ανθρώπων προς όφελος των Αγορών, οι αριστεροί αντιμνημονιακοί και κομμουνιστές μήπως πρεσβεύουν την ίδια ακριβώς πολιτική απομύζησης του οικοσυστήματος αλλά με τη διαφορά και πρόσχημα ότι ενδιαφέρονται για την απόδοση του κέρδους στον Λαό;

Το ΕΠΑΜ για την Eλληνική στάση στον Ο.Η.Ε.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.

Για μία ακόμη φορά Ελληνική κυβέρνηση απείχε από μια κρίσιμη ψηφοφορία του ΟΗΕ, λειτουργώντας ενάντια στα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας.

Το Ε.Πα.Μ. καταδικάζει την αδικαιολόγητη απουσία της ελληνικής κυβέρνησης από την γενική συνέλευση του ΟΗΕ, για το ψήφισμα αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους των κρατών έναντι των πιστωτών. Η συγκεκριμένη παράγραφος που αφορά ζωτικής σημασίας συμφέροντα του λαού και της χώρας αναφέρει: «Ένα ανεξάρτητο κράτος έχει το δικαίωμα να χαράσσει τη μακροοικονομική του πολιτική, συμπεριλαμβανομένης και της αναδιάρθρωσης του χρέους του».

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε με 136 ψήφους υπέρ, 6 κατά (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμάνια, Καναδάς και Ισραήλ) και 41 αποχές (λοιπές χώρες ΕΕ και άλλες).

Φτάνει να θυμηθούμε το ιστορικό μας χρέος, αυτό της λευτεριάς.

Της  Ελισάβετ Διαμαντοπούλου*

Ενώ όλο το «πολιτικό» σκηνικό κι οι «λογικές» που το έθρεψαν καταρρέουν, εμείς στέκουμε ενεοί παρατηρητές ενός εικονικού κόσμου, που τον «θρέψαμε» κι εμείς με τις αυταπάτες, τις ιδεοληψίες, τις ανασφάλειες ή το φόβο, που σκόπιμα μας υποβάλλουν οι ευρωδυνάστες και τα ντόπια ανδρείκελά τους.

Χάσαμε την ικανότητα της διάκρισης ζώντας τόσα χρόνια μέσα στο ψέμα και στη σύγχυση. Η Ελλάδα άφησε πίσω της ένα ιστορικό χρέος. Δεν απελευθερώθηκε το ’21,ούτε και μετά την πρώτη κατοχή, καθώς ατιμώρητοι έμειναν οι δωσίλογοι, οι συνεργάτες της δικτατορίας που «πούλησαν» και μάτωσαν τον Ελληνισμό -κυρίως της Κύπρου- άλλη μια φορά, υπηρετώντας «προστάτες».

Απόγονοι των δωσίλογων της πρώτης κατοχής μας και των χουντικών βδελυγμάτων μας «κυβερνάνε» χρόνια «σαπίζοντας» και «βρωμίζοντας» τη συνείδηση και το νου μας, μέσα από τα αριστεροδέξια...

"ΚΑΖΑΚHΔΕΣ" με ας πούμε... πολύ έντονο χαρακτήρα...


Γράφει ο μοναξερός


"Εν συντομία, ο Δημήτρης Καζάκης δεν έχει κάτι νέο να πει, ό,τι έχει πει το έχει καταγεγραμμένο, έχει καθημερινή πρόσβαση στο κοινό του και τέλος έχει έναν, ας πούμε, πολύ έντονο χαρακτήρα. Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος να κληθεί από το The PressProject."

Τάδε έφη Κωστας Εφήμερος, "δημοσιογράφος" στο "The press project".

H παραπάνω φράση θα συμπεριληφθεί ασυζητητί σε όλα τα σοβαρά εγχειρίδια δημοσιογραφικής δεοντολογίας που διδάσκονται οι νέοι δημοσιογράφοι αποτελώντας ένα απο τα αδιασφιμβητητα  αξιώματα...που πρέπει να ακολουθούν ως ¨ευαγγέλιο" στην μετέπειτα επαγγελματική πορεία τους...

Διαβάστε με την δέουσα προσοχή ολόκληρο το άρθρο:

Νισάφι με τον Δημήτρη Καζάκη (ή ποιοι καλούνται στο TPP και γιατί)

Του Κώστα εφήμερου

Τις τελευταίες ημέρες στο ThePressProject δεχόμαστε μια διαδικτυακή «επίθεση» από τους φίλους του ΕΠΑΜ και του Δημήτρη Καζάκη, οι οποίοι κυριολεκτικά δεν έχουν αφήσει άρθρο χωρίς σχόλιο και ώρα να περάσει χωρίς μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τη «φίμωση» του ηγέτη αυτού της αριστεράς από το TTP. Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω γιατί ο κύριος Καζάκης δεν έχει κληθεί μέχρι σήμερα στο πλατό μας.

Ο λαός δεν χρωστά, του χρωστάνε...


Σημείωση ιστολογίου:

Απο την ίδρυσή του μέχρι τις μέρες μας το Ε.ΠΑ.Μ. επιμένει σταθερά και αταλάντευτα στην προσπάθεια δημιουργίας ενός Παλαϊκού Δημοκρατικού και Πατριωτικού Μετώπου που θα αφορά την πλειοψηφία του λαού και θα αγκαλιάζει όλες εκείνες τις δυνάμεις κοινωνικές και πολιτικές  που εκφράζουν τα αιτήματά του, ανεξάρτητα απο ιδεολογικοπολιτικές αποχρώσεις και καταβολές και που θα απαντήσει αποτελεσματικά στα αιτήματα που αφορούν πλέον το ίδιο το μέλλον του λαού και της χώρας. 

Ας καταγράψουμε  δύο "ακραίες" χρονικά στιγμές, την μία στην αρχή περίπου της κρίσης (Μάης 2010) και μία ακριβώς λίγες μέρες πρίν την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
 ...//... 

Ποιες προϋποθέσεις και χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα ενιαίο Μέτωπο σήμερα*

Του Δημήτρη Καζάκη

[Δημοσιεύτηκε στις  28.06.2010]

Ο λαός δεν χρωστά, του χρωστάνε. Δεν μπορεί λοιπόν να του ζητιέται να πληρώσει το «λογαριασμό του χρέους» που άλλοι δημιούργησαν και επωφελήθηκαν από αυτόν.

• Το αίτημα της άρνησης της πληρωμής του χρέους δεν είναι ένα επαναστατικό ή σοσιαλιστικό μέτρο, αλλά ένα βαθιά λαϊκό δημοκρατικό μέτρο
• Η άρνηση πληρωμής του χρέους είναι μόνο η αρχή, η αναγκαία αφετηρία για μια άλλη ριζικά διαφορετική πορεία