Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

WWF: Μη βιώσιμη η ανάπτυξη είτε κοινωνικά είτε οικονομικά



Τη "μαύρη"ανάπτυξη, η οποία δεν είναι βιώσιμη ούτε με οικονομικούς, πόσο μάλλον με κοινωνικούς όρους, καθώς μετατρέπει την Ελλάδα σε ελεύθερο υποδοχέα νέων οικοδομών και εντατικών χρήσεων, ενίοτε με κρατική επιδότηση, "σκοτώνοντας" το πιο σημαντικό συγκριτικό της πλεονέκτημα, το φυσικό περιβάλλον, υπηρετεί η νομοθετική υπερδραστηριότητα της συγκυβέρνησης.

Σε αυτό το συμπέρασμα - προειδοποίηση καταλήγει η ετήσια έκθεση του WWF (Ιούλιος 2013 - Ιούνιος 2014), δέκατη στη σειρά, η οποία αξιολογεί την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στην Ελλάδα και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Όπως υπογράμμισαν σε συνέντευξη Τύπου χθες ο διευθυντής της οργάνωσης Δ. Καραβέλλας και η υπεύθυνη πολιτικής Θ. Νάντσου, σε μια συνοπτική ανασκόπηση της δεκαετίας, η κατεδάφιση της περιβαλλοντικής και χωροταξικής νομοθεσίας, που αποτελούσε ένα ισχνό μεν πλην όμως ζωτικής σημασίας κεκτημένο ξεκίνησε την άνοιξη του 2011 με την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου. Τότε άρχισε η αποδόμηση του συστήματος περιβαλλοντικής αδειοδότηση προς διευκόλυνση κάθε λογής επενδυτικού σχεδίου και της νομιμοποίησης αυθαιρέτων, ακόμα και σε περιοχές προστασίας.

Εφ’ όλης της ύλης


Του Γιαάννη Μακριδάκη

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στο καφέ Πόλις, Πεσμαζόγλου 5, στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου θα μιλήσουμε εφ’ όλης της ύλης.

Περί λογοτεχνίας και φυσικής ζωής, περί κατανάλωσης και αναπλήρωσης των πόρων των φυσικών, περί φυσικής καλλιέργειας στη γη και στην κοινωνία, περί οικουμενικής πολιτικής και αποανάπτυξης, περί ευθύνης των ανθρώπων και περί εμπιστοσύνης στο Χάος …

Την συζήτησή μας θα συντονίσει ο Άρης Δαβαράκης

Ώρα 20.00

Πηγή:http://yiannismakridakis.gr/?p=4931

Ο ανεπίσημος παγκόσμιος πόλεμος


Του Ιάκωβου Ιωάννου

«Επειδή έχουμε το μεγαλύτερο σφυρί τον Πλανήτη, δεν σημαίνει πως αυτόματα, όλα τα προβλήματα μετατρέπονται σε καρφιά» 
(Οbamα).

Άρθρο

Κανένας δεν αμφιβάλει σχετικά με το ότι, ευρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης τρία διαφορετικά «οικονομικά συστήματα»: το αμερικανικό, το οποίο στηρίζεται κυρίως στη χρηματοπιστωτική του υπεροχή, ακολουθούμενη από την τεχνολογική, το ρωσικό, βασισμένο στην ενέργεια, όπως και στις πρώτες ύλες, καθώς επίσης το κινεζικό -με κεντρικό πυλώνα του την παραγωγή προϊόντων.

Τα δύο τελευταία, η Ρωσία και η Κίνα, μάλλον συμμαχούν μεταξύ τους, τουλάχιστον όσον αφορά την από κοινού επίθεση εναντίον του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του δολαρίου, καθώς επίσης του δυτικού συστήματος συναλλαγών (Swift) - ενώ το πρώτο διεκδικεί ως ισχυρούς συμμάχους του τόσο την Ιαπωνία, όσο την Ευρώπη, η οποία αποτελεί εν προκειμένω το χρυσόμαλλο δέρας (ανάλυση).

Οι Η.Π.Α. προσπαθούν επί πλέον να «αναβαθμίσουν» την ενεργειακή τους ισχύ. μέσω της νέας μεθόδου εξόρυξης ενέργειας από σχιστόλιθο - την οποία επιθυμούν να επιβάλλουν τουλάχιστον στην Ευρώπη, παρά την επικινδυνότητα της (πρόκληση σεισμών, υποχώρηση του εδάφους), καθώς επίσης τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλεί («μόλυνση» του υδροφόρου ορίζοντα με χημικά, μεγάλη κατανάλωση νερού).
Η μόνη χώρα βέβαια που δεν είναι λογικό να κατηγορηθεί για επεκτατισμό είναι η Ρωσία - αφού κανένα κράτος, τα εδάφη του οποίου είναι τα μεγαλύτερα στον πλανήτη, ενώ διαθέτει τεράστιες ποσότητες ενέργειας και πρώτων υλών. δεν θα είχε λόγο να θέλει να αποκτήσει καινούργια.

Τα κόλπα της «ελεύθερης αγοράς»


Του Θανάση Ηλιοδρομίτη

Ασφυκτικά γεμάτο το αστικό, Σάββατο μεσημέρι, ‘’νεκρή’’ ώρα. Και ξαφνικά, σε μια στάση κατέβηκαν άπαντες και απόμεινα μόνος με 3-4 ακόμη. Παραξενεμένος ρώτησα τον οδηγό, που πάνε όλοι ετούτοι.

‘’Στα τάδε σούπερ μάρκετ, που έχει ένα πολύ μεγάλο κατάστημα δυο δρόμους παραπέρα. Έχει προσφορές σήμερα και έρχεται κόσμος από χιλιόμετρα μακριά’’….

Τα τελευταία χρόνια οι διαφημίσεις των σούπερ μάρκετ είναι προσαρμοσμένες στο ‘’μάρκετινγκ του κράχτη’’. Μειώνουν τις τιμές λίγων επιλεγμένων προϊόντων τους για κάποιο αυστηρά καθορισμένο χρονικό διάστημα- τις περισσότερες φορές αυτό επαναλαμβάνεται με περιοδικό τρόπο, ώστε να αποτυπώνονται αυτομάτως στη μνήμη του καταναλωτή οι ημέρες που κάνει προσφορές το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ- για να βάλουν τον πελάτη μέσα στο μαγαζί, από όπου θα βγει έχοντας ψωνίσει πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που βρίσκονται σε προσφορά.

Από ότι φαίνεται, οι περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές, στενεμένοι από την κρίση, προσαρμόστηκαν σε αυτό τον τρόπο αγορών. Παρακολουθούν τις διαφημίσεις στην τηλεόραση, προμηθεύονται τα φυλλάδια που αναγράφονται οι προσφορές κατά είδος και ημερομηνία, και μετά αρχίζουν τις βόλτες. Μόνο που ψωνίζουν από το κάθε κατάστημα μόνο τους κράχτες. Την τάδε μάρκα απορρυπαντικών στο 1ο σούπερ μάρκετ, τα χαρτικά στο β’, το κρέας και τη ζάχαρη με κουπόνια προσφορών από το γ’, το γάλα και το γιαούρτι από το δ’, τα ζυμαρικά από το ε’ και πάει λέγοντας. Η κίνηση πολύ μικρή τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, ανεβαίνει κάθετα την Παρασκευή απόγευμα και το Σάββατο που υπάρχει χρόνος για τις βόλτες στα διάφορα σούπερ μάρκετ.

Ebol-ιασμός! Το παρασκήνιο της τραγωδίας του Ebola


Του Πέτρου Αργυρίου

2500 νεκροί και 4000 θύματα. Χώρες που κλείνουν τα σύνορα τους
Έχουμε μια πραγματική επιδημία λοιπόν όσον αφορά τη διάδοση του ιού Εbola σε περιοχές της Αφρικής;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε πανδημία, τουλάχιστον όχι ακόμη. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχαμε ασύλληπτες εικόνες παγκόσμιας φρίκης. Αυτό που έχουμε όμως είναι μια πανδημία παγκόσμιας απληστίας και αμέλειας.
Παρότι πλησιάζουμε τις τέσσερις δεκαετίες από την ανακάλυψη του ιού του 1976, δεν υπάρχει κάποια διαθέσιμη μέθοδος αντιμετώπισής του. Και ο βασικότερος λόγος παρουσιάζεται να είναι οικονομικός: 
Τη δεκαετία του 1980 και έπειτα, το χρυσορυχείο των επιδημιών ήταν το AIDS. Ειδικοί από από διάφορα πεδία συνέρευσαν εκεί για να πάρουν ένα κομμάτι της μεγάλης χρηματοδοτικά πίτας του. 

Ακόμη και o άνθρωπος που ανακάλυψε τον ιό Ebola, o Peter Piot, δεν έμεινε φυσικά στη χρηματοδοτική φτωχογειτονιά του Ebola αλλά έγινε καπετάνιος στις εκστρατείες του ΟΗΕ κατά του AIDS, όπου και σύμφωνα με κατοπινά δημοσιεύματα και εκτιμήσεις, μεγέθυνε τα στοιχεία και τις προβλέψεις, αυξάνοντας εκβιαστικά τη χρηματοδότηση κατά του AIDS. 
Η εμπορική επιτυχία του AIDS και οι κακές μα επικερδείς πρακτικές που εφαρμόστηκαν στην περίπτωση του, άνοιξαν το δρόμο για αυτό που χαρακτηρίστηκε ως «η αναγέννηση των εμβολίων» στη νέα χιλιετία. 

Ο Τ.Φωτόπουλος για τις προεκτάσεις του δημοψηφίσματος στη Σκωτία (Ηχητικό)


Αποτελεί ίσως το πιο χτυπητό παράδειγμα του σκιρτήματος των λαών και στη Ευρώπη στην αυτοδιάθεση, βλέποντας ότι οι πολιτικές-οικονομικές και πνευματικές ελίτ των χωρών τους, έχουν παραδοθεί πλήρως στην παγκοσμιοποίηση και το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού της Υπερεθνικής Ελίτ που διαμορφώνει την Νέα  Διεθνή Τάξη Πραγμάτων.
Αυτό εκτιμά ο έλληνας στοχαστής που ζει στο Λονδίνο Τάκης Φωτόπουλος μιλώντας στον 9,84 και τον Γιώργο Σαχίνη.

Μάλιστα ο εμπνευστής  της πολιτικής πρότασης της «Περιεκτικής Δημοκρατίας» μίλησε για ένα πρωτοφανές όργιο «τρομοκρατίας» της οικονομικής, πολιτικής και μηντιακής  ελίτ  στη Μεγάλη Βρετανία ώστε να υπερψηφιστεί το «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας με την συμμαχία και της υπερεθνικής ελίτ, που δεν θα ήθελε να δει αναβίωση ενός κύματος επιστροφής σε κυρίαρχα έθνη-κράτη , την ώρα που επιχειρεί να περάσει την παγκοσμιοποίηση σε ανώτερο στάδιο ,  τώρα που επιχειρεί να υποτάξει  ακόμη και τα σχέδια για άλλους υπερεθνικούς πόλους, όπως της Ευρω-ασιατικής  Ένωσης της Ρωσίας.

Μάλιστα για την Ρωσία είπε ότι η καθοριστική μάχη είναι στο εσωτερικό της, από την μία η ελίτ που είναι έτοιμη να συμβιβαστεί με την Παγκοσμιοποιημένη  κατάσταση της Υπερεθνικής ελίτ και από την άλλη τα τμήματα της Ρωσικής ελίτ μαζί με εκείνες τις δυνάμεις που προτάσσουν πιο εθνικά χαρακτηριστικά και την κυριαρχία ενός κράτους στις αποφάσεις του.

"Τραγούδα τώρα π..@@ απο κεί που είσαι..."

Του Νίκου Μπογιόπουλου

«Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Παύλος ούτε ‘‘έφυγε’’, ούτε ‘‘πέθανε’’, ούτε ‘‘χάθηκε’’ - δολοφονήθηκε. Και δε δολοφονήθηκε ούτε γιατί επιτέθηκε σε κανένα, ούτε γιατί έκλεβε. Ούτε κλεφτοκοτάς ήταν ο Παύλος, ούτε εγκληματίας. Δολοφονήθηκε γιατί μέσα από τα τραγούδια και τη γενικότερη στάση ζωής του εξέφραζε ελεύθερα απόψεις που δεν ‘‘άρεσαν’’ στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που είχαν αρχίσει να επεκτείνονται επικίνδυνα στις γειτονιές του Παύλου. Έτσι, στη μάχη για την ‘‘πολιτισμική ηγεμονία’’ - που θα ’λεγε και ο Γκράμσι - στις γειτονιές του Πειραιά, ο Παύλος και η Χρυσή Αυγή εξέφραζαν δυο διαφορετικούς ιδεολογικούς κόσμους: οι Χρυσαυγίτες αυτόν του μίσους, της δήθεν φυλετικής καθαρότητας, και της θρασυδειλίας, και ο Παύλος αυτόν της λεβεντιάς και της ανθρωπιάς. Γι’ αυτό και –απ’ ότι τουλάχιστον φάνηκε από τις καταθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας- τον είχαν στη ‘‘μαύρη λίστα’’»

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το άρθρο που έγραψαν οι Social Waste, το συγκρότημα χιπ χοπ που συνυπήρξε καλλιτεχνικά με τον Παύλο. Έκαναν μαζί τραγούδια, συναυλίες, και παρέα.

Ό,τι θα ακούσετε παρακάτω, αυτός ο εμετός, είναι από τηλεφωνική συνομιλία του Δεβελέκα, οδηγού/σωματοφύλακα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Πειραιά και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής. Σημείωση: Η συνομιλία καταγράφηκε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Φύσσα και ενώ προηγουμένως η Χρυσή Αυγή είχε εκδώσει ανακοίνωση 
(http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/politiko-susthma) 
όπου υποστήριζε ότι δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία. Η δολοφονία, έλεγε τότε η Χρυσή Αυγή, οφειλόταν σε «καθαρά οπαδικά και σίγουρα όχι πολιτικά κίνητρα». Ακούστε, τώρα τα πραγματικά κίνητρα των δολοφόνων, διατυπωμένα με το ύφος και το «ήθος» που αρμόζει στα χιτλεροειδή:



Ο Δημήτρης Καζάκης στο MEGA της Κύπρου

Ο οικονομολόγος, αναλυτής και Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ., Δημήτρης Καζάκης, καλεσμένος στην εκπομπή "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ" στο Mega Κύπρου με τον Παύλο Μυλωνά σε μια συζήτηση για το "ποια είναι η επόμενη μέρα στην Κύπρο" και όχι μόνο (για την πορεία της οικονομίας, το χρέος, τα κόκκινα δάνεια, τις νέες ανάγκες των τραπεζών κλπ). Στο πάνελ της εκπομπής επίσης συμμετέχουν οι: Ανδρέας Θεοφάνους οικονομολόγος και Μάριος Μαυρίδης Οικονομολόγος (Βουλευτής ΔΗ.ΣΥ). 18 Σεπτεμβρίου 2014. (Ο Δ. Καζάκης στο 09:20).


Πηγή:http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/

Η Ε.Κ.Τ. βάζει κάτω απο την μπότα της, τις τράπεζες της χώρας


Η ΕΚΤ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΑΚΡΑΙΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ 
ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ

Του Γιάννη Ζέβγου

Ένας μακάβριος προγραμματισμός βρίσκεται σε εξέλιξη στο τραπεζικό σύστημα της χώρας μας κάτω από τη ''σιωπή'' του συνδικαλιστικού κινήματος, την ένοχη αφωνία της ΟΤΟΕ, αλλά δυστυχώς και την απουσία των απαιτούμενων αντιδράσεων από την Αριστερά της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, εγχώριο και ευρωπαϊκό κατεστημένο σχεδιάζουν, μετά τα επικείμενα ''στημένα'' και υποβολιμιαία ''stress tests'' στις ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha), τα οποία προωθούνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), να τις παραδώσουν ''κοψοχρονιά'', μέσω Αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου, στα ξένα funds και κατόπιν να τις θέσουν, όπως έχει προγραμματιστεί, κάτω από την ασφυκτική εποπτεία και έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Στόχος αυτού του σχεδιασμού είναι να σφραγίσουν το ληστρικό νεοφιλελεύθερο προσανατολισμό του τραπεζικού συστήματος, να διασφαλίσουν την παράδοση του στο πολυεθνικό τραπεζικό κεφάλαιο, που θα διαδεχθεί τα ξένα funds και να το στεγανοποιήσουν έναντι οποιωνδήποτε ''δυσάρεστων'' πολιτικών εξελίξεων, κατεδαφίζοντας παράλληλα τις εργασιακές σχέσεις και προχωρώντας σε αθρόες απολύσεις στον τραπεζικό χώρο. Ο σχεδιασμός αυτός έχει ως στόχο να μεταβάλλει τη χώρα σε ''μπανανία'', να μετατρέψει την εναπομείνασα οικονομική βάση της σε παράρτημα των πολυεθνικών και να καταστήσει, εσαεί, τις κυβερνήσεις της, ακόμη και μια αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς, ομήρους των τραπεζών.

«Βάση» τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στη Γλυφάδα


Τώρα τα βλέπουν όλα αυτά οι... "αρμόδιοι";

Σχόλιο ιστολογίου: Αν όλα αυτά αληθεύουν, γιατί και από ποιόν σταμάτησε η σχετική έρευνα του 2009; Επειδή εμείς έχουμε μνήμη, θα βοηθήσουμε τον δημοσιογράφο με δική μας δημοσίευση με όλο το ιστορικό των υποκλοπών (την αναδημοσιεύουμε ολόκληρη αμέσως μετά την δημοσίευση της εφημερίδας) και την παράξενη "αμέλεια" του δημοσιογραφικού χώρου να ασχοληθεί επαρκώς με το συγκεκριμένο θέμα.

Γίνονταν από αμερικανική υπηρεσία 
Τι γνώριζε η ΕΥΠ 

Ενα γραφείο-«βάση» παράνομων επικοινωνιών και παρακολουθήσεων αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας στην Αθήνα φαίνεται να εντοπίστηκε το τελευταίο πενθήμερο στη Γλυφάδα ύστερα από έρευνες των δικαστικών αρχών. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος», το γραφείο αυτό ανακαλύφθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, ύστερα από πολύμηνες έρευνες του 3ου ανακριτή κ. Δημήτρη Φούκα, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε σειρά πληροφοριών που είχαν τεθεί υπόψη και της ΕΥΠ το 2009. Τότε ωστόσο δεν είχε υπάρξει περαιτέρω συνέχεια για την αξιοποίηση των πληροφοριών.

Υποκλοπές και πληροφορίες

Ο κ. Φούκας έχει αναλάβει την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών στα τηλέφωνα 104 πολιτικών, στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., υπηρεσιακών παραγόντων και ιδιωτών την περίοδο 2004-2005. Ηδη έχει κληθεί να καταθέσει για αυτή την υπόθεση ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα, ο οποίος φέρεται να είχε οργανώσει το δίκτυο των 14 τηλεφώνων-«σκιών».

Η Ελλάδα μεταξύ “Grecovery” και νέων ψευδαισθήσεων


Γράφει ο Μαυροζαχαράκης Μανόλης 
(Κοινωνιολόγος –Πολιτικός Επιστήμονας) 

Οι πενιχρές εξαγγελίες Σαμαρά και οι παχυλές εξαγγελίες Τσίπρα στην έκθεση Θεσσαλονίκης, επαναφέρουν πάλι στην χώρα μας την παράδοξη συζήτηση περί κοστολόγησης προγραμματικών προτάσεων. Λες και αν παρουσίαζαν τα κόμματα κοστολογημένες προτάσεις θα τηρούσαν τις εξαγγελίες τους.
Εντούτοις όμως επιμένουν τα ΜΜΕ να συνδέουν άσκοπα την κοστολόγηση προγραμματικών δεσμεύσεων με έναν αυτόματο πιλότο υλοποίησης.

Το κακό όμως είναι ότι το δημόσιο χρέος στην χώρα μας δημιουργήθηκε από κόμματα εξουσίας που διαχρονικά εθιζόταν αυθαίρετα και κατά επιθυμία των ΜΜΕ να παρουσιάζουν κοστολογημένες προγραμματικές προτάσεις. 
Με αυτές τις προτάσεις που ενσάρκωναν επιδερμικά αφενός την δημοσιονομική ορθολογικόητα και αφετέρου την ουσία της παροχολογίας, τα κόμματα εξουσίας αποσπούσαν την εμπιστοσύνη των πολιτών. 
Οι τελευταίοι εύλογα επένδυαν διαδοχικά στις παροχές επιχειρώντας να αποφύγουν δυσάρεστα μέτρα πολιτικής. 

Το πολιτικό σύστημα αναπαρήγαγε τον εαυτό του συγκαλύπτοντας τις πραγματικές πολιτικοοικονομικές και δημοσιονομικές προστακτικές οι οποίες όμως καραδοκούσαν στην γωνία.
Η Ελλάδα έζησε σχεδόν 40 μεταπολιτευτικά έτη μια φάση φαντασιακής ευημερίας θεμελιωμένης σε ιδεοληψίες, συνειδητά καλλιεργούμενων από τις ιθύνουσες πολιτικοοικονομικές ελίτ. 

Εγκληματική αδιαφορία από την κυβέρνηση για τους ασφαλισμένους με βιβλιάρια της Πρόνοιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκληματική αδιαφορία από την κυβέρνηση για τους ασφαλισμένους με βιβλιάρια της Πρόνοιας.

Δυστυχώς τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας, αντί να αντιληφθούν τις τεράστιες ανάγκες της κοινωνίας, για άλλη μια φορά προσπαθούν με μέτρα ασπιρίνες να δώσουν την εικόνα ότι λύνουν το πρόβλημα των ανασφάλιστων αλλά και ασφαλισμένων πολιτών.

Οι ανακοινώσεις στα ΜΜΕ όπως «δωρεάν πρόσβαση στα φάρμακα και στα νοσοκομεία για τους ανασφάλιστους», «πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη στους οφειλέτες του ΟΑΕΕ» και άλλους πολλούς, προσπαθούν με κάθε μέσο να πείσουν για μια όμορφη εικόνα και να περάσουν  την γραμμή ότι η κυβέρνηση βοηθά τους πολίτες.  Η αλήθεια όμως απέχει αρκετά και δυστυχώς αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ενώ «λεφτά υπάρχουν» για τράπεζες και μεγαλοοφειλετες,  ΔΕΝ υπάρχουν όμως για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες.

Μιλήσαμε σε προηγούμενα μας δελτία τύπου για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται από τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βοηθήσει τους ανασφάλιστους, με την εξίσωση τους με τους ασφαλισμένους αλλά και την δωρεάν νοσηλεία τους σε 
νοσοκομεία, διαβάστε περισσότερα εδώ: 
και εδώ http://www.mkiellinikou.org/blog/2014/07/07/anasf-2/  αλλά και με το «παράδοξο» που βλέπουν καθημερινά οι ασφαλισμένοι πολίτες, να πληρώνουν περισσότερα χρήματα ως συμμετοχή για τα φάρμακα τους, διαβάστε εδώ http://www.mkiellinikou.org/blog/2014/07/31/farmaka-2/  – ακόμα και ασφαλισμένοι που έχουν κανονικά ΜΗΔΕΝΙΚΗ συμμετοχή, δια νόμου!

Κουβέλης:"Ολική επαναφορά..." - Δραγασάκης:"...προς Θεού...οι τράπεζες..."






Παράρτημα της ΝΔ οι νεοναζί - Καθοδηγητής της ΧA ο Μπαλτάκος


Απευθείας γραμμή με τον Ηλία Κασιδιάρη, στον οποίο έδινε οδηγίες πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος είχε ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Τάκης Μπαλτάκος. Η αποκάλυψη έρχεται από την Εφημερίδα των Συντακτών που παρουσιάζει και τα σχετικά ντοκουμέντα.
  
Το δεξί χέρι του πρωθυπουργού που έπαιρνε αποφάσεις για την κυβερνητική πολιτική σε κορυφαία ζητήματα έως την αποκάλυψη του βίντεο που αποκαλύπτει ότι ήταν συνομιλητής του Κασιδιάρη επιδιδόταν επιπροσθέτως και σε άλλου τύπου επαφές μαζί τους.
Σε μηνύματα που έστελνε στον Ηλία Κασιδιάρη και τα οποία παρουσιάζει η Εφημερίδα των Συντακτών ο Τάκης Μπαλτάκος λειτουργούσε ως άτυπος καθοδηγητής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής . Εμφανίζεται να περνά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να δίνει εντολές για το πώς θα ψηφίσουν οι χρυσαυγίτες, σε ζητήματα που διαίρεσαν την τότε τρικομματική κυβέρνηση. Μάλιστα, δεν παραλείπει να επιβραβεύσει τους χρυσαυγίτες για την απαράδεκτη στάση τους μέσα στην αίθουσα της Βουλής, ενθαρρύνοντας τους τραμπουκισμούς τους.

Στα sms ο αποστολέας, ο οποίος αναφέρεται ως Ζούμπος χωρίς μικρό όνομα,  ενημερώνει τον Ηλία Κασιδιάρη για τις συναντήσεις με τον Μπαλτάκο και όσα του υπέδειξε ο τελευταίος.

Ο Δημήτρης Καζάκης στο Sigma tv (Κύπρος), 17 Σεπτεμβρίου 2014

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης στο νησί της Κύπρου, ο οικονομολόγος, αναλυτής και Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης, προσκλήθηκε στην εκπομπή του Sigma tv (Κύπρος), "Ανοικτή Γραμμή" με τη Γωγώ Αλεξανδρινού στις 17 Σεπτεμβρίου 2014. Στην εκπομπή ήταν επίσης προσκεκλημένος ο Θεόδωρος Παναγιώτου οικονομολόγος, διευθυντής του CIIM (Cyprus International Institute of Management).

Ο Δ. Καζάκης είναι φίλος και συνεργάτης του WAKEUPCyprus.

Το WAKEUPCyprus αποτελεί μια συλλογική ιδιωτική πρωτοβουλία με έναν και μόνο σκοπό: την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας για ένα πολύ σημαντικό θέμα που θα αλλάξει για πάντα το συνολικό αλλά και ατομικό βιοτικό επίπεδο στην Κύπρο.

Δελτίο Τύπου της 18ης Σεπτεμβρίου 2014, για τις συναντήσεις στην Κύπρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014, ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης, μετά από πρόσκληση του κινήματος Wake Up της Κύπρου, μετέβη στη μεγαλόνησο, όπου έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και πολιτικών κομμάτων της Κύπρου.

Ειδικότερα, το μεσημέρι χθες, υπήρξε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, αποτελούμενη από τον κ. Γιώργο Λουκαΐδη, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας, του αντίστοιχου Γραφείου Διεθνών Σχέσεων και μέλος του Γραφείου Τύπου του ΑΚΕΛ, καθώς και του Χάρη Πολυκάρπου, επιστημονικού συνεργάτη του Γραφείου Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα, έγινε ενημέρωση για την κατάσταση στην Κύπρο, αλλά και την Ελλάδα και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για το τι πρέπει να γίνει και διευκρινίστηκαν οι θέσεις του ΑΚΕΛ για έξοδο από την ευρωζώνη και επιστροφή στη λίρα, με ταυτόχρονες διαπραγματεύσεις για τη φιλοσοφία της Ε.Ε. που πρέπει να αλλάξει, αφού βούληση του ΑΚΕΛ είναι η παραμονή της Κύπρου στην Ε.Ε., αλλά κάτω από διαφορετική φιλοσοφία.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (38) :Bill Evans "Peace Piece"

Με την πολιτική φυσική τα βάζει το καθεστώς διαπλεκόμενης πτώχευσης και κινδυνολογεί ανερμάτιστα…

Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Με την βοήθεια του Θεού της δεξιάς και με την επίκληση Εκείνου για την σωτηρία των προνομιούχων πασόκων, δεν γνωρίζω τί είδους πολιτική εκτροπή θα μπορούσες να πετύχεις ακριβώς σήμερα στην Ελλάδα, αλλά σε κάθε περίπτωση αποκλείεται να ανατρέψεις την πολιτική φυσική!

Εμείς οι κονστρουκτιβιστές - όπως ίσως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης των σημειωμάτων μου – είμαστε αφάνταστα προσγειωμένοι άνθρωποι. Δεν υπάρχει ρομαντισμός στον κονστρουκτιβισμό, μόνον κοινωνικός πραγματισμός και έρωτας με το χάος. Το χάος είναι ο νόμος της φύσης, όπως η κρίση με την ύφεσή της ο κανόνας της πολιτικής οικονομίας του καπιταλισμού. 

Η σύγχρονη αντιδογματική αριστερά χρησιμοποιεί κοσμοαντιληπτικώς την βιο-οικονομία και την βιο-πολιτική για να δώσει ζωή στη σχέση «κεφάλαιο-εργασία» και έτσι ζωή σε μια ημιθανή κοινωνία σαν την ελληνική, η οποία είναι εγκλωβισμένη στην διαχείριση ενός νεκρού πράγματος που είναι το χρηματικώς - και τεχνητώς - αποδυναμωμένο, εξαιτίας της διαδικασίας συντεταγμένης χρεοκοπίας, κεφάλαιο.

Αυτό το αποδυναμωμένο κεφάλαιο, που αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη  επιχειρείται να ισχυροποιηθεί, κατά την δεύτερη φάση του προγράμματος προσαρμογής της τρόικας, που διερχόμαστε αυτή την περίοδο, εις βάρος των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Αυτή είναι η «ευλογημένη» από τον Θεό των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου πολιτική, της οποίας ο επιδιωκόμενος πραγματικός σκοπός (: η αντιμετώπιση των τάσεων κοινωνικής αναρχίας, εξαιτίας της οικονομικοθεσμικής απορρύθμισης, δια της οικονομικής αναρχίας που βασίζεται στην εκτεταμένη ιδιωτικοποίηση του κράτους), συγχέεται αδιάκοπα με το εμπόδιο που σταματά την πραγματοποίησή του…

Ολοκληρωτισμού το ανάγνωσμα


Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Ξανάδα τις προάλλες το «Καπό», από τις βαθύτερες και συγκλονιστικότερες ταινίες για το ολοκαύτωμα, του Τζούλιο Ποντεκόρβο, σκηνοθέτη και της περίφημης «Μάχης του Αλγερίου». Πραγματεία για την ανθρώπινη φύση, η ταινία αποπνέει αισιοδοξία μέσα από την πιο σκληρή, ανυπόφορη «μαυρίλα» απελπισία που φαντάζεται κανείς, με τη θυσία του Εγώ για το Εμείς από την Εβραία ηρωίδα, την Εντίτ, που πεθαίνει «για να ζήσει», ακολουθώντας το νεύμα του ‘Ερωτα, του κατεξοχήν αισθήματος της ζωής.  

Βέβαια σε πιάνει ανυπόφορη απελπισία, με το ζόρι μπορείς να παρακολουθήσεις την ταινία. Απελπισία για τον τόσο βασανιστικό χαμό  των θυμάτων, αλλά, αν το σκεφτείς, και για τη δεύτερη εκτέλεση από όσους χρησιμοποιούν τη μνήμη τους ως «άδεια σφαγής». Ζούμε σε κόσμο που νομοθετεί την τιμωρία της άρνησης των γενοκτονιών του παρελθόντος, αλλά δεν ενοχλείται από τις γενοκτονίες του παρόντος, όπως αυτή του Ισραήλ στη Γάζα. Φρικιούμε για τον αποκεφαλισμό ενός δημοσιογράφου, όχι για την ισοπέδωση μιας πολυκατοικίας.

Γενοκτονίες και ολοκληρωτισμοί

Γελοίοι, «εισαγωγής» νόμοι, που τιμωρούν «ανορθόδοξες» σκέψεις και απόψεις, έστω και απαράδεκτες, θα χρησιμοποιηθούν ασφαλώς για την επικράτηση νέου ολοκληρωτισμού του Χρήματος. Ωχριούν μπροστά του Ναζισμοί και Φασισμοί του Μεσοπολέμου. Μελετήστε τη νομοθέτηση αυστηρότερης «κριτικής του πολιτεύματος», την παρακολούθηση όλων των οικονομικών συναλλαγών και την ψηφιοποίηση όλων των πληροφοριών. Είμαστε το πειραματόζωο του νέου ολοκληρωτισμού.

Venire contra factum proprium


Tου Ermippos Ermippiou

Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Χαρδούβελη Γκίκα, -ο οποίος αναζητεί την επιστροφή στο ταμείο των λύτρων που κατέβαλαν οι Καραμανλής και Χατζηγάκης από τους ίδιους τους αγρότες που τα εισέπραξαν-, για το γεγονός ότι η αντιφατική συμπεριφορά του δημοσίου αποτελεί βάσιμο λόγο ακύρωσης των πράξεων του, ακόμη και αν αυτές είναι νόμιμες ή εμφανίζονται ως τέτοιες.. Το λέει ο δυτικός νομικός πολιτισμός και το ασπάζεται και ο ίδιος ο ΣτΕς, άσχετα αν στα πλαίσια της δουλειάς του, ως παραδουλεύτρας της διοίκησης, δεν συνηθίζει να το εφαρμόζει.

Και να του πει ότι οι αγρότες στην περίπτωση αυτή, -όπως άλλωστε και το ίδιο το ελληνικό κράτος ισχυρίσθηκε δια της στάσεως του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, επιμένοντας μέχρι την τελευταία στιγμή ότι πλήρωσε αποζημιώσεις και όχι ενισχύσεις-, ενήργησαν νόμιμα και εισέπραξαν τις παράνομες επιδοτήσεις ως καλόπιστοι τρίτοι και κατά συνέπεια, σύμφωνα με την έννομη τάξη μας, ουδεμία αναδρομική ευθύνη έχουν.

Εκτός και αν το κράτος αναγνωρίσει επίσημα εκ των υστέρων την ενοχή του, ομολογήσει δηλαδή ότι πλήρωνε εν γνώσει του και κατόπιν σιωπηρής συμφωνίας λύτρα σε εκβιαστές, οπότε το πράγμα αλλάζει ελαφρώς, αλλά και πάλι όχι για όλους τους αγρότες. Αλλάζει για την συνδικαλιστική τους ηγεσία και για τους λίγους εκείνους που ήξεραν τι ακριβώς έκαναν. Επειδή οι πολλοί απλά εισέπρατταν αμέριμνοι, έχοντας ειλικρινή αίσθηση δικαιώματος, επειδή έτσι τους δίδαξε για δεκαετίες το κράτος πατερούλης, αυτό που τους χάριζε απλόχερα την καλή ζωή.

Υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ προοπτική ηγεμονικής συμμαχίας στο εσωτερικό της ΕΕ;


Η πρόσφατη συμμετοχή του Αλ. Τσίπρα στο φόρουμ του ιδρύματος Αμπροζέτι πυροδότησε ξανά μια παλαιότερη συζήτηση που αναπτυσσόταν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση αφορά την πιθανότητα μιας ηγεμονικής συμμαχίας, στο εσωτερικό της υπαρκτής σήμερα ΕΕ, που θα ανατρέπει την τρέχουσα νεοφιλελεύθερη πολιτική και θα δημιουργεί ένα ευνοϊκό πεδίο για την άσκηση της πολιτικής από μια κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα, μιας πολιτικής που όπως δεσμευτικά έχει περιγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώκει την ανατροπή του συσχετισμού δύναμης μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί μετά τα μνημόνια, προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών μαζών.

Τη συζήτηση αυτή άνοιξε στο παρελθόν η εισαγωγή του σχήματος «μερκελισμός-αντιμερκελισμός», ως ελάχιστη βάση ερμηνείας και περιγραφής των αντιθέσεων στη σημερινή ΕΕ. Η πρόσφατη κίνηση της ΕΚΤ, που συνάντησε μια τουλάχιστον «ψυχρή» αντιμετώπιση από το Βερολίνο, μοιάζει να επιβεβαιώνει το σχήμα αυτό. Το ίδιο μοιάζει να δείχνει η αποδοχή της παρουσίας του Αλ. Τσίπρα στη συζήτηση στο Αμπροζέτι από τους Μόντι, Ντράγκι και Πρόντι.

Σφαγή στις τράπεζες...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΙΪΚΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΞΕΝΑ FUNDS
Iskra: ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Η Iskra αναδημοσιεύει το ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Ρόης Χάικου από το FM VOICE που αφορά τους σχεδιασμούς τρόικας - κυβέρνησης - τραπεζιτών, για άμεσο κλείσιμο στο επόμενο διάστημα εκατοντάδων καταστημάτων τραπεζών μαζί με απομάκρυνση χιλιάδων εργαζομένων. Έγκυροι κύκλοι που παρακολουθούν τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα τόνιζαν στην Iskra ότι στόχος τρόικας και κυβέρνησης για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι να περάσουν ταχύτατα οι τράπεζες στα χέρια των ξένων funds, μέσω των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου που θα χρειαστούν για να καλύψουν μέρος ή και το σύνολο των ποσών που θα αναδείξουν τα stress tests και τα οποία θα συνιστούν όχι μόνο λογιστικό αλλά και πολιτικό εργαλείο. Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι μετά το πέρασμα των τραπεζών σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια θα ακολουθήσει μια μεγάλη επιχείρηση συρρίκνωσης των τραπεζικών καταστημάτων και δραστικής μείωσης του κόστους λειτουργίας των τραπεζών, που θα συμπεριλάβει όχι μόνο χιλιάδες «εθελούσιες» εξόδους με χείριστους όρους αλλά και χιλιάδες απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων, μαζί με τη ριζική εκθεμελίωση των υπαρχουσών σκληρών εργασιακών σχέσεων.

Περιττό να πούμε ότι μια τέτοια αντεργατική τομή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των τραπεζών θα συνεπιφέρει τον εξανδραποδισμό και του υπερχρεωμένου ιδιωτικού τομέα της οικονομίας και τον πλήρη δουλικό έλεγχο από διεθνή επιχειρηματικά κέντρα της εναπομείνασας οικονομικής βάσης της χώρας.

Το Σχέδιο Β για τις τοποθετήσεις Τσίπρα στη Θεσ/νίκη - Τσίπρας: «Εσείς μιλώντας για Σχέδιο Β δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε»….


«Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, βάζει νερό στο κρασί της, αλλά μετά την ομιλία και συνέντευξη στη Διεθνή Έκθεση Θεσ/νίκης, δεν έμεινε τελικά καθόλου κρασί για να νερωθεί»…..

«Η παρουσία και τα λεχθέντα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσ/νίκη περιλαμβάνουν τέσσερις εξαιρετικά σημαντικές καινοτομίες σε σχέση με τις προηγούμενες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτο, λύση στο χρέος μόνο με την συναίνεση των δανειστών. Δεύτερο, μη αναγκαία η εναλλακτική λύση, το σχέδιο Β, στις διαπραγματεύσεις. Θετική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και κατά της ΝΔ η σημερινή πολιτική στην Ευρωζώνη. Τέταρτο, δυνατότητα ενός προγράμματος σωτηρίας στα πλαίσια του μνημονίου.

Το Σχέδιο Β έχει να κάνει στις τοποθετήσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσ/νίκης τις εξής τέσσερις παρατηρήσεις:

Πρώτο, ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον υιοθετεί ανοικτά επίλυση στο πρόβλημα του χρέους μόνο με την συναίνεση της Γερμανίας και των άλλων δανειστών. Τελεία και παύλα στο  ζήτημα οποιασδήποτε ρήξης και φυσικά μονομερούς ελληνικής ενέργειας για το χρέος. Είτε με συνδιάσκεψη, είτε με άλλο τρόπο, ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας ότι το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό, άρα θα γίνει με συναίνεση της άλλης πλευράς. Αυτή είναι και η έννοια του όρου «μορατόριουμ» που είναι ό όρος – κλειδί για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις πληρωμές τοκοχρεολυσίων και είναι άγνωστη στον πλατύ κόσμο: «επίσημη συμφωνία ανάμεσα σε πρόσωπα ή κράτη για την αναστολή ενεργειών».

Κύπρος: Ο Νεοοθωμανικός Εναγκαλισμός



Το κείμενο αποτελεί ομιλία της Κυπρίας σκηνοθέτιδος ΘΕΚΛΑΣ ΚΙΤΤΟΥ και εκπροσώπου του Ομίλου “ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ- την γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική” στη μεγάλη εκδήλωση για την Κύπρο, που έγινε στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα, στις 16 Απριλίου 2010 , ενώπιον πολλών επισήμων και πλήθους κόσμου. Την εκδήλωση οργάνωσαν το περιοδικό HELLENIC NEXUS, η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ και ο Όμιλος ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ.

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γιαγκουλλής, στην μελέτη του “ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ” [1] περιλαμβάνει το δημοτικό άσμα «ΤΟ ΤΡΑΟΥΔΙΝ ΤΗΣ ΤΖΥΠΡΟΥ 1571», όπως το κατέγραψε από το στόμα του Τουρκοκύπριου Ibrahim Kazah. Ο Ibrahim τραγουδά στη μητρική του γλώσσα, δηλαδή την κυπριακή διάλεκτο:

Άστραψεν η Ανατολή τζι εβρόντησεν η Δύση
τζι εχαμηλοπουμπούρισεν η Πέτρα του Λιμνίτη

και συνεχίζει, αυτός ο Τουρκοκύπριος, για να αφηγηθεί την άλωση της Κύπρου από τους Οθωμανούς στα 1571.

Α Βασιληά μ’ αφέντη μου, τζιαι φοβερή μου κρίση
απού σαι στην Κωνσταντινούπολιν κλειδίν τζιαι ρωμανίσιν
του Κουτή στην Βενεδκιάν κάμε να του μηνύσεις
την Τζύπρουν την εξακουστήν διτζήν σου να την ποίσεις
τζι αν δεν την δκια με το καλόν, εσού να πολεμήσεις.

Η καταγραφή έγινε τον Δεκέμβριο του 1931. Μικτό Χωριό ΒΡΟΔΙΣΙΑ.

28 χρόνια αργότερα, 1959. Κεντρικές Φυλακές.

Μόλις έχουν ανακοινωθεί οι συμφωνίες Ζυρίχης και ο Παπαντώνης Ερωτοκρίτου, εξομολόγος των μελλοθανάτων, επισκέπτεται τις φυλακισμένες αγωνίστριες. “Τους είπα”, αναφέρει “Εσώθημεν επιτέλους!» « Όχι, πάτερ, μάς επούλησαν εις τους Τούρκους” του απάντησε οργισμένη μια κοπέλα καταδικασμένη σε επταετή φυλάκιση. [2]